Camera video EOS C300 Mark II – calitate 4K de top, creativitate și versatilitate

Canon  a lansat pe 8 aprilie 2015 EOS C300 Mark II, o nouă cameră video 4K ce permite cineaștilor și realizatorilor de televiziune să-și realizeze viziunea creativă în detaliu cinematografic extraordinar.
Pornind de la  aclamata cameră video EOS C300, de un succes  fară precedent, noua EOS C300 Mark II vine cu îmbunătățiri, precum sistemul de imagistică avansat, cu procesoare duale DIGIC DV5, noi codec-uri profesionale și o latitudine de expunere excepțională – devenind astfel cea mai capabilă, flexibilă și accesibilă cameră video Cinema EOS de până acum.
Versatilitate și calitate a imaginii 4K, la superlativ
Având capacitatea de a înregistra fișiere video 10 biți 4:2:2 pe memoria internă cu până la 410 Mbps la rezoluție 4K, sau fișiere 10/12 biți 4:4:4 la rezoluție 2K/Full HD, cu până la 15 trepte ale latitudinii de expunere, noua EOS C300 Mark II produce filme ce pot fi editate masiv în post-procesare, cu imagini mai clare pe tot spectrul de culoare, datorită reducerii efectului “colour bleed”.
Camera oferă cineaștilor și producătorilor de televiziune profesioniști cea mai bună calitate a imaginii, putând înregistra 4K atât la rezoluție de transmisiune (3840×2160) cât și DCI cinematografică (4096×2160).
Noua cameră EOS C300 Mark II poate înregistra fișiere 4K cu bit rate mare pe carduri interne de memorie CFast 2.0™i  duale, și totodată poate înregistra fișiere 4K RAW pe un aparat de înregistrare extern, oferind flexibilitate și conectivitate universală, pentru producții la cea mai bună calitate disponibilă în prezent. În plus, capacitatea de a înregistra simultan fișiere 2K/Full HD Proxy pe un card SD intern optimizează și mai mult fluxul de lucru al procesului de producție.
Datorită noului senzor CMOS Super 35mm, creat de Canon, și creșterii sensibilitatii ISO până la ISO 102.400, performanța în condiții de luminozitate foarte mică devine excepțională, permițându-le operatorilor să surprindă scene fără zgomot într-o varietate de condiții de mediu dificile, fără compromisuri ale calității imaginii.
Pentru a satisface cerințele unei game diverse de aplicații ale filmării, noua cameră EOS C300 Mark II oferă atât control manual deplin, ideal pentru mediul de lucru cinematografic, cât și moduri automate. Acestea din urmă includ: autofocus îmbunătățit Dual Pixel CMOS (care acum acoperă aprox. 80% din cadru pe verticală și 80% pe orizontală), auto balans de alb și autofocus cu Face Detection– toate acestea ușurând munca de teren a reporterilor independenți și a realizatorilor de documentare.
Integrare instantanee în fluxurile de lucru profesionale
Noua gamă Canon de codec-uri XF-AVC H.264 (create pentru a fi compatibile cu sistemele de editare non-liniare standard din indutrie) ajută la integrarea fără efort a filmelor 4K și 2K/Full HD în fluxurile de lucru, menținând în același timp cea mai bună calitate a imaginii. Gama cuprinde opțiunile XF-AVC intra pentru înregistrări 4K, și XF-AVC Long GOP și Proxy pentru înregistrări 2K/Full HD, ambele utilizând codec-ul H.264 pentru o mai mare ușurință în utilizare și flexibilitate în post-producție. Cineaștii pot selecta rezoluția și tipul de codec potrivit producției pe care o realizează; iar EOS C300 Mark II poate filma cu până la 30p în modul 4K sau 120p în modul 2K/Full HD.
Noua EOS C300 Mark II oferă suport pentru o gamă largă de opțiuni pentru spațiul de culoare, inclusiv BT.2020, Canon Cinema Gamut și DCI-P3. Acesta este primul model Cinema EOS care dispune de noua tehnologie Canon Log2, ce permite 15 trepte de latitudine de expunere – semnificativ mai largă decât a camerelor video Cinema EOS anterioare. Versatilitatea a crescut și pentru înregistrarea de sunet, prin suportul pentru înregistrare audio pe 4 canale, pe 16 sau 24 de biți la 48 kHz.
C300 Mark II
Creat pentru versatilitate
Camera EOS C300 Mark II împărtășește ADN-ul consacrat al design-ului Cinema EOS – un corp modular ce poate fi adaptat necesităților fiecărei filmări și fiecărui cameraman prin intermediul gamei sale largi de accesorii compatibile. La interior, EOS C300 Mark II încorporează și filtre ND (cu densitate neutră) de sticlă, controlate electronic, ce diminuează cantitatea de lumină care ajunge la senzor cu până la 10 trepte în modul expansiune. Iar compatibilitatea cu telecomanda RC-V100 și controlul opțional prin Wi-Fi permit utilizarea facilă într-o varietate și mai mare de locații.
Viteza de citire a senzorului camerei video este acum de două ori mai mare decât în cazul modelului original EOS C300, și reduce și mai mult distorsiunile de tip rolling shutter, permițând o surprindere clară a imaginii într-un mediu în mișcare – ceea ce o face să fie perfectă pentru filmările de acțiune.
Canalizând bogata moștenire Canon din domeniul design-ului de obiective, EOS C300 Mark II este compatibilă cu mai mult de 90 de obiective EF și EF Cinema din prezent, permițându-le operatorilor să-și utilizeze monturile EF deja existente. În plus, noua EOS C300 Mark II este echipată cu suport pentru obiective servo zoom, având astfel în prezent una dintre cele mai complete soluții de pe piață pentru selecția obiectivelor pentru producție de film și transmisiuni. Iar, pentru și mai multă flexibilitate, operatorii pot opta pentru schimbarea monturii, de la EF Mount la EF Mount cu Cinema Lock, sau la montura standard PL, ca opțiune de serviceii.

Beneficiile-cheie ale camerei EOS C300 Mark II:

  • Înregistrare internă 4K cu bit-rate mare, cu înregistrare externă RAW
  • Fișiere cu latitudine mare de expunere, ideale pentru post-producție
  • Integrare fără efort cu fluxurile de lucru profesionale
  • Funcții automate pentru filmare facilă
  • Înregistrare sigură în condiții de luminozitate redusă, cu minimum de distorsiuni

[products ids=125018059,1048767]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.