Invitație pe Annapurna Circuit Trek, alături de Costin Miu

Postat de: F64 F64

Annapurna Circuit Trek este unul dintre cele mai spectaculoase trek-uri din lume, care oferă panorame spectaculoase asupra lanțului himalayan, în special din zona Poonhill. Experiența traversării prin trecătoarea Thorung La, cel mai înalt pas din lume, încorporează întreaga frumusețe și glorie a ariei Annapurna, una dintre cele mai bogate în tradiții zone culturale ale Nepalului. Torente traversate pe poduri suspendate, văi spectaculoase între versanții munților de peste 7000 de metri, mănăstiri budhiste și temple hinduse, lacuri de un albastru ireal și, peste toate, experiența personală specială a trekingului la altitudine fac din Annapurna Circuit un must do pentru căutătorii de aventură, fotografie și experiențe culturale inedite.

Date fiind toate cele de mai sus și pasiunea lui Costin Miu pentru munte, acesta organizează în octombrie o tură de 18 zile pe circuitul menționat, al cărei program îl găsiți mai jos:

Annapurna Circuit Trek – 18 zile de aventură pură

Ziua 1, 23 octombrie
Zbor București-Istanbul-Kathmandu

Ziua 2, 24 octombrie
Sosire în Kathmandu, cazare la hotel de 4****, vizită în Thamel, cartierul turistic al capitalei Nepalului

Ziua 3, 25 octombrie
Călătorie cu mașina de la Kathmandu la Syange (1100m)
Urmăm cursul a două râuri, Mahesh și Trishuli, traseu care ne conduce prin pitoreasca viață rurală a Nepalului: terase cultivate, rîuri, torente, văi înverzite, mici ferme de iaci. Dacă vremea permite, putem admira panoramele superbe ale vârfurilor Himalchuli (7893m) și Ngadichuli (7541m) din lanțul Manaslu.
Durata drumului: 7-8 ore.

Ziua 4, 26 octombrie
Trek Syange-Dharapani (1860m)
Pornim imediat după micul dejun spre Chamje, pe o potecă ce urcă și coboară, traversăm poduri și păduri de stejar. Vom întâlni multe cascade în zilele care urmează, iar satul Tal este situat la picioarele unei dintre ele cu o înălțime de 1700 de metri!! După Tal, găsim multe pietre de rugăciune Mani, iar tradiția locală spune că trebuie să trecem pe lângă ele prin partea lor stângă.
Durata drumului: 6-7 ore.