Lansări Sony la Photokina

La târgul ”Photokina 2014” de la Köln, Sony prezintă camera video cu obiective interschimbabile PXW-FS7 XDCAM™, alături de gama de aparate de fotografiat digitale ”α” și cu întreaga serie de obiective cu montură ”α”, incluzând obiectivele ”α” de înaltă performanță destinate senzorilor de 35mm (full-frame).
Sony expune, de asemenea, sistemul autofocus “4D FOCUS” caracterizat printr-o monitorizare orizontală și verticală a unei largi suprafețe de imagine, autofocus rapid (AF) și un sistem AF unic care conferă un grad ridicat de predictibilitate a mișcării subiectului. Acest sistem este deja inclus în anumite produse cum ar fi ”α6000”, urmând a fi promovat ca una dintre tehnologiile de vârf destinate aparatelor de fotografiat.
 

Aparate de fotografiat ‘α’ cu obiective interschimbabile

Seria aparatelor de fotografiat cu montură de tip E
Sony expune seria α7 care încorporează un senzor CMOS de 35mm (full-frame) în corpuri ușoare, cu obiective interschimbabile, precum și aparatul α6000.
α7S
Combinând un senzor CMOS Exmor® de 35mm cu aproximativ 12.2 megapixeli efectivi, cu motorul de procesare a imaginii BIONZ X™, aparatul α7S permite obținerea de imagini statice sau video la sensibilități ISO ridicate în condițiile unui zgomot de imagine scăzut și a unui interval larg de sensibilități și latitudini de expunere.
Lansare Sony Photokina A7S
α5100
Echipat cu un senzor CMOS Exmor, α5100 produce imagini cu aproximativ 24.3 megapixeli efectivi. Aparatul este echipat cu un senzor AF  care include 179 de detectori de fază acoperind aproape întreaga suprafață a imaginii. Adoptarea sistemului avansat de AF hibrid permite urmărirea dinamică a subiectului și o fixare a clarității în numai 0.07 secunde.
 

Aparate de fotografiat cu montură de tip A

Gama aparatelor de fotografiat cu montură de tip A se mândrește cu o serie bogată de obiective interschimbabile de înaltă performanță.

α77 II

Cel mai nou model de aparat cu montură de tip A este echipat cu un senzor CMOS Exmor de aproximativ 24.3 megapixeli efectivi și cu un sistem autofocus dotat cu 79 de detectori de fază (cu 15 puncte în cruce) – numărul maxim existent la ora actuală. Aparatul α77 II este caracterizat de o înaltă calitate a imaginii, de capacitatea de urmărire dinamică a subiectului, precum și de o precizie ridicată a sistemului autofocus, grație unui nou algoritm de fixare a clarității. Chiar și în condițiile unui subiect aflat în mișcare continuă, sistemul AF urmărește neîncetat ținta, permițând fotografierea în rafală (cu până la 12 imagini pe secundă în serii de până la 60 de imagini la rezoluție completă.)
 

Camera video cu memorie și obiective interschimbabile XDCAM™

PXW-FS7
Utilizând obiective α cu montură de tip E și un senzor CMOS 4K Exmor Super de 35 mm (cu aproximativ 11.6 megapixeli totali, și 8.8 megapixeli efectivi), acest model este capabil să înregistreze imagini în format 4K XAVC. Noul design ergonomic asigură o manevrabilitate superioară, chiar și pentru un singur operator, indiferent de stilul în care se filmează: cu camera pe umăr, în mână sau ținută într-o poziție joasă.
 

Obiective α

Obiectivul zoom grand-angular SEL1635Z ZEISS® Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS (montură de tip E)
Obiectivul SEL1635Z are o rezoluție extrem de ridicată care permite redarea clară a obiectelor, chiar și la extremitățile imaginii, prin reducerea distorsiunilor și curburii de câmp la valori minime. În plus, utilizarea sticlei optice ED (”extra-low dispersion”) conduce la eliminarea aberațiilor cromatice. Acoperirea anti-reflex ZEISS T* (“T-star”) reduce influența luminii reflectate pe suprafața lentilelor, favorizând în schimb, contrastul imaginii.
Obiectivul zoom motorizat SELP28135G G Lens™ FE PZ 28-135mm F4 G OSS (montură de tip E)
Primul obiectiv zoom standard care poate fi folosit cu senzor de 35mm (full-frame) și care este echipat cu sistem motorizat de schimbare a distanțelor focale. A fost proiectat pentru o manevrabilitate rdicată și performanță optică, în condițiile înregistrării de imagini video de înaltă calitate, cum ar fi cele în format 4K, și pentru compatibilitate cu gama aparatelor α7 sau cu camera video profesională PXW-FS7S anunțată la IBC 2014. În vederea unei operări line și silențioase, Sony a echipat acest obiectiv cu un motor SSM (Super Sonicwave Motor). Acesta este primul obiectiv α echipat cu un inel de reglaj tri-funcțional: ”zoom – claritate – diafragmă” capabil să furnizeze o gamă largă de viteze de schimbare a distanței focale precum și opțiunea de inversare a sensului de acțiune a zoom-ului.
Ca termen de referință, Sony expune patru obiective (FE 24-240mm F3.5-6.3 OSS, FE 28mm F2, Distagon T* FE 35mm F1.4 ZA și FE 90mm F2.8 Macro G OSS), precum și două convertoare optice (FE Ultra Wide Converter și FE Fisheye Converter) pentru senzori de 35mm (full-frame) aflați încă în stadiul de dezvoltare. Prin expunerea acestor obiective, Sony prezintă traseul programului său optic în urma căruia, până în 2016, vor fi puse pe piață peste 20 de obiective cu montură de tip E.
 

