Fotografia de toamna: 6 sfaturi utile

Postat de: F64 F64

Toamna s-a instalat deja de ceva vreme, prilej numai bun de fotografiat. Ușor, ușor, culorile prind viață în copaci, covorul de frunze e din ce în ce mai gros, galbenul și arămiul îcep să predomine în peisajele rurale dar și în parcuri, în timp ce ploile își fac și ele simțită prezența. Nu-i nimic, bălțile pot ascunde și ele povești! Totul e să ai chef de fotografiat.

#1 Mobilizează-te!

Da, știm. Vremea rea sau mai mohorâtă nu prea e pe placul tău. S-ar putea însă ca rezultatele să fie surprinzătoare, așa că mobilizează-te. Îmbrăcămintea ceva mai groasă, husa peste rucsacul sau geanta foto, umbrela din dotare și fotografiile pot fi faine.

Fie că ieși în parc, pe străzi sau pe culmile dealurilor ori la pădure, subiectele pot fi numeroase dacă ai starea de spirit potrivită.

Nu poți ieși decât până în fața blocului? E bine și așa. Atenție atunci la poveștile bălților!

Urmărește pe Facebook seria în derulare cu hashtag-ul #povestidebalta, realizată de Ana Măreșescu.

#2 Adaugă apă!

Toamna, nu uita să te folosești de reflexii pentru rezultate spectaculoase. Dacă ajungi pe malul unui lac poți crea compoziții sublime, simetrice sau asimetrice, cu peisajul ocupând o parte din cadru și reflexia acestuia în prim-plan.
Folosește-te de un filtru de polarizare pentru a crește saturația culorilor în zilele însorite dar asigură-te că nu îți strică reflexiile, de această dată dorite în fotografie.
Culorile vii din apă și de la suprafață vor avea cu siguranță efect asupra privitorului, așa că ai putea profita de ele inclusiv pentru genul de fotografii mai minimaliste sau abstracte, obținute în general cu ajutorul obiectivelor de tip tele.