Daniel Ilinca – prezentare de portofoliu la F64!

Te invităm la o prezentare de portofoliu care se anunță mai mult decât interesantă, de această dată fotograful în vizor fiind Daniel Ilinca.
Evenimentul va avea loc marți, 28 aprilie 2015, de la ora 19:00, la sala expozițională F64.
Nu vă dezvăluim prea multe de pe acum, v-am pregătit însă un scurt interviu cu Daniel Ilinca și o mică galerie de fotografii, ca să fim siguri că veți ceda tentației:
Tu și fotografia. Care este povestea voastră? Ce ți-a dăruit fotografia până acum?
Am început de la zero. Autodidact. Primele imagini au fost doar un suport pe care să experimentez tehnici de editare. Apoi a devenit o pasiune. Am început să acord mai multă importanță subiectelor mele. Dar cel mai important câștig au fost oamenii pe care i-am cunoscut prin intermediul fotografiei. Și mulți peri albi.
Care consideri că sunt ingredientele cheie pentru o fotografie reușită?
În primul rând modelele. Nu îți poți transpune visele fără o conexiune cu oamenii care te inspiră, care te fac sa îți depășești limitele. Acesta este scopul unei muze.
Norocul și talentul sunt și ele ingrediente ale succesului. Dar singurul element care nu poate fi înlocuit este perseverența, munca. Apoi echipa. E greu să faci performanță fără oamenii potriviți, aceia care să înțeleagă cum îți dorești să arate cadrul final.
 


Majoritatea fotografiilor tale spun o poveste. Cât de studiate sunt aceste cadre? De unte te inspiri? Ce faci petru a reda atmosfera pe care ți-o dorești într-o imagine?
Studiez foarte mult, am un folder de câțiva zeci de Gb de imagini pe care le-am salvat de pe diverse site-uri, de-a lungul anilor. Dar în ultima vreme am renunțat să mai fac planuri, s-a întâmplat să pornesc cu o idee în minte dar la final să fac cu totul altceva, mai bine decât ce gândisem inițial.
Programele de post-procesare. Cât de mult le folosești? Cât e lumină și cât e procesare?
Depinde de la cadru la cadru. Mereu am încercat să scot imaginile direct din cameră. Sunt de părere că o imagine slabă din cameră, nu poate fi salvată cu programe de editare. În ultima vreme încerc să mă întorc catre lucrurile simple, către lumina ambientală, prima iubire.
fotografie coemrciala
Cu soția ta, Ana-Maria (AISII), faci echipă și pentru diversele pictoriale și shooting-uri. Consideri că se realizează o conexiune mai puternică cu un model pe care îl cunoști bine (sau chiar îți e o persoană apropiată)? Poate influența asta favorabil rezultatul din fotografii?
Cel puțin pentru mine aceasta este rețeta succesului. O conexiune între model și fotograf. Modelul este un recipient pentru putere, frumusețe, curaj, pasiune, dragoste. Este datoria noastră ca fotografi să transpunem în imagini această experiență.
Daniel Ilinca
Ce sfaturi ai pentru pasionații de fotografie comercială și pentru cei care cochetează cu ideea de a trăi cândva din asta?
Să studieze, să încerce mereu să își depășească limitele.
Un pas înainte pentru mine a fost în momentul în care am început să îmi postez fotogafiile pe diverse site-uri din țară și din străinătate. Am primit feedback pozitiv, negativ. Nu a contat. Important pentru mine era că cineva se uita la fotografiile mele.
În curând, ne vedem la F64! Ce vom discuta la întâlnirea cu tine?
Abia aștept! O să povestesc cum m-am apucat de fotografie, ce am făcut ca să mă promovez. Sper că experiența mea îi va ajuta și pe cei care doresc să traiasca din fotografie. Am pregătit și câteva imagini de before/ after. Aș vrea să discutăm pe baza acestora.
Multumesc și ne vedem curând!

[products ids=125017053,125017903,125018003,125018084]
 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.