Ce prezinta Sony la targul CES 2014

Cele mai noi tehnologii Sony destinate consumatorilor sunt prezentate în cadrul expozitiei CES (Consumer Electronics Show) 2014, de la televizoare 4K, la camere foto pentru fiecare tip de utilizator, dar și multe alte gadgeturi care intensifică experiența de divertisment. Angajamentul luat în fața consumatorilor, de a redefini constant experiența în utilizare, se concretizează anul acesta prin tema centrală propusă de Sony, susținută prin intermediul produselor sale: ”Play.”

Sony prezintă la CES 2014 cea mai mică și mai ușoară cameră mirrorless cu Wi-Fi și noua serie de compacte cu design stilat, Sony A5000, cu senzor Exmor APS HD Cmos de 20,1 megapixeli, ecran LCD rabatabil la 180°, funcții NFC și Wi-Fi pentru distribuire One-touch cu telefoanele de tip smartphone și tablete.

CES 2014: 4K – televizoare și conținut

Ecosistemul Sony 4K include toate elementele necesare înregistrării imaginilor, producției și vizionării rezultatului prin intermediul noilor televizoare de diferite diagonale, primului player media 4K ce oferă posibilitatea descarcării de conținut multimedia 4K și camerelor video 4K. La CES 2014, Sony accentuează noile opțiuni inovatoare ale fiecărei categorii.

Gama de televizoare Sony BRAVIA 4K Ultra HD este în plină expansiune. Vârful de gamă de 85 inchi, X95, mulțumită noii implementări X-tended Dynamic Range PRO, ce utilizează un algoritm unic de iluminare din spate, oferă imagini cu un negru profund și un alb intens care te fac să savurezi emoția și dramatismul fiecărei scene.

Gamei BRAVIA 4K Ultra HD i se alătură seria X9, a cărei formă ”Wedge” se traduce prin mai puțin spațiu ocupat, o calitate mai bună a sunetului și conectivitate simplificată. Toate dispozitivele din această serie sunt dotate cu un woofer, tweeter și subwoofer încorporate, pentru o audiție excelentă.

Alături de modelele Sony BRAVIA din seria X85, toate televizoarele 4K BRAVIA din 2014 încorporează decodorul 4K 60P HEVC, pentru a facilita vizionarea conținutului 4K. Sony colaborează de asemenea cu furnizori de conținut precum 500px, YouTube și mulți alții pentru a putea oferi consumatorilor mai multe opțiuni în ceea ce privește materialele vizionate. De asemenea, Sony a anunțat prelungirea parteneriatului cu Netflix pentru furnizarea de conținut 4K pe televizoarele BRAVIA.

Sony la CES 2014: Imagine digitală

Crearea conținutului de către utilizatori reprezintă o altă latură de care Sony ține cont. În 2013, Sony a inovat domeniul imagisticii digitale prin lansarea gamei de camere foto QX, a aparatelor foto compacte full-frame α 7/α7R și cu ajutorul camerei cu obiectiv fix RX10.

O nouă inovație Sony este A5000, cel mai mic și ușor aparat foto digital cu obiective interschimbabile și WiFi. Acest model mirrorless combină posibilitatea de a realiza fotografii la calitate superioară cu tehnologiile WiFi și NFC, fiind perfect pentru entuziaștii aflați în căutarea unei camera foto de dimensiuni reduse, dar și pentru utilizatorii ce doresc să pătrundă în universul dispozitivelor cu obiective interschimbabile. Aplicațiile Sony PlayMemories Camera îmbunătățesc experiența de utilizare prin intermediul unei game aflate în continuă expensiune, ce conține atât aplicații gratuite, cât și plătite, totul pentru a încuraja creativitatea.

Dotată cu un senzor Exmor APS HD CMOS de 20.1 megapixeli efectivi și procesor BIONZ X, noua cameră Sony A5000 surprinde imagini rafinate care contrazic dimensiunile reduse.

Cu o greutate de doar 210 grame (doar body), camera are un design compact, prevăzut cu bliț încorporat astfel încât să obții fotografii excelente chiar și în condiții dificile de luminozitate. Grip-ul aparatului foto este construit pentru o manipulare sigură cu orice obiectiv cu montură E.

