Canon a obținut 4 premii la TIPA Awards 2015

Canon a anunțat pe 9 aprilie primirea a patru distincții din partea Technical Image Press Association (TIPA) – una dintre cele mai importante asociații de imagistică fotografică și de presă din lume. În fiecare an, premiile TIPA răsplătesc cele mai deosebite produse de imagistică lansate în ultimele 12 luni.
În 2015, Canon fost din nou răsplătită pentru inovațiile tehnice din portofoliul său divers de produse, prin următoarele premii:

  • Cel mai bun DSLR pentru experti: Canon EOS 7D Mark II
  • Cel mai bun obiectiv zoom DSLR expert: Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM
  • Cel mai bun obiectiv DSLR profesionist: Canon EF 11-24mm f/4L USM
  • Cea mai bună cameră foto compactă simplă: Canon IXUS 160, IXUS 165 și IXUS 170

Juriul TIPA

Juriul TIPA este compus din editori ai celor mai importante 27 de reviste de fotografie și imagistică la nivel mondial: membrii acestuia provin din 16 țări, de pe cinci continente. Juriul se întrunește anual pentru a discuta cele mai recente produse de imagistică, luând în considerare o întreagă suită de factori, de la inovație la design și la calitatea per ansamblu a produselor, pentru a putea selecta și premia cele mai bune produse și tehnologii.
Steven Marshall, Product Marketing Director, Consumer Imaging, Canon Europe, a declarat: “Suntem onorați să primim din nou o serie de distincții din partea TIPA. În fiecare an ne străduim să depășim barierele, creând produse inovatoare pentru comunitatea fotografilor, iar premiile juriului TIPA ne scot în evidență cele mai recente realizări. Ne dorim să inspirăm și să invităm pe toată lumea să arunce o privire în jur și să se joace cu fotografia, indiferent de nivelul de pregătire în domeniu. Aceste premii, acordate pentru multiple categorii din portofoliul nostru, de la modelele pentru entuziaști și amatori la cele de nivel profesionist, reflectă angajamentul nostru permanent pentru inovație și calitate remarcabilă.”
În semn de recunoaștere pentru produsele Canon premiate, juriul TIPA a menționat următoarele:
Cel mai bun DSLR pentru experti: Canon EOS 7D Mark II


Având specificații atractive pentru fotografii care cunosc potențialul unei camere foto DSLR, senzorul CMOS APS-C de 20.2MP din aparatul Canon EOS 7D Mark II este protejat de un corp din aliaj de magneziu, rezistent la intemperii și praf, laolaltă cu procesoarele duale DIGIC 6. Camera are o viteză de fotografiere de 10 cadre pe secundă, un sistem de auto-focus în 65 de puncte (toate de tip cruce) și un vizor ce acoperă 100% din câmpul vizual. Alte caracteristici deosebite includ modurile HDR și multi-expunere, precum și declanșatorul cu intervalometru și cronometrul pentru modul bulb, ce facilitează fotografierea cu expunere îndelungată. Aparatul are slot-uri duale, atât pentru card-uri de memorie de tip SD, cât și de tip CF. Suportul pentru filmarea video la calitate Full HD include auto-focusul CMOS Dual Pixel, microfonul stereo dedicat, și porturile încorporate pentru mufe audio jack pentru căști și microfon.
Citește un review al acestui aparat foto, realizat de Cristian Vasile, aici.
Cel mai bun obiectiv zoom DSLR pentru experti : Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM
TIPA 2015
Construit pentru full frame, dar la fel de benefic și pentru utilizatorii de DSLR-uri APS-C care doresc o amplitudine de zoom mai mare, obiectivul Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM încorporează un stabilizator de imagine în patru trepte și un motor de auto-focus rapid și foarte silențios (USM). Obiectivul este construit din 21 de elemente aranjate în 16 grupuri, inclusiv elementele de fluorină și Super UD (cu dispersie ultra-scăzută), pentru a menține înalta calitate a imaginii în tot cadrul; de asemenea, a fost aplicată pelicula antireflex Air Sphere Coating (ASC) pentru a reduce efectele de ghosting și flare. O apertură circulară cu nouă lamele oferă un efect de bokeh fin și impresionant. Design-ul cu focalizare posterioară, cu un element flotant, îmbunătățește viteza de auto-focus și asigură o calitate uniformă a imaginii la orice distanță de focalizare. În plus, operarea zoom-ului dispune de un mecanism pentru ajustarea torsiunii inelului de zoom. Pachetul obiectivului mai include și un inel pentru trepied.
Cel mai bun obiectiv DSLR profesional: Canon EF 11-24mm f/4L USM
obiective foto DSLR
Utilizatorii Canon au acum acces la cel mai larg unghi de vizionare disponibil pe un obiectiv zoom standard full frame DSLR rectiliniu. Având o distanță de focalizare minimă de 28 cm, obiectivul Canon EF 11-24mm f/4L USM obține imagini cu minimum de distorsiune de-a lungul intregii game focale Este construit din 16 elemente elemente în 11 grupuri, cu un sistem de zoom compus din trei grupuri și focalizare posterioară. Noul design încorporează patru elemente asferice, pentru a minimiza distorsiunea de la centru la marginea cadrului, și un sistem optic, pentru a minimiza curbarea liniilor drepte de-a lungul intregii game focale. Obiectivul mai dispune și de un element Super UD și unul UD, ce reduc considerabil aberațiile cromatice, precum și de tratamentul SWC de la Canon, ce reduce efectele de ghosting și flare. Obiectivul este protejat împotriva prafului și umezelii, și poate fi focalizat manual chiar și în modul auto-focus.
Cea mai bună cameră foto compactă simplă: Canon IXUS 160/ 165/ 170

Canon a mers împotriva curentului care părea să fi înlăturat posibilitatea apariției de aparate noi și interesante în această categorie de camere foto, și a reușit acest lucru prin intermediul unor dispozitive compacte și accesibile, care pot furniza ceea ce lipsește camerelor foto de pe telefoanele mobile: zoom optic mare și calitate excepțională a imaginii. De exemplu, camera foto IXUS 170 este deosebit de subțire (cu o grosime de doar 22,6 mm) și are un zoom optic de 12x (echivalentul unui obiectiv 25-300 mm). Cu un senzor de 20MP și Intelligent IS (un stabilizator de imagine inteligent și adaptiv, este eficient atat in fotografii cat si in și videoclipuri HD 720p). Utilizatorii se pot baza pe Modul Auto Inteligent, care alege automat setările optime pentru cadrul respectiv, sau pot alege dintr-o suită de moduri de fotografiere cu efecte speciale. Stabilizatorul inteligent este prezent și pe modelul IXUS 165, în timp ce atât modelul IXUS 165 cât și IXUS 160 beneficiază de un zoom 8x și un senzor de 20MP.
Vezi toate produsele premiate TIPA aici.
[products ids=125014768,125016267,125017231,125015819,125016803]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.