Povestea unui Canon 650D care a rezistat aproape 1 milion de declanșări!

Cornel Gingarasu ne-a surprins în urmă cu ceva timp când ne-a trimis un email prin care ne anunța că aparatul foto Canon 650D pe care îl avea de ceva vreme a rezistat la aproape 1 milion de declanșări!
Sunt un „devorator” de aparate foto…la evenimente, sport , fotografie de stradă „trag” numai în rafale prelungi, la ISO mare și timp de expunere mic. Acest  mod de a fotografia este cel care  majoritatea fotografilor îl resping dintr-un motiv simplu-suprauzează „shutter”-ul (obturatorul). Anul trecut în vară, în pregatirea unor  călătorii în străinătate și unor sesiuni de fotografie de stradă am hotărât să încerc o cameră foto Canon 650D, să-i spunem de sacrificiu, să fac foarte multe cadre, să nu mă gândesc deloc economic. Surpriza a venit cu faptul că pe lângă o funcționare foarte bună, acumulatorul care ținea mult, focalizare rapidă , se acumula și numărul de cadre, iar aparatul se „ținea” bine, fără semne de oboseală. O sută de mii, două sute de mii, cinci sute de mii de cadre, fără  să semnalizeze  că ar vrea la reparat. Prietenii deja erau în culmea mirării: pe o parte spuneau că „iar a început  mitraliera” , pe de altă parte  puneau pariuri până când va ține “shutter-ul”. Din august anul trecut am burdușit cu fotografii 4 hard-discuri externe de 2 Tera fiecare. În iunie anul acesta, la un milion de declanșări a trebuit să-l trimit în service, unde  au resuscitat aparatul pe gratis, fiind încă în garanție.
De aceea vă spun la toți , folosiți  micul dar viteazul Canon 650D pentru fotografii de calitate și fără economie de cadre.


Text și foto: Cornel Gingarasu (Galați)
[products ids=1049774]

Alți fotografi au mai citit și:

4 Comments

  • Da…cata lipsa de profesionalism si ce dovada ca cei de la F64 sunt niste amatori…

  • Eu am o intrebare: din acel milion de poze, cele prezentate aici pe blog dunt cele mai reprezentative?

  • "Cei mai buni fotografi stiu ce sa nu fotografieze." – Bill Jay

  • Sa ne arate Dl. cu 650 -ul si o copie dupa factura sa vedem de cand il are 🙂 ce zici mai zerg ! 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.