Caravana umanitara F64: rezultate

Voluntarii F64, impreuna cu cei de la clubul Off Road Adventure Romania, au organizat o caravana umanitara intr-o zona indepartata a Deltei Dunarii, in cateva dintre cele mai defavorizate sate ale Romaniei.

Cu ajutorul clientilor F64, al curierului Urgent curier precum si al tuturor celor care au contribuit cu haine, mancare, transport la aceasta campanie, caravana a reusit sa faca mai frumoasa macar o mica parte din viata unor oameni mai putin norocosi decat noi.

Caravana umanitara F64 a fost corelata cu Craciunul, ceea ce a dus la o mobilizare extrem de mare in randul clientilor F64 si s-a concentrat in primul rand pe copii, dar si pe familiile cu venituri foarte mici.  Caravana a mers in Patlageanca, Salcieni, Ciatalchioi, Plaur si Pardina si a ajuns la 137 de persoane. 

Caravana Umanitara F64

“Noi aici, suntem mult mai bogati decat la Bucuresti” au fost vorbele unui batranel care m-au marcat si care in definitiv m-au facut sa-mi dau seama ca bogatia sufleteasca este cea mai importanta,” povesteste Adina Pitigoi, junior specialist in marketing la F64, unul dintre din voluntarii F64.

“Primul lucru pe care il inveti este ca niciodata nu stii cu adevarat la ce sa te astepti,” povesteste Ana Maresescu, de la Departament Cursuri Foto F64, care a facut parte din voluntarii F64. “Primesti informatii legate de locatie, numar de persoane, varta, insa in spatele acestor cifre sunt oameni. Sunt povesti triste si lectii dure de viata pentru care nu ajungi nicioadata sa fii cu adevarat pregatit sa le vezi sau sa anticipezi. De obicei se pleaca la drum cu masinile pline si inimile deschise. “

Organizarea Caravanei

Comunitatea clientilor F64 a fost extrem de receptiva. Din prima zi de comunicare a caravanei, au aparut inscrieri pentru trimiterea de pachete. Am primit de la televizoare pana la borcane cu dulceata. Cei de la Urgent Currier s-au oferit imediat sa adune toate aceste ajutoare,  iar distributia lor a fost posibila cu ajutorul clubului Off Road adventure. Nu au auzit decat cuvantul “umanitara” si s-au activat 🙂

Ana povesteste ca  a fost extrem de important contactul din Tulcea. “Cand pleci in deplasare, ai nevoie de o persoana din interior care sa te indrume, sa te ajute sa ajungi acolo unde este nevoie. Asociata Casiana ne-a trimis o lista completa cu numele fiecarei familii la care urma sa ajungem. Stiam tot, de la varsta pana la numarul la incaltaminte.”

In loc de Concluzie

Cu o floare nu se face primavara, dar noi suntem multi. Important este sa constientizam cat de multe putem face impreuna si sa nu ne oprim aici,” a spus Ana Maresescu.

Vedeti aici filmul despre caravana umanitara F64 & Off road adventure Romania

Alți fotografi au mai citit și:

6 Comments

  • Fain! Imi pare rau ca nu am vazut promovarea, ca sa contribuim si de pe aici… Poate data viitoare!

  • Un gest foarte frumos. Ma bucur ca a-ti ajuns si in aceste sate. Este multa saracie acolo din lipsa locurilor de munca. Bravo voua.

  • Felicitari…aveti si catve alinkuri cu reportaje Oamenii Deltei care au nevoie de sprijin

  • …ce gest minunat….aplauze tuturor….

  • .. am plans dar m-am bucurat ca am crezut si am sustinut alaturi de voi valorile F64

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.