Imagini 360 – Review masă rotativă Kathay KETT-35A
Dintre toate genurile fotografice, fotografia de produs mi se pare cea mai grea. Mi se pare foarte greu să reușești să aduci la aceeași masa modul în care vede clientul produsul pe care l-a creat, cum îl vezi tu ca fotograf, și cum ar trebui să fie prezentat acesta pentru ca imaginile pe care le-ai creat să vândă.
Ce te faci însă când trebuie să construiești imagini 360 ale unor obiecte? Evident, folosești o masă rotativă. Știam de mesele acestea și de ce posibilităti există pentru a le utiliza, dar eram foarte curios să fac un test.
Astfel, când am fost pus în fața situației de a fotografia un obiect 360, am zis că este soluția ideală pentru a experimenta cu această jucărie.
Ce am fotografiat și de ce?
Pentru acest experiment, am avut de lucrat cu o bucată de izolație termică pe care trebuia să o fotografiem. Zis și făcut, însă în momentul în care a venit mostra, ne-am dat seama că lucrurile sunt puțin mai complicate. În special pentru că mostra pe care trebuia să o fotografiem noi în regim de 360 avea un metru înălțime. Nu eram foarte sigur cum se va împăca motorul mesei cu dimensiunea obiectului și cu improvizațiile noastre. Pentru început, ce a trebuit să facem a fost să cumpăram o bucata pătrată de plexiglas alb cu latura de 1,5 m.
All fun and games până a venit efectiv bucata și ne-am dat seama că trebuia să o punem pe masa rotativă. Până în momentul acela, măsuța se rotea fericită cu bucata noastra mare de izolație, fără probleme. Aveam emoții că nu va funcționa, dar nu a fost cazul. Deși are o mișcare foarte fină, are un cuplu suficient de mare pentru a roti obiecte mari.
Un material de Radu Tudoroiu.
[products ids=125014958,1049125]
4 Comments
Buna ziua!
Cu ce soft ati facut prelucrarea pentru a obtine foto 360? S-a filmat sau s-a facut serie de foto (png probabil)? Formatul final obtinut care este? Este gif? Sau altceva? Multumesc!
Ok, pozatul ca pozatul. Dar nu ne-ai aratat si ce a iesit.
Pachetul mesei include si vreun software care sa "lege" imaginile respective?
Masa rotativa nu are optiune de modificare a vitezei. Se roteste constant, efectuand 360 de grade la 60 de secunde. Numarul de imagini necesare depinde de la produs la produs – se poate ca o vaza sau panar sa aiba nevoie doar de 8-10 imagini, pe cand o macheta sau o jucarie sa aiba nevoie de 40. Nu am atins aspectul deoarece este o evaluare subiectiva. Mersi pentru feedback.
Un articol slab, fara documentare…lucrurile sunt departe de a fi asa simple….Cate poze trebuie facute pentru a acoperi imaginea? Cum reglati masa pentru a obtine acele poze?