Accesorii pentru fotografii profesionişti

Un fotograf profesionist investeşte atât în echipament foto de calitate, body-uri rezistente şi de calitate, obiective excelente, dar şi în accesorii precum genţi foto, trepiede sau carduri de memorie la viteze mari.
Fie că este vorba de transportul echipamentului foto, fie de soluţii noi de iluminare, sau de metode de stabilizare a imaginii, accesoriile sunt garanţia profesionalismului şi a faptului că vei livra imagini de calitate.
Mai jos îți prezentăm o listă cu sugestii de acccesorii care să îți uşureze munca de profesionist.

Rucsacuri foto pentru profesionişti

Un fotograf profesionist îşi protejează echipamentul de praf, de zgârieturi şi de posibile accidente, astfel încât un rucsac foto sau o geantă foto este un element obligatoriu pentru protecţia şi transportul echipamentului. Totodată, îţi oferă posibilitatea să nu te limitezi şi să iei cu tine întreg echipamentul de care ai nevoie: body, obiective, bliţuri, laptop, acumulatori, cabluri, filtre etc.
Materialul din care este făcut un rucsac de calitate trebuie să fie rezistent la ploaie şi şocuri. Multe dintre rucsacurile foto pentru profesionişti sunt dublate cu spuma poliuretanică, ceea ce oferă un spor de siguranţă.

Compartimentarea este de asemenea foarte importantă. Este bine ca rucsacul să fie cât mai bine configurat, cu diferite buzunare pentru accesorii, suport de trepied, sau alte obiecte de care ai nevoie când pleci la o şedinţă foto profesionistă: husă de ploaie, sticluţă de apă etc.
Pentru cei care doresc să transporte un body alături de câteva obiective şi accesorii, recomandăm Lowepro Pro Runner 450 AW sau rucsacul Lowepro Flipside 400 AW, iar cei care doresc să transporte două body-uri împreună cu obiective şi accesorii, recomandăm rucsacul Lowepro VERTEX 100 AW , Lowepro Rucsac VERTEX 300 AW sau rucsacul Thule Perspektiv Backpack.

Carduri de memorie pentru profesionişti

Pentru fotografii şi videografii profesionişti, viteza transferului de date de pe card şi spaţiul de stocare pe card sunt elemente esenţiale. Un card de memorie pro beneficiază de asemenea de rezistenţă sporită la şocuri şi vibraţii.
În funcţie de tipul de card, vitezele de transfer ajung şi până la 150 MB/s, iar capacitatea de stocare poate să urce până la 512 GB. Mai jos vă prezentăm câteva carduri de memorie pentru profesionişti, cu specificaţiile fiecăruia.
SanDisk CF 32GB Extreme 60MB/s  
• Viteza scriere: până la 90MB/s
• Viteza citire: până la 90MB/s
• Capacitate: 16GB
• UDMA: funcțional cu toate modurile UDMA
• Sistem ESP (Enhanced Super-Parallel Processing Technology) si Power Core Controller care furnizează cea mai buna performanţă la accesarea datelor
• Temperatura optimă de funcționare: -25ºC – 85°C
• CF Tip I
• Durabilitate: Protecție la șocuri, strat siliconat RTV (Room temperature vulcanizer) ce asigură o protecție împotriva umezelii.
 SanDisk CF 64GB Extreme 120MB/s
• Viteza maxima citire: 120 MB/s
• Viteza maxima scriere: 60 MB/s
• Capacitate: 64GB
• Clasa UDMA-7a
• Temperatura de funcționare: -25 si 85 grade Celsius
• Rezistență sporită la şocuri şi vibraţii
• Switch protejare la scriere
• Algoritmi integraţi pentru detectarea şi corecţia erorilor

Gripuri

Un grip permite  alimentarea unui aparat simultan de la 2 acumulatori (unul fiind cel montat în cameră, cel de-al doilea introducându-se în grip) dublând astfel autonomia de lucru. Gripul ușurează fotografierea pe verticală (în cazul portretelor, în mod special) şi aduce stabilitate suplimentară, chiar și atunci când folosești  un obiectiv mai mare și un bliţ.
În funcţie de camera pe o ai, există o gamă largă de gripuri, printre care şi Nikon MB-D12, Canon Battery Pack BG-E11.

Trepiede

Deşi tot mai multe camere foto au sisteme de stabilizare încorporate, un trepied este absolut necesar când vrei să ai siguranța că fotografiile/filmările tale nu vor fi mişcate. Un trepied este deosebit de util atunci când fotografiezi cu timp de expunere mare, sau când fotogafiezi macro.
Trepiedele construite din carbon au o greutate redusă şi stabilitate suplimentară. Manfrotto MT055CXPRO4 este un obiectiv cu picioare în 4 secțiuni, construit din fibră de carbon, deci cu o greutate redusă- ceea ce reprezintă un avantaj foarte mare, când vine vorba de deplasări. De asemenea, coloana centrala este detașabilă și poate fi configurată pentru o varietate de situații. Conectorul Easy Link permite atașarea de accesorii direct pe trepied.
MAN-MT055CXPRO4-MVH500AH
Trepiedul SLIK PRO 780 DX asigură stabilitate ridicată şi poate susţine greutatea unui aparat digital profesional și tele-obiective până la 400mm f/2.8. Trepiedul este unul uşor, picioarele sale fiind construite dintr-un aliaj special de Aluminiu-Magneziu-Titan. Aliajul A.M.T. oferă un raport rezistenţă / greutate cu 40% mai mare decat aluminiul standard.

Bliţuri de studio

Pentru un fotograf profesionist, căutarea permanentă a unor soluţii noi de iluminare este extrem de importantă.
Kitul Elinchrom 10302.1, format din capul de bliț Digital SEE şi generatorul 2400RX, este proiectat pentru a rezista unei folosiri intense, tuburile de lumina fiind foarte rezistente și reducând la minim schimbările de lumina. În combinație cu generatorul cu microprocesor Digital RX 2400, acest bliț asigură cele mai bune rezultate.
Bliţul de studio Elinchrom #20191 Zoom PRO este construit din șasiu de aluminiu și carcasă termorezistentă, fiind extrem de compact şi de uşor de utilizat. Blițul dispune de o lampă ce culisează înainte și înapoi, şi poate astfel modifica unghiul de iluminare.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Mi-am cumparat acest rucsac si sunt foarte multumit de el. Merita toti banii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.