Noi obiective de la Olympus în gama de top M.ZUIKO PRO

Olympus adaugă două noi obiective profesionale Micro Four Thirds la gama de top M.ZUIKO PRO în continuă şi rapidă creştere: obiectivul extrem de luminos M.ZUIKO DIGITAL ED 8mm Fisheye 1:1.8 PRO şi M.ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm 1:2.8 PRO. Considerând factorul de micşorare de 2x al standardului Micro Four Thirds, adăugând acest nou duet la gama curentă, familia M.ZUIKO PRO oferă atât profesioniştilor şi semi-profesioniştilor, cât şi entuziaştilor ambiţioşi, cinci obiective dedicate pentru întregul domeniu focal – de la superangular de 14mm la super-tele de 300mm echivalent cu standardul de 35mm.
Obiectivele M.ZUIKO PRO sunt proiectate şi fabricate la cele mai înalte standarde şi oferă cea mai bună calitate a imaginii obţinută vreodată de echipamentele optice Olympus. Create pentru a oferi maximă mobilitate fotografilor care călătoresc cu bagaj cât mai compact şi doresc să fie mereu pregătiţi pentru captarea imaginilor, acestea combină cele mai bune performanţe optice cu designul compact şi greutatea redusă a camerelor Micro Four Thirds.
Caracteristicile practice precum fotografierea în orice condiţii meteo, alături de o construcția fără compromis a obiectivelor Olympus, acoperirea inovatoare ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical) pentru lentile şi viteza foarte mare de auto-focalizare, asigură avantajul gamei M.ZUIKO PRO în faţa camerelor DSLR mai voluminoase. Atât pentru profesionişti, cât şi pentru amatorii exigenţi, greutatea redusă este unul dintre cele mai atractive caracterisitici PRO. Combinând o serie de obiective PRO cu camere compacte Micro Four Thirds, aceştia pot obţine un sistem complet echipat care poate cântări jumătate din greutatea unui kit echivalent DSLR.
Primul obiectiv din seria PRO – puternicul M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm 1:2.8 PRO – a devenit un model de referinţă pentru competitori imediat după ce a primit distincţia ‘Best Compact System Zoom Lens’ în 2014 din partea EISA. Juriul EISA a premiat caracteristicile forte care evidenţiază seria PRO: “Acest obiectiv standard zoom, rapid şi rezistent la orice condiţii meteo, are calităţi optice impresionante, o construcţie solidă de calitate şi un control excepţional al focalizării care combină capabilitatea de focalizare manuală cu un sistem AF silenţios. De asemenea, este un obiectiv foarte compact, în ciuda diafragmei maxime de 1:2.8.”
Acel succes a fost urmat de primul obiectiv zoom tele-foto, M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm 1:2.8 PRO, şi acesta fiind mai compact şi mai uşor decât obiectivele APS-C sau full-frame cu caracteristici şi performanţe comparabile. Sistemul de focalizare fără egal DUAL VCM este deţinătorul PRO al unui alt record mondial – fiind primul sistem care controlează două elemente optice de înaltă calitate folosind motoare lineare duble, care asigură operarea rapidă şi silenţioasă atunci când fotografiaţi scene din mediul sălbatic, persoane, sau pentru a surprinde subiecte sensibile care se pot mişca rapid din cadru.
Noul obiectiv PRO zoom ultra-wide, rezistent la praf şi stropire, M.ZUIKO PRO DIGITAL ED 7-14mm 1:2.8 este primul obiectiv zoom superangular al seriei M.ZUIKO PRO.

Imagine M.ZUIKO PRO DIGITAL ED 7-14mm 1:2.8

Olympus
Acesta moşteneşte forma compactă şi greutatea redusă, specifice designului M.ZUIKO PRO, precum şi caracteristicile optice excepţionale. Ca şi noul Fisheye PRO, obiectivul zoom superangular de 7-14 mm garantează calitatea excelentă a imaginii în întregimea acesteia. De exemplu, la captarea peisajelor stelare, reproduce stelele ca puncte circulare de lumină, chiar şi la marginea cadrului. Integrează şi elemente practice PRO, precum comutatorul de focalizare manuală care permite schimbarea instantă din modul AF în MF trăgând inelul de focalizare înspre corpul camerei. Obiectivul este dotat şi cu un buton L-Fn poziţionat la baza acestuia care permite ajustarea instantă a unor setări preferate predefinite cu ajutorul degetului mare.
Ca şi restul gamei PRO, acest nou obiectiv versatil cu focalizare rapidă este complet rezistent la orice condiţii meteo – datorită celor 11 garnituri – şi surprinde cu performanţa zoom-ului superangular. Permite apropierea la doar 7.5cm de subiect (măsurând de la capătul obiectivului), ceea ce este cu 20% mai aproape faţă de echivalentul competitorilor. Desigur, adâncimea câmpului permite fotografierea excelentă a panoramelor. M.ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm 1:2.8 PRO cântăreşte puţin peste jumătate din greutatea obiectivelor echivalente cu diafragmă de 1:2.8 ale competitorilor, aşa că este perfect pentru fotografierea instantaneelor, fie zi sau noapte. Combinaţia cu puternicul stabilizator integrat al camerelor OM-D asigură precizia şi claritatea imaginilor chiar şi la fotografierea panoramică.
Al doilea obiectiv nou lansat, M.ZUIKO PRO DIGITAL ED 8mm Fisheye 1:1.8 depăşeşte recordul şi oferă o oportunitate fără precedent de a folosi creativitatea în mod excepţional pentru a da un aspect unic, dinamic şi abstract peisajelor fotografiate cu un unghi extrem de larg. Fără precedent, deoarece în această categorie Fisheye PRO este cel mai luminos obiectiv fisheye*. Diafragma foarte largă oferă fotografilor performanţe optice excelente în orice condiţii, în special la iluminare scăzută. Distanţa minimă de focalizare de 2.5 cm (măsurată de la capătul obiectivului) şi puterea maximă de mărire x0.2 sunt caracteristici ideale pentru fotografii de scene ale naturii, pasionaţi de perspective dificile şi frumuseţea bokeh.

Imagine M.ZUIKO PRO DIGITAL ED 8mm Fisheye 1:1.8 PRO

Olympus
Dar Fisheye PRO este ideal şi pentru fotografierea acţiunilor sportive cu desfăşurare rapidă, peisaje, panorame ale cerului, precum şi fotografierea grupurilor mari, a interioarelor sau fotografia de arhitectură. Pentru specialiştii fotografiei subacvatice deschide noi orizonturi, fiind compatibil cu o serie de accesorii prin intermediul noului adaptor PPO-EP02.
Ca şi celelalte obiective din familia M.ZUIKO PRO, este extrem de compact şi uşor, mai ales în comparaţie cu obiectivele similare D-SLR. Construcţia este de cea mai înaltă calitate. În testele premergătoare lansării, fotografii profesionişti au lăudat lipsa zonelor neclare la fotografierea cu Fisheye PRO chiar şi la extremele scalei f. Diferenţele de luminozitate la marginile imaginii, aberaţiile cromatice şi cele comatice sunt insesizabile, în special comparativ cu obiective echivalente ale competitorilor.
Ambele modele vor fi disponibile în magazine din luna iunie 2015.
[products ids=125018352,125018350,125017193,125017276]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.