Toma Coconea la Red Bull X-Alps

Toma Coconea este românul care a participat la toate ediţiile RED BULL X-ALPS, una dintre cele mai dure probe fizice din lume, unde se parcurg mii de kilometric în traversarea Alpilor pe jos, în alergare sau în zbor, iar la doua dintre ediţii a reuşit să termine pe locul doi.
Deviza lui este „NIMIC NU E GREU, NIMIC NU E UŞOR, TOTUL E POSIBIL” iar pentru Toma Red Bull X-Alps nu este o competiție, ci un mod de viață, încă din 2003, de când a participat la prima ediție. Combinația de parapantă, alergare montană și cățărare este exact pe placul său.
Pasionat de sport din copilărie, i-a placut foarte mult să alerge. Muntele era un fel de a doua casă, iar în 1991 a cunoscut într-o tabără un grup de francezi care veniseră și cu parapante. De aici a pornit totul. A încercat, i-a plăcut, iar la plecare francezii i-au donat o parapantă. A fost mai mult autodidact. A învățat singur, mai mult din instinct.


Anul acesta Toma a fost prezent din nou la Red Bull X-Alps, reușind să urce în clasament de pe poziția 28 pe locul 10 după un ultramaraton de 120 de kilomentrii cu parapanta în spate.
Din păcate însă pentru sportivul român, sâmbătă, 11 iulie, acesta a fost nevoit să renunțe la competiție în urma unei accidentări cauzată de o aterizare forțată.
“Toma Coconea a fost nevoit să aterizeze forțat din cauza unor turbulențe, sâmbătă (11.07 – n.n.) după amiază. În urma incidentului, Toma a acuzat dureri la cot și la piramida nazală. Acesta a fost transportat la spital, unde a suferit o intervenție chirurgicală la cot. Situația sa este stabila, iar operația a fost încheiată cu succes și este în afara oricărui pericol. Toma este cunoscut pentru spiritul său de luptător și determinare, astfel că speram să se recupereze cât mai repede. Cu siguranță va reveni mai puternic și mai încrezător”, a comunicat directorul concursului, Ulrich Grill, care a urmărit îndeaproape evoluția lui Toma.
Află mai multe despre Toma pe profilul său de pe site-ul RedBull X-Alps.
[products ids=125014936,125014937,125014938,125019288,125018808,13107292]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.