Expoziție Andrei Nemirschi-De aici doar în SUD

Marți, 15 septembrie, ora 19, te așteptăm la sala expozițională F64 pentru a vernisa împreună expoziția „De aici doar în Sud”, semnată Andrei Nemirschi.
Cu ceva timp în urmă, în cadrul unui concurs lansat alături de acesta, povesteam cum Andrei s-a hotărât să plece la Polul Nord, într-o expediție inedită, la bordul celui mai puternic spărgător de gheață din lume -”50 Years of Victory”, care l-a dus până la 90 de grade Nord.
Andrei a experimentat 14 zile de aventură prin Helsinki, Murmansk, Marea Barents, Polul Nord, Oceanul Arctic şi insulele sau arhipelagurile ruseşti, unde a avut parte de peisaje cum numai în documentare mai pot fi văzute.
Despre toate acestea și chiar mai mult, vom vorbi marți. Până atunci însă, pentru a-l cunoaște mai bine, i-am luat și un scurt interviu:
#Bună, Andrei. Noi suntem convinși că mulți iubitori de fotografie te cunosc deja, dar ce ai vrea să știe despre tine ceilalți?
Salut și mulțumesc pentru compliment. Cei care nu mă cunosc personal aș vrea să stie în primul rând că am aproape doi metri înălțime. Asta ca să nu fie uimiți când ne întâlnim. Sunt de formație inginer și am fost întotdeauna prieten cu tehnologia dar tehnica fotografică m-a atras doar mai târziu în viață. Am început timid până la un moment dat când, după o pauză mai lungă, am simțit o nevoie puternică de a fotografia. Atunci am înțeles că va fi cu mine toată viața.


#În 2007 ai început să iei mai în serios fotografia. Care sunt cele mai mari proiecte pe care le-ai făcut până acum?
În mod sigur cel mai mare este “Balcoanele Din”. Este un proiect care a prins foarte bine. Este o combinație intre un proiect urban și unul de portret, între arhitectura și corpul feminin. Ideea mi-a venit atunci când am realizat că sunt foarte puține locuri în București în care ai în câmpul vizual mai multe mașini decât balcoane. Toată lumea vorbește despre numărul de mașini dintr-un oraș și nimeni despre balcoane. Așa am ajuns să o am invitată la un episod al Balcoanele din Bucuresti pe Gina Pistol pe care am fotografiat-o în balcoanele de la Intercontinental. Să nu se înțeleagă greșit, toate balcoanele sunt mișto și îmi face placere să văd diversitate în toate aceste spații uitate.

#Acum câteva luni ai plecat la Polul Nord pentru 14 zile de aventură și îți mulțumim pentru că Steagul F64 te-a însoțit 🙂 Cu ce amintiri ai rămas de acolo?
Liniștea în mod sigur. Nu neapărat liniștea auditiva ci liniștea care ți-o dă aparentul infinit de gheață. Și am prins gustul de a vedea lucruri pe care alți ochi încă nu s-au oprit. Pe de alta parte nu am fost singur iar cei cu care am împărțit fabuloasele peisaje s-au dovedit a fi o amintire la fel de puternică. Nava în sine a fost un personaj unic, la fel ca și soarele care nu ne-a părăsit timp de două săptămâni. Pentru mai multe povești vă invit la vernisajul expozitiei “De aici doar în Sud”.

#Pe 15 septembrie, de la ora 19:00, ne vedem la vernisajul expoziției “De aici doar în Sud”. La ce să se aștepte vizitatorii?
La cei aproape doi metri ai mei, la trac de scenă și la niște imagini unice. În timpul prezentării vă voi arăta portretele prietenilor mei de pe navă, portretul unui urs polar și câteva înregistrări audio-video.
Bucharest Photo Week
#Spuneai că acolo ai simțit ca tot ce ai știut sau trăit până atunci s-a anulat. Cu ce a fost înlocuit?
După cum am spus mai sus, cu liniște. Deși motorul nuclear al vasului nu s-a oprit niciodată, e greu să nu fii pătruns de solitudinea locului. Puțini au reușit să vadă ce am văzut eu fără să aibă posibilitatea morții foarte aproape.
Vino să-l cunoști pe Andrei marți, 15 septembrie. Promitem povești faine și fotografii pe măsură!
Expoziția face parte din festivalul internațional de fotografie Bucharest Photo Week și este susținută de F64.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.