Fotografia de produs cu o singură sursă de lumină

Fotografiile comerciale sunt folosite în general pentru a transmite corect mesaje despre produse sau pentru a-l determina pe potențialul client să își dorească un anumit produs, lucru extrem de important, cu atât mai mult dacă avem un business care se desfășoară online.
Provocarea online e mai mare tocmai pentru că presupune a lua o decizie de cumpărare pe baza unei fotografii văzute, astfel că imaginile de produs reprezintă un mare capitol al fotografiei comerciale și pun accentul pe redarea cât mai realistă și exactă a diverselor obiecte, fie că vorbim despre bijuterii sau alte accesorii, haine, decorațiuni diverse ș.a.m.d.
Avem practic de-a face cu un gen fotografic axat foarte mult pe detalii și redarea cât mai clară a acestora, iar tehnica de fotografiere trebuie să fie impecabilă.
Fiind un tip de fotografie strict controlat, fotografia de produs aparține în cea mai mare parte studioului, în sens larg, de spațiu sau mediu în care lumina poate fi manipulată după bunul plac. De altfel, este un gen fotografic destul de solicitant, presupunând transmiterea identității vizuale a obiectului/produsului fotografiat astfel încât privitorul să își poată forma o opinie, iar standardele sale, stabilite de publicitate și site-urile de microstock mai ales, sunt destul de ridicate.

Când suntem la început însă, poate nu avem la îndemână tot echipamentul pe care ni-l dorim și trebuie să ne descurcăm și cu mici improvizații sau cu echipamente și accesorii mai modeste. Asta nu înseamnă însă că trebuie să compromitem rezultatul.
Află alături de Dragoș Asaftei cum poti realiza fotografii de produs folosindu-te de o singură sursă de lumină, ajutându-te de un bliț extern, de un cort de difuzie sau în lipsa acestuia de un fundal din PVC, o blendă și câteva coli de hârtie sau bucăți de staniol. Sună complicat, dar nu este! Iar mențiunile despre post-procesarea în Adobe Photoshop vin să completeze tutorialul, astfel încât la final să obții fotografii cu adevărat reușite.

Dacă ți-a plăcut tutorialul, te așteptăm în continuare pe blog și nu uita să te abonezi la canalul de Youtube al F64, unde te așteaptă multe alte materiale video despre pasiune ta, fotografia!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.