Back to PhotoSchool la F64!

Vezi cine a fost ales câștigător!

În luna septembrie, F64 își dorește să educe generația tânără și să o apropie de lumea fotografiei. Într-o lume a jocurilor pe calculator, a telefoanelor, tabletelor și a altor gadget-uri care mai de care mai inovative, noi ne întoarcem la artă. Arta fotografică.
Ne-am propus să echipăm din punct de vedere foto o școală cu profil de arte din România, urmând într-un final să construim împreună un sudio foto complet (aparate, lumini, stative, fundal, accesorii etc.).

Implică-te și tu și ajută-i să își îndeplinească visul! Fă cumpărături de la F64 în perioada 2-30 septembrie 2015, din showroom sau online, și ne ajuți să ducem mai ușor la capăt planul propus.

De asemenea, votează unul dintre cele 10 licee cu profil de arte listate mai jos și decide către cine vor merge echipamentele. Găsești formularul de vot aici (ordinea in care sunt prezentate liceele este aleatorie).

Liceul de Arte Vizuale Romulus Ladea – Cluj-Napoca

F64
Cu o tradiție de peste 50 de ani, Liceul de Arte Plastice “Romul Ladea” din Cluj a fost, mult timp, singurul centru de învățământ preuniversitar din întreaga Transilvanie. Oferta de studii cuprinde: curriculum comun învățământului obligatoriu, la care se adauga aria curriculara arte: profilul Arhitectură, Arte ambientale și Design, profilul Arte plastice și decorative grupat pe urmatoarele ateliere: pictură de șevalet, pictură monumentală (icoane), sculptură, grafică , ceramică, design vestimentar și textile.

Liceul de Arte “Balaşa Doamna”, Târgovişte

back to photoschool
Activitatea Liceului de Arte “Balaşa Doamna” din Târgovişte este dinamică, în permanentă schimbare şi
adaptare, concurenţiala. Puterea de reînnoire vine din dăruirea celor ce lucrează în această școală şi din forţa frumosului moral şi artistic pe care aceştia îl cultivă. Ca recunoaştere a realizărilor sale, liceul a fost numit de către M.E.C.T în anii 2007 şi 2010, “Școală Europeană”.

Liceul de Arte Plastice din Timișoara

unnamed
Liceul de Arte Plastice din Timișoara a fost înființat în anul 1957, prin restructurarea Școlii de Arte Decorative, cu grad secundar, unică în România, ce fusese înființată în 1942. Printre profesori se aflau Julius Podlipny, Gabriel Popa, Victor Gaga, Romul Nuțiu și Octavian Maxim. Cifrele oficiale indică faptul că liceul este unul cu performanțe crescute. Astfel, procentul de promovabilitate la Bacalaureat s-a încadrat în fiecare an între 80 și 100%.

Colegiul Naţional de Arte „Octav Băncilă” din Iaşi

licee de arta
Colegiul Naţional de Arte „Octav Băncilă” din Iaşi a marcat în acest an 66 de ani de la înfiinţare și este un colegiu vocațional de artă ce oferă ore de cultură generală și de specialitate unui număr de 1400 de elevi care doresc să urmeze cariera de artiști în domeniile: artă plastică, arhitectură și design, balet, muzică: instrumente muzicale, canto sau teorie și teatru.

Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”

F64
Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București a fost înființat în 1949 sub numele de „Școala Medie Tehnică de Artă”. În prezent, peste 900 de elevi studiază la Liceul „Nicolae Tonitza”, atât în ciclul gimnazial cât și în cel liceal unde își desfășoară studiile artistice în 12 ateliere: arte grafice, arte murale, arte textile, ceramică, desen animat, design ambiental, design industrial, design vestimentar, pictură de șevalet, restaurare și artă religioasă, scenografie și sculptură.

