Blitzkrieg în Montreal – din culisele unei ședințe foto

Postat de: Marcel Cristocea Marcel Cristocea

Era o dimineață mohorâtă de duminică, dupa ce plouase toată noaptea. Oboseala acumulată timp de o săptămână își făcea simțită prezența, iar primul gând a fost să-mi anulez ședința foto pregătită pentru ziua cu pricina, existând șanse de ploaie.

Pe la ora 3 după-amiaza, am început să-mi pregătesc echipamentul pentru ședința de la ora 4 și tot mă uitam pe geam în speranța că o să înceapă ploaia. Deja începusem să mă cert singur că-mi doream mai mult să nu fac ședinta foto decât să fac poze.

Am decis să câștig războiul pe care îl am cu mintea mea și să mă duc la ședința foto pentru a realiza cele mai bune fotografii pe care le-am făcut până atunci. Acesta este scopul pe care îl am la fiecare ședință foto, să fiu mai bun decât la ultimul shooting.

Era o ședinta foto pe care o mai reprogramasem, din diverse motive, și era ultima ocazie de care puteam profita pentru a lucra alături de Lou, întrucât acesta avea să plece în două zile într-un tur European pentru minim 3 luni.
M-am întâlnit cu Lou în locul stabilit, amândoi ne-am uitat la cerul înnorat și ne-am decis să facem tot ce putem într-un timp cât mai scurt. Am discutat rapid și am făcut planul de bătaie, am ales primul loc pentru fotografiat și am pornit rapid în această expediție.

Voiam să păstrez totul cât mai simplu, iar pentru a realiza acest lucru aveam o singură regulă – să ne plimbăm prin oraș și unde găsesc un fundal atrăgător să ne oprim și să facem o serie de fotografii. Mă interesa foarte mult cum cade lumina pe subiect în acel loc și felul în care acestea relaționau cu fundalul.
Prima locație a fost o stradă pe care o vânam de mai mult timp și pe care voiam să o folosesc pentru o ședință foto. Îmi place stilul eclectic, cum se îmbină arhitectura nouă de sticlă cu cea veche. Am făcut câteva teste pe mijlocul străzii și totul arăta bine așa că ne-am decis să facem prima serie de fotografii. Lou s-a schimbat repede și în câteva minute am început ședința. Amândoi ne mișcam foarte repede, parcă era o competiție. În 5 minute am obținut peste 200 de fotografii, buffer-ul aparatului abia făcea față, fiindcă trebuia să-i las un răgaz să aibă timp să scrie informațiile. Da, știu, fac foarte multe poze, e stilul care îmi place atunci când fac lifestyle.
Puteți vedea mai jos fotografiile realizate în această locație.