Doi români în finala Sony World Photography Awards!

Doi români au ajuns în finala Sony World Photography Awards, cea mai mare competiţie de fotografie din lume!

Printre finaliştii Sony World Photography Awards, cea mai mare competiţie de fotografie din lume, se numără anul acesta şi doi fotografi români:

  • Cosmin Bumbuţ prin colecţia Arhitectură în categoria pentru profesionişti, o serie de imagini copleşitoare realizate în celulele a 35 de închisori din România

  • Daniel Necula cu fotografia Enhanced în categoria Open, o fotografie alb negru îndrăzneaţă, despre o femeie pe o bicicletă, cu un detaliu inedit

Ediţia de anul acesta a adunat cel mai mare număr de concurenţi din istoria de opt ani a prestigiosului eveniment. Finaliştii au fost aleşi dintr-un număr record de 173.444 de înscrişi proveniţi din 171 de ţări, o creştere de 24% în comparaţie cu numărul de participanţi de anul trecut.

Fotografii înscrişi în categoria Open au fost jurizaţi pe baza unei singure fotografii, în timp ce competitorii din categoria destinată profesioniştilor au concurat cu un portofoliu de fotografii.

Premiile competiției constau în sume de bani şi în echipamente de fotografie digitală Sony. Cei 10 câştigători din categoria Open vor fi anunţaţi pe 31 martie, iar cei 13 căştigători din categoria dedicată profesioniştilor vor fi anunţaţi pe 23 aprilie în cadrul unei festivităţi de premiere la Londra.

În cadrul aceleiaşi ceremonii, va fi decernat şi premiul L’Iris d’Or pentru Cel mai bun fotograf profesionist al anului, care, pe lângă titlu, va câştiga şi premiul cel mare de 25.000 de dolari. Alături de el vor fi anunţaţi şi câştigătorii categoriei destinate profesioniştilor, a categoriei pentru tineri şi studenţi, respectiv căştigătorul titlului de Fotograful anului din categoria Open, care va fi răsplătit cu 5.000 de dolari.

Fotografiile realizate de cei doi finalişti români vor fi expuse în cadrul expoziţiei 2015 Sony World Photography Awards Exhibition, găzduită de Somerset House din Londra, în perioada 24 aprilie – 10 mai.

Camera Intimă

Uniunea Europeană a adus, în 2007, dreptul deținuților de a primi vizite private. Asta înseamnă că un deținut care este căsătorit sau are o relație poate primi, o dată la trei luni, o vizită de două ore într-o cameră separată din incinta închisorii. În plus, dacă un deținut se căsătorește în înschisoare, poate petrece 48 de ore în camera separată cu soțul sau soția și are dreptul la o vizită pe lună în primul an de căsătorie. Am început proiectul în 2008 și acum am fotografiat toate camerele intime din toate penitenciarele din România (35 de penitenciare).

Copyright: ©Cosmin Bumbuț, Romania, SHORTLIST, Architecture, Professional, 2015 Sony World Photography Awards
Wrong Way
concurs Sony
Copyright: ©Daniel Necula, Romania, Shortlist, Enhanced Open, 2015 Sony World Photography Awards
Concursul Sony World Photography Awards premiază cei mai buni fotografi contemporani ai anului trecut. Fiind adresat tuturor pasionaţilor de fotografie, competiţia include cinci categorii diferite: una adresată profesioniştilor (Professional), una deschisă tuturor pasionaţilor de fotografie (Open), una pentru tineret (Youth), una pentru studenţi (Students) şi una pentru fotografiile realizate cu telefonul mobil (Mobile Phone).
Mai multe informaţii despre eveniment aici.
Astrid Merget Motsenigos, Directorul Creativ al World Photography Organisation, organizatoarea concursului, a declarat despre finaliştii ediţiei din acest an:
“Cel mai important scop al Sony World Photography Awards este să serbeze şi să arate aprecierea pentru artiştii talentaţi care lucrează în domeniul industrei fotografice. Şi anul acesta, selecţia de finalişti demonstrează diversitatea şi priceperea nu doar a fotografilor deja binecunoscuţi, dar şi a numărului din ce în ce mai mare de pasionaţi, pentru care aceste premii reprezintă o oportunitate de a ieşi în evidenţă.”
“Alegerea finaliştilor din numărul record de înscrieri a reprezentat o sarcină care i-a pus la încercare pe membrii juriului nostru de specialitate, dar suntem foarte mândri să vă prezentăm o selecţie care include unele dintre cele mai bune fotografii din lume.”

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.