Liceul de Arte “Hariclea Darclée”, Brăila

licee de arta
În orașul natal al marii soprane Hariclea Darclée, învățământul artistic are o istorie destul de recentă, ce începe în anul 1973 și peste 17 ani se transformă în Liceu de Artă, iar în 1995 primește numele Haricleei Darclée, ca un omagiu adus protagonistei premierei mondiale a operei Tosca de G. Puccini. Urmează apoi între 1996 și 2004 înființarea succesiva a încă trei secții – coregrafie, arhitectură, artă dramatică – ce întregesc astăzi oferta adresată de liceului brăilean tinerilor dornici să se pregăteasca pentru o carieră în artă.

Colegiul Național de Arte ”Regina Maria”- Constanța

F64
Colegiul Naţional de Arte ”Regina Maria” a ocupat, de-a lungul anilor, un loc important în spațiul cultural constănțean, fiind o instituție unică în Dobrogea. Absolvenţii săi, după terminarea studiilor superioare, au devenit specialişti în instituţii de cultură, membri ai orchestrelor din ţară sau străinătate, cadre didactice. Și acum rămâne una dintre școlile de referință din România, implicându-se în viața culturală atât la nivel local, cât și la nivel național și internațional.

Liceul de Arte “Margareta Sterian”- Buzău

liceu de arta
Liceul de Arte “Margareta Sterian”– trăieşte prezentul, valorificând cu demnitate şi conştiinţă profesională tradiţiile bogate, înscriindu-se pe un drum ascendent în elita învăţământului buzoian. Pentru cadrele didactice, elevii şi toţi cei implicaţi în această şcoală, fiecare clipă de prezent devine trecut şi implicit, istorie, iar istoria ne judecă pe fiecare şi ne situează acolo unde ne este locul.

Liceul de Artă din Sibiu

F64
Liceul de Artă din Sibiu este situat în imediata apropiere a centrului istoric al orașului, într-un imobil construit în anul 1897 de către arhitectul sibian Carl Heinrich Eder, pentru școala evanghelică de băieți. În prezent Liceul de Artă Sibiu funcționează cu învatamânt integrat și suplimentar de muzică clasele I-VIII,  arte plastice clasele V-VIII și ciclul liceal (secția muzică și arte plastice).

Liceul de Artă “Dinu Lipatti”- Pitești

licee de arta din Romania
În preajma anului 1957, pe 15 septembrie, se petrecea un eveniment important în viața spirituală a orașului Pitești: organizarea primelor grupe și clase de elevi ale unei viitoare instituții speciale de învîțământ muzical și de artă plastică. Dintre personalitățile care au trecut prin bancile Liceului de Artă “Dinu Lipatti” Pitești menționăm două nume mai cunoscute, Marcel Pavel, interpret de muzică ușoară/compozitor și Felicia Filip, prim-solistă a Operei Naționale din București.
 Regulamentul complet al campaniei este AICI!
Ei îndrăznesc să viseze la un viitor în fotografie. Votează  liceul de arte care va fi dotat cu echipament foto de la F64-în cadrul campaniei „Back to PhotoSchool”– și ajută-i să își îndeplinească visul! Ai timp până pe 15 septembrie să faci diferența printr-un simplu vot!
*Actualizare 16 septembrie 2015:
Am închis tabelul de votare și iată că a sosit și momentul mult așteptat, cel al desemnării câștigătorului.
Vă mulțumim mult pentru implicare și voturi, trebuie să știți însă că am luat în considerare doar IP-urile unice, astfel că voturile duble, triple, cvadruple etc. au fost înlăturate.

Cine a câștigat?

