Fotografii emblematice: Jay Maisel

Postat de: Dana Sacalov Dana Sacalov

Jay Maisel s-a născut în Brooklyn, New York la 18 ianuarie 1931. A studiat pictură şi desen grafic în cadrul Universităţii Yale şi în cadrul Institutului Cooper din Manhattan.
Deşi la vârsta de 24 de ani a avut prima lui expoziţie individuală în cadrul Galeriei Fotografilor din New York, abia după  5 ani de zile Maisel a recunoscut că este fotograf. Îi era greu să facă asta, întrucât se considera în primul rând pictor.

istoria fotografieiDe la mijlocul anilor ’50, a lucrat ca fotograf de publicitate, însă niciodată nu a renunţat la proiectele sale personale.

În 1966 a cumpărat o impresionantă clădire, un fost sediu de bancă (Germania Bank Building – New York).Clădirea se afla într-o avansată stare de degradare, însă Maisel a renovat-o în timp, stabilindu-şi acolo reşedinţa împreună cu familia sa.
Clădirea are 6 etaje şi 72 de camere, cuprinzând camerele de locuit, săli de expoziţie, mai multe săli pentru workshopuri, camere pentru depozitarea rolelor de film sau a printurilor fotografiilor sale, dar și un mic muzeu în care sunt expuse toate lucrurile pe care le-a colecţionat Maisel de-a lungul anilor etc.