Concurs foto : O căutăm pe Luminița!

O căutăm pe Luminița!
16! Doar 16 zile ne mai despart de Crăciun și frigurosul București, dar și celelalte orașe, au încept să se îmbrace deja în hainele de sărbătoare. Nu s-au lăsat mai prejos nici magazinele cu vitrine luminoase sau ceainăriile în care acum se bea doar ceai de măr cu scorțișoară.
Ce facem noi? O căutăm pe ‘Luminița’.
Împodobim astăzi secțiunea de concurs foto cu o nouă provocare pentru voi 🙂

Nikon si F64 te invită la concurs!

Inscrieţi fotografia la concursul “Luminiţa din oraşul tau” in perioada 08.12.2014 – 21.12.2014 iar F64 si Nikon te premiază cu un obiectiv Nikon de 50mm cu 1.8
concurs foto
Cine o găsește pe “Luminița” din orașul lui, este rugat sa îi facă o fotografie și să o trimită în pagina noastră de concurs!
Perioada concursului: 08.12.2014 – 21.12.2014
Tema concursului:
Vrem să vedem cât de frumos este decorat orașul vostru înainte de Crăciun. Folosiți-vă de ornamentele stradale, de beculețe și nu în ultimul rând de imaginație pentru a reda spiritul sărbătorilor.
Fotografiile vor fi jurizate de către Aurel Rapa și membri ai echipei F64.
Premiul: Cea mai frumoasă “Luminiță” din țară o să primească un obiectiv fix și luminos de 50 mm f/1.8, de la F64 și Nikon.

  • Poți încărca maxim 3 imagini! Așteptăm fotografiile tale aici!

Și pentru că luminițele se aprind la înserat, iar fotografia de stradă pe timp de noapte nu este lucru ușor, v-am pregătit câteva sfaturi care să vă ajute la vânătoarea de luminițe!

  • Setări recomandate pentru camera de fotografiat

Așa cum probabil știți deja, în fotografie nu este ca în bucătărie! Nu există o rețetă magică sau setări fixe care  să garanteze reușita cadrului nostru. Cu toate astea există câteva sfaturi care vă pot ajuta la fotografia pe timp de noapte. În cazul în care nu aveți un trepied la voi, timpul de expunere ar trebui să fie undeva între 1/160 și 1/60. Atenție însă, cu cât coborâm timpul de expunere, reducem numărul de respirații 🙂 Orice mișcare va rezulta o fotografie mișcată.
Diafragma trebuie să fie cât mai deschisă: 2.8, 2, 1.8, 1.4 pentru a capta cât mai multă lumină. Sunt recomandate aici obiectivele fixe, acestea fiind mai luminoase decât restul.
Iar la final, o să fie nevoie să creștem valoarea ISO semnificativ. Noile aparate DSLR echipate cu un obiectv fix asigură o bună calitate a imaginii la un ISO situat între 1600 și 6400. Pentru că există aparate, vârfuri de gamă care ajung la valori ISO și mai mari, este de preferat să urcați ISO-ul până în punctul în care apare granulația în fotografie.
fotografia de noapte

  • Alb negru

În cazul în care nu primiți ajutor de la aparat sau obiectiv și granulația apare rapid, există întotdeauna posibilitatea de a transforma fotografiile voastre în alb-negru. Pe cât de supărătoare este granulația în fotografia color, în alb-negru lucrurile au stat mereu diferit. Fie că am rămas nostalgici fotografiei pe film, fie că lipsa culorii o face să își piardă din intensitate, granulația în alb-negru parcă are mereu ceva de povestit.
concurs foto

  • Cautați sursele de lumină!

Cum tema voastră este să o găsiți pe Luminița, este musai să o integrați în cadrul vostru final fie că o vedem direct sau indirect. Profitați la maxim de beculețe, felinare, lumânări, farurile mașinilor! Oamenii surprinși în fața unei vitrine o să dispară, lăsând însă locul unor siluete pline de mister. Cu cât mai multe surse de lumină, cu atât scăpam mai repede și de granulație, că tot veni vorba de ea mai sus.
concurs foto

  • Balansul de alb

În cazul fotografierii unor surse de lumină artificială, folosiți setarea balansului de alb, Tungsten. În marjoritatea situațiilor este cea care reușește să redea cel mai aproape de adevăr paleta de culori.
concurs foto
Fotografii: Aurel Rapa

  • Trage RAW

Dacă ieși să fotografiezi pe timp de noapte, este obligatoriu să îți setezi aparatul de fotografiat să tragă RAW. Fiind vorba despre fotografia pe timp de noapte, este posibil să ai nevoie la final și de o scurtă sesiune de editare. Având mai multă informație, o să îți fie mult mai ușor să mărești luminozitatea în acest fel fără să afectezi imaginea finală.
1, 2, 3 și : am dat START la concurs!
Asteptam fotografiile tale la concursul “Luminiţa din oraşul tau” in perioada 08.12.2014 – 21.12.2014 iar F64 si Nikon te premiază cu un obiectiv Nikon de 50mm cu 1.8
Ultimul sfat? Îmbrăcați-vă bine, în caz contrar întâlnirea cu „Luminița” este posibil să vă aducă o răceală de pomină, așa cum mi-a adus mie. 🙂
[products ids=1041851]

Alți fotografi au mai citit și:

4 Comments

  • […] la ora 24:00, s-a încheiat concursul „O căutăm pe Luminița” , organizat de F64 împreună cu prietenii de la Nikon. Cu toții am căutat-o pe Luminița, în […]

  • Ar trebuii să fie mai multe premii deoarece la câte poze vor fi în concurs e cam puțin un singur premiu și nu neaparat mai multe obiective de 50mm..Un tricou f64,o cană..Totul contează ! O mică atenție !

  • Buna! Fotografiile incarcate trebuie sa aiba 1024 pixeli pe latura lunga. Ai aici regulamentul: http://www.f64.ro/concurs/luminita_din_orasul_tau_/

  • o intrebare: Fotografiile vor trebui postate pe pagina concursului in formatul original, sau merge si un crop, ori un resize pt web??Intreb asta deoarece eu am unele deja editate si postate pe pagina de Facebook si ma gandeam daca se pot folosi acelea…. Multumesc si succes tuturor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.