Clasamentul arată așa:
#1 Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” – București – 271 voturi
#2 Liceul de Arte Plastice – Timișoara – 258
#3 Colegiul Național de Artă “Octav Băncilă” – Iași – 254
#4 Liceul de Arte “Margareta Sterian” – Buzău – 199
#5 Liceul de Arte Vizuale Romulus Ladea – Cluj – 198
#6 Liceul de Artă – Sibiu – 189
#7 Liceul de Arte “Bălaşa Doamna” – Târgovişte – 149
#8 Colegiul Național de Arte ‘Regina Maria’ – Constanța – 125
#9 Liceul de Arte “Hariclea Darclée” – Brăila – 117
#10 Liceul de Artă “Dinu Lipatti” – Pitești – 73
Felicitări!
Premii:
Premiile – sponsorizarea acordata de F64 constă în:
1.Kit studio Elinchrom: Elinchrom D-Lite RX ONE – Set cu Softbox
2. 2 x aparat foto Canon 1200D
3. Obiectiv Sigma
4. Sistem fundal
5. Background fundal
6. Telecomanda
***Important!
În cadrul acestui concurs, nu este posibilă înlocuirea premiului prin contravaloarea acestuia în bani şi/sau în alte obiecte, după cum nu este permisă, în nicio situaţie, cedarea premiului câştigat către unul sau mai mulţi terţi.
Dacă instituția declarată câştigătoare nu confirmă primirea informaţiilor despre câştig şi nu trimit datele de verificare a identităţii lor, conform indicaţiilor organizatorului, în termen de maximum 48 de ore de la data afişării rezultatului concursului, premiile  vor fi redistribuite către următoarul liceu, conform clasamentului afișat mai sus, în ordinea voturilor obținute.
 

Alți fotografi au mai citit și:

11 Comments

 • Şi în Ploieşti există un Liceu de Artă, Carmen Sylva şi merită şi el să fie inclus în competiţie: http://www.licart-carmensylva.ro/ .

  • Va multumim pentru feedback! Lista a fost intocmita si in functie de raspunsurile primite de la aceste licee si cat de repede s-au mobilizat. Ne pare rau ca liceul din Ploiesti nu este pe lista, insa va invitam sa votati pentru un alt favorit, daca aveti unul.

 • Eu cred,ca de pe bancile scolii cu profil vocational (arte plastice,foto-video,muzica,sport,coregrafie,etc.),se formeaza adevaratii profesionisti!
  In general toate nivele de invatamant au o dotare materiala modesta sa nu ma exprim altfel, este bine venita aceasta initiativa :))!

 • Cu mare drag, va multumim si noi!

 • Multumim frumos, F64, pentru oferta minunata. Speram sa fie cu folos, de ambele parti. 🙂

 • […] de a cunoaște frumoasa lume a fotografiei se poate împlini pentru elevii liceului câștigător. “Back to Photoschool” se va derula pe parcursul întregii luni septembrie și va fi împărțită în trei etape. Fiecare […]

 • O sa ne gandim si la acest aspect, Radu. Iti multumim pentru semnalare. Sunt licee unde din cate am inteles se tin deja cursuri de fotografie si oricum, pe viitor vom incerca sa ne implicam mai mult si din acest punct de vedere.

 • Va multumim pentru feedback! Intr-adevar lista a fost intocmita si in functie de raspunsurile primite de la aceste licee si cat de repede s-au mobilizat. Ne pare rau ca liceul din Brasov nu este pe lista, insa va invitam sa votati pentru un alt favorit, daca aveti unul.

 • Asa este… Si eu sunt brasovean si ma gandeam la acelasi lucru. Impartasesc aceeasi pasiune cu toti membrii din aceasta extraordinara comunitate, adica fotografia si daca s-ar fi intamplat, cred ca as fi stiut ce imi rezerva viitorul xD. Acum, problema nu este ca f64 nu a vrut liceul noustru, ci inclin sa cred ca ei nu au vrut… Oricum, o initiativa extraordinara!!

 • Foarte buna ideea . Dar cine îi va învăța Tehnica și Arta Fotografică ?
  Aceii profesori care predau cursuri de fotografie și nu știu ce înseamnă NP 20 ?

 • era frumos sa apara si Liceul de Arte Plastice Hans Mattis – Teutsch Brasov…sunt putin dezamagit…dar oricum este laudabil gestul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.