Calitatea imaginii este asigurată de un senzor de imagine Exmor™ APS HD CMOS de 20.1 megapixeli efectivi care surprinde cele mai fine detalii. Imaginile sunt îmbunătățite și mai mult cu ajutorul noii generații de procesoare BIONZ X, aceeași generație disponibilă și pe camerele foto mirrorless  full-frame α7 și α7R. În plus, sensibilitatea este acum reglabilă manual până la ISO 16000 pentru imagini impresionante realizate în lumină scăzută.

Auto-portretele sunt mai ușor de realizat datorită grip-ului confortabil și a ecranului ajustabil la 180° care permite o încadrare perfectă, iar funcția Soft Skin netezește ridurile în mod automat pe fețele detectate. De asemenea, pe corpul aparatului foto există o pârghie pentru deget pentru ajustarea zoom-ului optic  fără a apela la inelul obiectivului.

Conexiunea Wi-Fi permite conectarea printr-o singură atingere cu telefoanele și tabletele Xperia™ sau cu orice smartphone și tabletă Android  compatibile NFC.  Cu opțiunea Smart Remote Control care te conectezi imediat la un dispozitiv mobil pentru a vizualiza fotografiile sau pentru a controla camera de la distanță.

Compacte cu stil

Fotografia de tip point and shoot evoluează rapid, iar noile Cyber-shot W830 și W810 sunt create special pentru a îndeplini cerințele pasionaților care vor o calitate a imaginilor mai bună decât cea oferită de smartphone, însă nu vor să plătească foarte mult pentru un echipament foto. Utilizarea este incredibil de simplă, iar designul și opțiunile creative fac fotografiatul mai amuzant, fără a compromite însă calitatea imaginilor surprinse.

Noile modele cu design elegant sunt echipate cu un senzor CCD de 20,1 MP care îți permite să realizezi chiar și filmări în format HD. Pentru că fiecare dintre noi se analizează cu un ochi critic, funcția Beauty Effect îți dă posibilitatea să retușezi micile imperfecțiuni direct pe cameră, pentru a te asigura că arăți perfect în fotografii, iar gama extinsă de efecte creative îți îți asigură cele mai bune imagini. Cu noile camere poți să realizezi panorame de 360 de grade cu funcția Sweep Panorama, astfel încât să beneficiezi de o nouă perspectivă a locurilor care te înconjoară. În același timp, blițul avansat care controlează automat sensibilitatea ISO îți oferă lumina optimă pentru a fotografia cât mai clar subiecții aflați la distanță.

DSC-W830

Noua cameră Sony DSC-W830 îmbină într-un corp compact și elegant performanța obiectivului ZEISS cu procesorul de imagine BIONZ și senzorul CCD de 20,1 MP pentru fotografii clare și detaliate. Tehnologia Optical SteadyShot estompează tremurul mâinilor, iar modul Optical SteadyShot Active utilizat împreună cu sistemul electronic de stabilizare oferă clipuri video clare și fluide. Sony DSC-W830 are un corp similar camerelor foto avansate, iar învelișul metalic scoate în evidență designul premium al camerei disponibilă în patru culori.

CES 2014

DSC-W810

Camera foto Sony DSC-W810 dispune de un senzor CCD de 20,1 MP și un obiectiv superangular de 26mm cu zoom optic 6x, pentru imagini clare și rafinate. Noul mod Party ajustează automat setările pentru imagini clare chiar și în condiții dificile de luminozitate.

Datorită gripului frontal și a finisajelor metalice fine, noua cameră Sony DSC-W180 are un aspect premium, iar un buton plasat pe spatele camerei oferă acces imediat la funcția de înregistrare, pentru clipuri la calitate HD.  

Sony Handycam AX100E 

Cea mai nouă cameră Handycam 4K, AX100E de la Sony este ideală pentru persoanele care doresc să înregistreze și să se bucure de amintirile lor pe televizoarele BRAVIA 4K, la cea mai mare rezoluție posibilă. Camera este cu 75% mai mică și 66% mai ușoară decât FDR-AX1E astfel încât este potrivită pentru filmarea cu o singură mână, beneficiind însă de cele mai bune tehnologii Sony.

