canon 16-35mm 10-18mm

Noile obiective Canon ultra-wide EF 16-35mm f/4L IS USM şi EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM

Azi se anunta două noi obiective Canon wide-angle, de mare performanţă, incluse în gama EF, şi anume EF 16-35mm f/4L IS USM şi EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM. Creat atât pentru experţi cât şi pentru amatorii pasionaţi de fotografie, modelul EF 16-35mm f/4L IS USM este un obiectiv de calitate profesională, din gama L, care oferă rezultate excepţionale pe tot intervalul focal. Obiectivul EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM, compact şi uşor a fost creat pentru gama de DSLR-uri Canon APS-C EOS destinată consumatorilor şi este un obiectiv ideal pentru persoanele care doresc să îşi lărgească orizontul de cunoaştere şi să obţină mai mult prin fotografiile lor, tehnologiile IS şi STM contribuind din plin la obţinerea de fotografii şi filme clare şi bogate în detalii.
Înaltă precizie, înaltă performanţă, imagine wide-angle, aceasta înseamnă obiectivul EF 16-35mm f/4L IS USM
Obiectivul EF 16-35mm f/4L IS USM conferă versatilitate mai mare fotografilor profesionişti dar şi amatorilor entuziaşti care coresc să surprindă imagini vaste, precum peisaje sau detalii arhitecturale dar este potrivit şi pentru cei care realizează, de obicei, fotografii în spaţii restrânse. Obiectivul dispune de flexibilitate wide, beneficiind de un design optic desăvârşit şi de o diafragmă fixă de f/4, pentru rezultate clare chiar şi în cele mai dificile condiţii.

Canon ultra-wide EF 16-35mm f/4L
Canon ultra-wide EF 16-35mm f/4L

Noul obiectiv EF 16-35mm f/4L IS USM este primul obiectiv Canon ultra-wide din seria L care beneficiază de tehnologia cu Stabilizator Optic de Imagine (IS), care conferă un avantaj de 4 stopuri, faţă de obiectivele fără tehnologie IS şi contribuie la realizarea de fotografii clare şi detaliate. De asemenea, noul sistem IS este dotat cu câteva îmbunătăţiri, inclusiv senzori giroscopici pentru o claritate mai mare la fotografierea obişnuită sau pentru fotografiere cu panning.
Tehnologii optice şi design de top
Fotografii pot focaliza rapid cu ajutorul Motorului Ultrasonic (USM) Canon, tip inel, un sistem inovator puternic, rapid şi cu autofocalizare (AF) silenţioasă, ideal pentru fotografiere în modul AI Servo AF. Puteţi obţine controlul complet asupra compunerii fotografiei, cu ajutorul inelului de focalizare continuă, al obiectivului, în modurile manual şi AF, având libertatea să reglaţi fin focalizarea, aşa cum vă place.
Creat pentru a obţine imagini de calitate superioară, structura optică a obiectivului include două elemente de Dispersie ultra-redusă (UD) pentru a reduce la minim aberaţiile cromatice şi pentru a elimina estomparea culorilor. Straturile protectoare Super Spectrareduc artefactele şi petele luminoase, în timp ce straturile protectoare de fluor de pe elemenţii frontali şi din spate împiedică depunerea prafului şi a particulelor de apă pe fiecare element. De asemenea, fotografii pot obţine şi estomparea fundalului şi efectul de bokeh datorită diafragmei circulare cu 9 lame.
Obiectiv Canon ultra-wide EF 16-35mm f/4L
Obiectiv Canon ultra-wide EF 16-35mm f/4L

Exteriorul obiectivului este optimizat pentru a putea fi uşor de utilizat şi pentru a obţine rezultate profesionale excelente. Designul superior se remarcă prin forma compactă şi uşoară a obiectivului, care poate fi susţinut cu uşurinţă dar şi în accesul intuitiv la zoom şi la comenzile de focalizare. De asemenea, stratul protector din material care imită pielea conferă un aspect profesional.
Vezi mai multe, surprinde mai multe – EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM.
Noul obiectiv EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM este alegerea ieală pentru cei care vor să îşi extindă gama de aparatură deja deţinută şi vor să obţină mai mult de la fiecare fotografie. Distanţa focală ultra-wide, impresionantă, de 10-18mm, a obiectivului, oferă posibilitatea de a surprinde o gamă variată de scene, de la instantanee de vacanţă la fotografii cu peisaje vaste extraordinare sau peisaje citadine ori fotografii cu grupuri mari de oameni în spaţii restrânse, la petreceri sau aniversări. Folosind experienţa Canon în domeniul opticii, distanţa mare de focalizare este adusă într-un obiectiv incredibil de compact şi uşor, care poate încăpea fără eforturi în genţile de kit-uri sau chiar în poşete şi rucsaci, atunci când călătoriţi.
Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM
Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM

Rezultatele constante, clare şi fără trepied, sunt asigurate de Stabilizatorul optic de imagine în patru trepte. De asemenea, tehnologia STM Canon asigură autofocalizare (AF) de înaltă performanţă la realizarea de fotografii şi focalizare automată aproape silenţioasă la realizarea de filme. Inclusă în DSLR-urile EOS care au posibilitate de AF în timpul filmării, tehnologia STM conferă autofocalizare continuă, ideal pentru urmărirea subiectelor care se deplasează şi trecere lină atunci când focalizarea se schimbă de la un subiect la altul.
Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM
Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM

De asemenea, focalizarea silenţioasă previne amestecarea zgomotului nedorit cu coloana sonoră a filmului, asigurând claritatea sunetului, aşa cum apare în scenă. Obiectivul EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM dispune atât de un element de obiectiv UD cât şi de straturi protectoare optimizate pentru a putea obţine imagini de calitate ireproşabilă, indeferent de distanţa de focalizare.
Principalele caracteristici ale obiectivului EF 16-35mm f/4L IS USM:

  • Structura şi optica produselor incluse în gama L
  • Diafragmă maximă f/4 constantă
  • Stabilizator Optic de Imagine cu 4 stopuri
  • Autofocalizare silenţioasă, rapidă
  • Imagini de calitate excepțională
  • Diafragmă circulară cu 9 lamele
  • Focalizare manuală continuă
  • Distanţa minimă de focalizare de 0,28m
  • Element frontal nerotativ
  • Rezistent la apă şi la praf

Principalele caracteristici ale obiectivului EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM:

  • Zoom ultra-wide pentru DSLR-uri EOS APS-C
  • Design uşor şi compact
  • Focalizare STM lină, foarte silenţioasă
  • Stabilizator Optic de Imagine cu 4 stopuri
  • Imagini de calitate excepțională
  • Strat protector Super Spectra
  • Distanţa minimă de focalizare de 0,22m
  • Inel de focalizare manuală
  • Diafragmă circulară
  • Parasolar opţional

[products ids=125012680,125012685]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.