Fotografia de călătorie: echipament foto și sfaturi utile

Indiferent că ești genul de persoană care preferă să aleagă o destinație fără prea multă planificare sau dimpotrivă, trebuie să ai toate detaliile la îndemână înainte de a porni la drum, cu siguranță vei dori să păstrezi și în fotografii cele mai frumoase momente din călătorie.
Bineînțeles, cei pasionați de fotografie vor avea de pregătit dincolo de valiza cu haine și un mic bagaj doar pentru echipamentul foto.

Ce echipament foto ar trebui să ai pe listă?

În funcție de disponibilitatea ta de a căra sau nu un echipament foto mai voluminos, poți opta de la o compactă performantă până la un DSLR. Un „compromis” excelent este probabil un aparat foto mirrorless, care îți permite obținerea unor imagini impecabile și îți oferă o mare libertate de mișcare. Iar dacă vacanța ta implică multă bălăceală, atunci cel mai indicat ar fi un aparat foto subacvatic.

  • un obiectiv all-around sau o pereche de 2 obiective care să acopere o plajă focală largă

De exemplu un 16-85mm sau o pereche de obiective de tipul 24-70mm și 70-200mm sau 16-50mm și 55-210mm.

  • filtre foto (filtru de polarizare, filtru gradual neutru etc.)
  • mai multe carduri de memorie de capacitate mare
  • acumulatorul de rezervă
  • încărcător
  • trepied foto (pentru fotografii de noapte sau alte cazuri în care vei folosi timpi lungi de expunere)
  • o geantă sau un rucsac foto în care să le cari ușor și comod pe toate

De asemenea, ar fi indicat să ai câteva informații despre relieful zonei în care călătorești, despre cum sunt oamenii, cum arată orașele șamd, astfel încât să te poți hotărî ce fel de fotografii vrei să faci.
Frumusețea fotografiei de călătorie constă tocmai în faptul că posibilitățile sunt variate și, în funcție de preferințe, poți opta pentru fotografie de peisaj și de natură, fotografii de produs, fotografie de arhitectură sau chiar fotografie de stradă.

fotografii: Gina Buliga
În clipul de mai jos, ți-am pregătit 5 sfaturi utile și multe exemple pentru fotografii de călătorie cât mai de impact:


Tu pe unde călătorești anul acesta? Trimite-ne imagini sau lasă-ne la comentarii un link către galeriile tale din vacanțe.
[products ids=125121,1046813,49509544,49509545,125011357,125012855,50608203,1050209,125014209]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.