Este prima cameră Handycam 4K care dispune de un senzor Exmor R™ CMOS tip 1.0 cu iluminare din spate. Mult mai mare decât senzorul disponibil pe camerele video obișnuite destinate amatorilor, aceasta surprinde imagini 4K HD Ultra (3840 x 2160 pixeli) fără cusur, cu detalii de patru ori mai bogate decât cele înregistrate de camerele Full HD, oferind în același timp și opțiuni creative de înregistrare, precum bokeh.

Senzorul 4K împreună cu procesorul de imagine ultra-puternic BIONZ X reduc zgomotul de imagine și redau imagini clare și realiste. Funcția de culoare Cinematone Gamma, permite înregistrarea progresivă la 25p ocu un aspect bogat și culori naturale.

Sony Handycam AX100E dispune de un nou obiectiv Zeiss ® Vario-Sonnar T * cu zoom optic 12x, care a fost reglat special pentru înregistrarea 4K. Claritatea este fixată chiar în colțul cadrului, datorită obiectivul cu 17 elemente în 11 grupuri care încorporează elemente AA (elemente asferice avansate) și ED.

Împreună cu senzorul de tip 1.0, procesorul de imagine BIONZ X și obiectivul ZEISS cu o diafragmă cu 7 lamele asigură filmări și fotografii fără aberații, cu posibilitatea de a crea efecte bokeh impresionante – la fel ca un cameraman profesionist. Stabilizarea optică SteadyShot păstrează imaginile clare și stabile atunci când filmezi cu camera în mână.

În premieră, înregistrarea Dual-Video îți permite să filmezi în același timp clipuri video de înaltă calitate și să le distribui ca fișiere MP4. Înregistrează filme în format XAVC S (până la 4K/60Mbps sau HD/50Mbps) sau AVCHD și bucură-te de imagini la cea mai mare rezoluție. În același timp, o copie compactă, dar la o rezolutie minimă a filmului este înregistrată în format MP4. După înregistrare, activează funcția NFC și atingeți smartphone-ul sau tableta pentru a transfera clipurile video în format MP4 din camera AX100E pentru o distribuire online rapidă.

Sony Action Cam HDR-AS100V

Noua camera Sony Action Cam HDR-AS100V este făcută pentru a surprinde momentele pline de adrelină pe șosea, în zăpadă, în apă sau la munte, pentru că designul său slim îți permite să o folosești în orice situație extremă fără să o carcasă adițională.

După ce ai filmat, poți edita imediat imaginile cu ajutorul software-ului PlayMemories Home, disponibil gratuity pentru sistemele de operare Windows sau Mac. Plasezi experiențele extreme pe hartă cu Map Views, iar PlayMemories Home îți permite să combini până la patru clipuri video și să adaugi coordonatele GPS.

Când cobori pe pârtia de schi în viteză sau pe pista de biciletă off road, sistemul de stabilizare Advances SteadyShot îți asigură imagini mai clare de până la 2,5x comparatic cu modelele precedenteii.

În plus, noul Action Cam înregistrează clipuri HD la viteze de 120 sau 240 de cadre pe secundă, cu sunet. După înregistrare, poți să urmărești clipul la viteză normală, pentru un montaj slow motion care scoate în evidență cele mai complexe mișcări pe skateboard sau pe bicicleta de munte.

În premieră, până la cinci camere Action Cam AS100Vr pot fi controlate de la distanță cu telecomanda în formă de brățară RM-LVR1 Live-View, disponibilă în pachet. Astfel, utilizatorii poți începe și opri înregistrarea, vizualiza fotografiile surprinse și ajusta setările prin simpla apăsare a unui buton.

De asemenea în premieră, Action Cam poate înregistra clipuri Full HD la un bit-rate ridicat de până la 50Mbps, prin utilizarea formatului XAVC S. Observi diferența va putea fi observată în fiecare cadru, chiar și în cazul mișcărilor rapide, care ar fi fost neclare în cazul utilizării altor camere.