Aparate digitale ‘Cyber-Shot’

Sony expune și mult aplaudata serie de aparate RX echipate cu senzori Exmor de 35mm (full-frame) și cu senzori CMOS retroiluminați, de 1 inch, Exmor R, care continuă să ofere imagini de o calitate superioară, în ciuda dimensiunilor reduse ale acestor aparate.
RX100 III
Acest model compact, de buzunar, capabil să surprindă imagini de mare rezoluție și redări excelente  ale texturilor este echipat cu un senzor CMOS retro iluminat, de 1 inch, Exmor R, cu noul obiectiv de mare luminozitate 24-70mm ZEISS® Vario-Sonnar T* (“T-star”), precum și cu un vizor OLED Tru-Finder™ prietenos, strălucitor, de mare rezoluție și retractabil în corpul camerei.
Lansare Sony Photokina RX100 III

Aparate de fotografiat Lens-style

Sony va expune gama sa de aparate de fotografiat Lens-style. Aceste aparate pot fi conectate la smartphone prin Wi-Fi, sporind bucuria fotografierii cu telefonul sau permițând realizarea unor autoportrete ”selfie”, imagini statice sau video, din orice unghi, atunci când sunt detașate de pe telefon.
ILCE-QX1
Acesta este primul model dintr-o gamă de aparate Lens-style cu obiective interschimbabile, oferind un senzor APS-C de mari dimensiuni, aidoma celor din aparatele mari. Vă puteți bucura de o calitate sporită a imaginii, de minunate efecte de neclaritate în fundal – ”bokeh”, de imagini capturate noaptea la sensibilități ISO mari, dar cu zgomot scăzut sau puteți atașa un obiectiv cu montură α pentru a avea la dispoziție un și mai larg domeniu de mijloace creative.
Lansare Sony Photokina ILCE QX1
DSC-QX30
Echipat cu un obiectiv Sony G (cu zoom optic de 30x) și cu stabilizare de imagine. Obiectele îndepărtate, greu de fotografiat cu camera încorporată în smartphone, vor putea fi acum surprinse cu mai mare acuratețe.
 

Action Cam

Camera video HDR-AZ1VR Action Cam Mini:
Cântărind doar 63g, acest model poate fi atașat pe echipamentul utilizatorului sau, de exemplu, pe ghidonul bicicletei, pentru a permite filmarea cu ușurință a unor activități sportive cum ar fi snowboarding, ciclism montan sau surfing. Prin echiparea cu noul sistem de telecomandă Live View Remote (accesoriu inclus) având și funcționalitate de GPS, Sony a reușit să ofere o cameră video care este aproximativ cu o treime mai compactă și mai ușoară decât modelul actual (HDR-AS100V). În plus față de scenariile sportive deja menționate, această cameră permite înregistrarea unor imagini de mare impact și înaltă calitate în cele mai diverse situații care se pot ivi în timpul călătoriilor sau al activităților recreative.
 

Cameră video ‘Handycam’

FDR-AX100
Dotată cu un senzor CMOS retroiluminat, de 1 inch, Exmor R™, cu procesor de imagine și cu un obiectiv nou, optimizat pentru imagini video de mare definiție, în format 4K, această cameră surprinde texturile așa cum le vedeți cu ochiul liber. Acest model este mai compact și mai ușor cu aproximativ 1/4 din suprafață și cu 1/3 din masă, decât predecesorul său, FDR-AX1, permițând înregistrarea cu ușurință a imaginilor video în format 4K/30p.
 

Programul de conversie RAW și editare a imaginii Capture One Express (for Sony)

Convertorul RAW și editorul de imagini ”Capture One” de la producătorul Phase One a fost adaptat recent pentru Sony. Versiunea ”Capture One Express (for Sony)” va fi oferită gratis cumpărătorilor de aparate α cu obiective interschimbabile sau Cyber-shot RX. Programul include un procesor avansat de imagini RAW, permițând rafinarea unor imagini delicate pentru obținerea celui mai bun rezultat final.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Noile obiective FE din roadmap arata sinistru… de mari! De ce mai cauti sa faci un full frame in corp mic daca anulezi orice tentativa de portabilitate cu monstrii aia dslr-like?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.