Sony A5100 – cel mai mic aparat de fotografiat cu obiective interschimbabile

Potrivindu-se perfect în mână, Sony A5100 este cel mai mic aparat de fotografiat dotat cu un senzor APS-C, cu bliț încorporat și Wi-Fi.
Nimic nu depășește în performanță sistemului autofocus Fast Hybrid al A5100, același ca cel din A6000. Performanța o datorează celor 179 de puncte de detecție, capabile să surprindă orice mișcare rapidă, cadru clar după cadru clar. Chiar și subiectele aflate în mișcare rapidă – cum ar fi fulgerătoarele lovituri de la 11 m sau animăluțele de casă pline de vioiciune – vor fi urmărite cu fidelitate și vor fi surprinse cu claritate. Sistemele Touch Focus și Touch Shutter sunt de un real ajutor pentru a valorifica orice situație fotografică, indiferent cât de rapidă. Este necesară o simplă atingere a subiectului pe ecranul LCD pentru a declanșa obturatorul și pentru a obține imagini cu claritate de cristal, fără niciun efort.
Senzorul de ultimă generație Sony Exmor CMOS cu 24,3 megapixeli efectivi, reprezintă garanția redării ireproșabile a detaliilor și a texturilor. Senzorul APS-C similar cu cel inclus în aparatele DSLR mai mari este acompaniat de același procesor de imagine BIONZ X prezent în celebrele aparate din seria α7. Vei sesiza fără îndoială diferența, observând rafinamentul imaginii și calitatea acesteia la iluminări joase, fie că faci fotografii sau înregistrezi filme.
Sony A5100
Funcțiile video sunt uimitoare, valorificând bogăția detaliului și sensibilitatea la lumină a aparatului A5100, pentru rezultate pline de finețe și mișcare cursivă. Funcțiile video includ și din ce în ce mai popularul format profesional XAVC Si la o rată de transfer de 50 Mbps, asigurând înregistrări Full HD spectaculoase și un sunet pe măsură. Ca și fotografierea, filmarea beneficiază de sistemul Fast Hybrid AF care asigură menținerea în câmpul de claritate a subiectelor, precum și de sistemul Touch Focus.
Sony A5100
Chiar dacă este cel mai mic aparat de fotografiat din lume cu obiective interschimbabile, A5100 include butoane plasate convenabil pentru a ușura cât mai mult fotografierea.
Poți înclina ecranul LCD până la 180° pentru a ține confortabil corpul ergonomic al aparatului cu brațul întins.
Sony A5100
Transmiterea fotografiilor și clipurilor video (MP4) către telefoane, tablete și televizoare este, de asemenea, deosebit de ușoară. Sistemul NFC permite transferul prin alăturarea dispozitivelor compatibile, iar sistemul Wi-Fi Direct dă posibilitatea transferului fără cablu către orice dispozitiv Android sau iOS. Prin sincronizarea camerei cu un smartphone sau tabletă, este activat sistemul Smart Remote Control care îți permite să încadrezi și să declanșezi prin intermediul smartphone-ului sau a tabletei.
Noile accesorii includ carcasa LCS-EBD – disponibilă în trei culori și confecționată într-un stil potrivit cu designul aparatului, precum și telecomanda compactă RM-SPR1 – extrem de utilă pentru autoportrete ”selfie” realizate cu aparatul montat pe trepied. Aparatul A5100 cu obiective interschimbabile – ușor de utilizat, este disponibil acum pentru precomenzi. În Europa, aparatul va fi pus în vânzare la mijlocul lunii septembrie 2014.

Caracteristici Sony A5100

  • Sistem autofocus Fast Hybrid, de mare viteză, având nu mai puțin de 179 de puncte de autofocus cu detecție de fază, dispuse în planul focal, pentru o urmărire eficientă a subiectelor în mișcare

  • Senzor Exmor™ CMOS, de tip APS-C, cu 24,3 megapixeli și procesor puternic de imagine BIONZ X™ pentru o excelentă calitate fotografică

  • Posibilitate de a înregistra filme Full HD cu urmărirea subiectului, grație sistemului Fast Hybrid AF

  • Touch-screen LCD rabatabil la 180o
  • Transfer uşor de imagini prin conectivitate Wi-Fi/NFC

Sony A5100 Sony A5100
[products ids=125014192]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Hmm… deci nu mai are nici macar o rotita de control? Au intrat de tot la apa, macar NEX 5R/T aveau una. Cu cat mai multe contoale fizice cu atat mai inteligenta mi se pare ergonomia (NEX-7 cu al sau tri-nav e o bijuterie) iar daca pierderea unicei rotite este doar ca sa faca loc unui blitz integrat anemic… sau cumva e un handicap impus (ca si hotshoe) ca sa diferentieze totusi a6000 ca model superior? Sper ca macar ecranul touch sa fie mai calitativ decat cel din Nex 5R/T, pentru ca altfel nu vad de ce l-ar prefera cineva in dauna lui a6000 la o diferenta asa mica de pret si de dimensiuni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.