Funcția Interval Still Recording aduce o serie de opțiuni creative. Camera poate înregistrează automat o secvență de instantanee, la intervale setate de utilizator, între 1 și 60 de secunde. Astfel, poți documenta chiar și călătoriile foarte lungi, fără nevoia de a mai filma continuu. De asemenea, funcția ”flip” poate menține imaginea dreaptă chiar și în momentele în care dispozitivul este montat lateral sau cu capul în jos pe cască sau suportul tip banderolă.

Handycam – oferă înregistrări video mai clare și mai detaliate

Echipate cu cele mai noi tehnologii de imagine Sony, noile camere video Handycam® înregistrează videoclipuri Full HD fără compromisuri dar și imagini la o calitate inegalată de orice altă cameră video sau smartphone.

Noua gamă Sony Handycam® include HDR-CX900E, model ce impune noi standarde în ceea de calitate a imaginii și a sunetului oferite de un Handycam®, totul într-un corp compact. Gama este completată de cinci alte modele, echipate cu stabilizare optică Balanced Optical SteadyShot pentru imagini foarte clare, proiectoare înbunătățite, modul wireless pentru partajarea fișierelor și controlul de la distanță prin intermediul smartphone-ului.

Senzorul de imagine Exmor R™ CMOS de înaltă rezoluție disponibil pe noile modele Handycam® păstrează vii amintirile prețioase, la detalii Full HD impresionante.

Mai rapid și puternic, noul procesor de imagine BIONZ X îmbogățește detaliile surprinse și oferă pozibilitatea de control a anumitor zone în ceea ce privește zgomotul de imagine, pentru a obține filmări clare și fotografii de înaltă rezoluție. Mulțumită stabilizării optice Balanced Optical SteadyShot, care este de 13 ori mai eficientă, efectele tremurului mâinii sunt eliminate, pe întreaga gamă de distanțe focale, de la wide la zoom maxim.

Distanța focală a celor mai noi modele este îmbunătățită iar tehnologia By Pixel Super Resolution sporește detaliile înregistrărilor filmate, chiar și pentru o apropiere de 60x, prin intermediul funcției Clear Image Zoom, o premieră pentru Handycam®.

Noile Handycam® poate înregistra în format AVCHD Full HD și MP4 simultan, pentru transfer mai ușor de fișiere către smartphone dar și pentru încărcarea acestora pe internet, prin intermediul funcției NFC/Wi-Fi încorporate. Mai mult, vârful de gamă Handycam® CX900E poate înregistra materiale Full HD cu 50 Mbps în format XAVC S, la un nivel bit rate superior, în timp ce stochează și MP4. 

Jocul cu noile tehnologii

În cadrul CES 2014, Sony va dezvălui două noi tehnologii prototip, ce extind conceptul central ”Play.”

Senzorul Head Tracker anexat căștii virtuale 3D HMZ-T3W detectează mișcările utilizatorului și schimbă percepția de vizionarea de la stânga la dreapta sau de sus în jos. Ideal pentru gaming, Head Tracker oferă jucătorului șansa de a pătrunde mai adânc în mediul de joc și oferă mai multe perspective, în funcție de poziția capului.

Al doilea prototip Sony este Tennis Sensor. Acesta poate fi anexat unei rachete de tenis pentru a analiza și înregistra mișcările utilizatorului, oferind rezultate precum viteza de lovire, numărul de rotații ale mingiei și viteza acesteia, informații disponibile spre consultare pe smartphone.

Audio

Experiența audio este continuu înbunătățită, iar introducerea formatului High Resolution Audio în 2013 a reprezentat un eveniment important. În cadrul CES, Sony dezvăluie noi produse precum ZX -1 Hi-res Walkman®, sistemul audio wireless SRS-X9, ce poate reda fișiere audio High Resolution, dar și sisteme Home Cinema.

De la o experiență 4K aflată în continuă expansiune, la noi modalități de a reda sunetele hi-res audio, până la dispozitivele de imagistică digitală, precum și un număr de produse portabile – la CES 2014, Sony inovează permanent.

CES 2014

[products ids=125008314]

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.