Fotograful Richard Koci Hernandez în octombrie la The Power of Storytelling!

Superstar pe Instagram, fotojurnalistul premiat cu Emmy va vorbi pe 9-10 octombrie la București despre inovație în fotografie

Despre Richard Koci Hernandez

Richard Koci Hernandez, un fotograf și jurnalist multimedia care spune povești vizuale despre lumea din jur, e unul dintre invitații celei de-a cincea ediții a conferinței internaționale The Power of Storytelling, organizată de Decât o Revistă pe 9-10 octombrie la București.
Unic în Europa de Est, evenimentul atrage în fiecare an scriitori, comunicatori, producători, artiști, specialiști în marketing, antreprenori și lideri care ne învață cum  putem construi povești mai bune, povești care să schimbe vieți și comunități, să inspire și să ne apropie de ceilalți.
power of story telling
Anul acesta se sărbătoresc cinci ani de inspirație despre storytelling cu unii dintre cei mai buni producători de conținut din lume, printre care și Richard Koci Hernandez. În cei 15 ani în care a lucrat la San Jose Mercury News, fotojurnalistul american a fost nominalizat de două ori la Premiile Pulitzer și a câștigat un premiu Emmy pentru documentatorul Uprooted, care poate fi văzut aici.
Fotografiile sale au fost publicate în reviste ca Time, Wired, The New York Times, o carte Naitonal Geographic și în alte reviste internaționale, iar din 2011 este profesor la UC Berkeley.
Dacă vă întrebați ce echipamente are în geantă un fotograf câștigător de Emmy, Hernandez vorbește în clipul de mai jos despre aparatura pe care o ia cu el când merge pe teren:


Hernandez este și unul dintre cei mai cunoscuți fotografi de pe Instagram, unde are peste 220.000 de fani. Imaginile pe care le postează – momente din viața și oamenii străzii –, impresionează prin profunzimea și starea de reflecție transmisă, iar unele din ele au fost expuse în galerii de artă.
Cunoscut pentru inovațiile sale multimedia, Hernandez s-a folosit de Instagram și de noile tehnologii ca să experimenteze și să spună povești vizuale cât mai creative. Iată ce spune despre asta:
Ne aflăm în mijlocul unei revoluții dramatice în ceea ce privește modul în care creăm și consumăm informația, iar înclinația către vizual schimbă și restructurează cultura mai mult decât orice de până acum. De la Instagram la iPhone și tot ce e între ele, îmi place să particip, să cercetez, să învăț și să dau mai departe tot ce descopăr în această nouă eră numită Social Photography.”
Richard Koci Hernandez încurajează jurnaliștii tineri să experimenteze cât mai mult cu noile tehnologii, și are un canal YouTube unde oferă sfaturi și recomandări pentru a spune povești vizuale cu impact:

La București, Richard Koci Hernandez va vorbi despre inovație în fotografie.
Înregistrările pentru cele 350 de locuri disponibile – conferința a fost sold-out în fiecare an – vor începe în luna iunie, pe site-ul conferinței. Tot acolo, găsiți biografiile complete ale celorlalți vorbitori confirmați până acum, câștigători de Pulitzer sau National Magazine Awards, autori, editori și profesori, artiști și inovatori multimedia.
Îi puteți urmări pe Facebook, pe Twitter și pe site pentru resurse utile despre storytelling și noutăți despre invitați.

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

  • Cred ca a-ti uitat de limba romana F64???

    • Buna Ionel, ne poti spune mai exact la ce te referi?

    • Bre, Ionele, cred ca tu ai uitat limba romana!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.