Curs acreditat de editare foto – un nou proiect marca F64

Au trecut ceva ani de când m-am apropiat de fotografie având ca partener un aparat tip bridge, Fuji Finepix S5600. Îmi aduc aminte că, la scurt timp, a apărut intriga între noi, stârnită de un anume „Photoshop“. Şi iată-mă acum, în prezent, cu un alt aparat dar cu aceeaşi curiozitate legată de Photoshop şi ale sale unelte, cărora nu le-am acordat niciodată atât de mult timp pe cât ar fi trebuit. Văd zilnic însă, pe site-uri de specialitate, fotografii încântătoare, trecute prin layerele acestui program, editate la un nivel profesional.
Între timp, cineva a complotat acolo sus şi am ajuns la… F64. Loc în care m-am pus înainte de orice în locul unui client pasionat  şi ce şi-ar dori el să cumpere sau să înveţe, cum şi-ar dori să fie tratat de către consultant, cum să petreacă la magazin o experienţă frumoasă.
De aici până la organizarea cursurilor de fotografie a mai fost un singur pas.
Dar care este legătura cu Photoshop-ul şi cele spuse mai sus, veţi întreba. Lucrurile sunt simple.
Am început acum 2 ani un curs acreditat de tehnică fotografică, Fotograf pro in 8 saptamani, susţinut de Radu Grozescu. Curs pe care am decis să-l completăm cu unul de editare foto. O continuare firească de altfel, a celui de tehnică.
Cursul de editare este susţinut de Radu Tudoroiu, un fotograf talentat cu multe proiecte faine în desfăşurare. Sunt 2 module în care poţi dezlega tainele editării în Photoshop.
Diploma pe care o vei obţine la final, în baza unui examen, este o diplomă acreditată de specializare, recunoscută de Statul Român.


I-am adresat o serie de întrebări lui Radu, ca să aflaţi pe mâna cui ajungeţi, o dată înscrişi la curs 🙂
Ne-a raspuns scurt şi la obiect.

  • Cine este Radu Tudoroiu şi când a intrat în lumea foto?

Radu Tudoroiu încă încearcă să afle cine este. Am intrat în lumea foto în 2004, cu un Zenit al tatălui meu.. La scurt timp, departamentul foto al ziarului Adevărul m-a adoptat efectiv.

  • Care au fost primele gânduri dupa invitaţia F64 de a susţine cursul acreditat de editare?

Gânduri au fost câteva, dar senzaţii au fost mult mai multe. Lista scurtă ar fi frică şi entuziasm în diferite cantităţi. După experienţa primelor cursuri de cianotipii, îmi place şi abia aştept.

  •  De ce avem nevoie de editare? Există fotografi care susţin că nu ar trebui să intervenim asupra fotografiei ci să acordam atenţie sporită setărilor aparatului.

Nu cred că “avem” nevoie de editare. În funcţie de ce fotografii alegi să faci, realizezi la un moment dat că pot fi îmbunătăţite. Chiar şi în perioada de film, se intervenea asupra fotografiilor. Ţine mai mult de estetică decât de nevoie.

  • Cât ai stat cel mai mult să editezi o fotografie?

Însumat, cred că undeva la 20 de ore, doar partea de fotografie. Au urmat şi grafică, CGI şi altele. A meritat, clar.

  • Care sunt cele mai mari greşeli de editare pe care le poate face un fotograf?

Cred că cea mai mare greşeală este să se îndoiască de el. Este important să ai atât simţ estetic cât şi skill-urile pentru editare. Aaaa da … şi să nu accepte feedback-ul negativ / critica.

  •  Un gând pentru viitorii cursanţi

Va fi interesant. Photoshop-ul este pentru fotografie exact ce Lego-ul este pentru copii. Poţi face orice cu el, doar trebuie să inţelegi cum se îmbină piesele.
Cursul este deja afişat pe site. Te invităm să citeşti mai multe despre el, aici.
Noi rămânem cu drag la dispoziţia ta pentru orice întrebări legate de cursurile F64: seminarii@f64studio.ro/ și 021.270.00.34.
 

Alți fotografi au mai citit și:

6 Comments

  • Legat de acest curs in ce meserie se obtine certificatul de specializare? Multumesc frumos!

  • Buna ziua, unde se poate vedea fotografia editata 20 de ore. Va multumesc

  • Speram sa avem cat mai curand vesti in acest sens.

  • Buna Mugurel, lucram si la asta. Speram sa avem vesti bune anul acesta si pentru cei din afara Bucurestiului care isi doresc sa participe la cursuri.

  • Da ,as fi si eu interesat de un curs online…… chiar si fara diploma…

  • daca ar fi si pentru cei care nu sunt in bucuresti ar fi ceva! sa fie si online nu se poate? (sa zicem ca pt test se poate deplasa lumea o zi la bucuresti)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.