Olympus Stylus 1: funcţionalitate D-SLR într-un design compact

Fotografii pasionaţi au acum o alternativă practică pentru utilizarea de aparate D-SLR: aparatul foto compact Olympus Stylus 1 care îmbină caracteristicile şi manevrabilitatea superioare oferite de camerele de top.  STYLUS 1 este un aparat de fotografiat cu adevărat portabil, subțire, pentru orice moment și loc, cu reglaje manuale, stabilitate datorată vizorului ocular și calitate a imaginii pentru  a satisface cele mai multe cerințe ale fotografilor, fie ei entuziaști ai utilizării de aparate foto compacte sau deţinători de D-SLR în căutarea unui al doilea aparat de fotografiat mai 
manevrabil. 
 
Un senzor mare CMOS BSI de 1/1.7-inci deschide o listă impresionantă de cerinţe îndeplinite care includ atât obiectivul i.ZUIKO DIGITAL ultra-slim, versatil, cu diafragmă  1:2.8 şi zoom 10.7x (28-300mm), cât și TruePic VI, procesorul de imagine de înaltă performanță. 
Oferta este completată cu un vizor electronic de înaltă definiție, focalizare automată rapidă, precum şi funcţia WiFi.
 

Aparatul foto STYLUS 1 dintr-o privire

 
Cu o adâncime a carcasei de doar 56.5mm, are un obiectiv i.ZUIKO Digtal de 28 – 300mm, de mare putere care oferă o diafragmă constantă 1:2.8, cu un zoom optic 10.7x. Olympus a creat acest obiectiv să funcționeze perfect cu senzorul mare CMOS BSI de 1/1.7-inch, precum și cu procesorul TruePic VI care este deja familiar utilizatorilor de camere high-end de la modelul OM-D E-M5. Printre alte caracteristici demonstrate şi incluse la acest model se regăsesc şi grip-ul şi utilizarea similară cu cea de la camerele D-SLR. 
 
Pentru încadrarea precisă și profesională este integrat un vizor electronic cu 1.44 milioane de puncte, focalizarea automată este rapidă, practic instantanee pe ecranului tactil și există WiFi integrat pentru acces în timp real prin intermediul unui smartphone – fiecare dintre acestea având dovada de utilizare eficientă marca OM-D. 
 
STYLUS 1 are o gamă dinamică superbă și capacitatea de fotografiere în condiţii de iluminare slabă, plus un inel de control hibrid, pentru controlul manual sau digital al setărilor cheie, care s-a dovedit a fi de succes la modelul Olympus XZ-2 .
 
 

Lider nou, obiectiv nou

 
Utilizatorii de camere foto compacte nu ar trebui să facă niciun compromis cu privire la componenta cea mai importantă a unui aparat de fotografiat – obiectivul. Deci, pentru STYLUS 1, Olympus a dezvoltat un produs remarcabil de inginerie optică. Ultra – subțire, full -range, cu diafragmă constantă 1:2.8, zoom 10.7x (28 – 300mm), obiectivul i.ZUIKO DIGITAL are versatilitatea și calitatea pentru orice plajă focală, de la super-angular la telefoto. 
 
Lentilele cu diametru mare, dispun de mecanism de stabilizare VCM integrat, care compensează mișcarea aparatului foto și elimină neclaritatea. Spre deosebire de aparatele foto competitoare, defocalizarea deliberată generează efecte bokeh care se apropie de standardele D–SLR, iar luminozitatea obiectivului permite viteze mari ale obturatorului, chiar și în condiţii de slabă iluminare. 
 
Un alt avantaj important al obiectivului este retragerea în totalitate în corpul aparatului (în momentul in care aparatul nu este utilizat), astfel încât STYLUS 1 încape cu ușurință într -un buzunar al hainei. Alte camere nu pot face asta.
 

Primesti ceea ce vezi

 
Ceea ce obiectivul reprezintă pentru calitatea imaginii, reprezintă vizorul pentru uşurinţa în utilizare. Spre deosebire de majoritatea camerelor compacte, pentru fotografierea cu camera la ochi, STYLUS 1 beneficiază de un vizor electronic. Este același model foarte mare, cu răspuns rapid, de înaltă definiție precum la modelul O-MD E-M5, care depăşeşte calitatea vizoarelor de la multe dintre modelele entry de DSLR. Pregătirea setărilor pentru fotografiere şi pre-fotografiere este o joacă datorită celor 1.44 milioane de puncte, a indicatorului de nivel al sub/supra expunerii. Cu ajutorul informaţiilor afişate în vizor despre mecanismul VCM de stabilizare a imaginii este mult mai ușor să fotografiezi clar la lungimi focale mari. Controlul automat al retroiluminarii asigură reproducerea exactă a zonelor întunecate și luminoase ale scenei fără întârzieri sesizabile. STYLUS 1 detectează automat prezenţa ochiului apropiat de vizor și comută imaginea de pe ecranul LCD rabatabil în vizor.
 
Olympus Stylus 1
Olympus Stylus 1
 

Dimensiunile compacte, stil D-SLR

 
Modelul STYLUS 1 are dimensiunea de 116.2mm x 87mm x 56.5mm, având o grosime înjumătăţită faţă de aparate rivale. Deşi mic în dimensiuni, aspectul este cel de cameră profesională. Grip-ul frontal permite o prindere fermă, lăsând liberă expresia creativă. Dispunerea inteligentă a comenzilor face camera mai ușor de utilizat. Atenția la detaliile de design, cum ar fi dimensiunea butoanelor, forma şi textura suprafeței sunt o sursă de inspiraţie pentru oricine aspiră la creativitatea pro-standard.
 

Reglajele sunt determinante

 
STYLUS 1 oferă combinaţia ideală de reglaje intuitive şi la îndemană şi de tehnologie de vârf, precum focalizarea automată și declanşarea tactilă prin intermediul ecranului LCD. Inelul hibrid este personalizabil şi permite atribuirea parametrilor utilizaţi cel mai frecvent (de exemplu diafragma, timpul de expunere, timpul de expunere și de modificare a programului), inelului sau rozetei de pe partea superioară a camerei. În acest fel le puteți regla manual, fără a lua ochii de la subiect, ca un profesionist. În modul analog, inelul se roteste ușor pentru zoom și focalizare. În modul digital se pot aloca funcții ale unui singur meniu și activa cu ajutorul butonului Fn2.
 
Olympus Stylus 1

Conectarea perfectă dintre cameră şi smartphone

 
WiFi-ul integrat şi aplicaţia OI.Share aduc împreuna camera şi smartphone-ul, care devin un portal pentru distribuirea de imagini. Conectarea este rapidă și ușoară: doar o atingere a funcţiei WiFi în meniul camerei şi camera dezvăluie un cod QR, care se poate scana cu smartphone-ul pentru a deschide aplicația. Atunci telefonul preia funcţiile camerei – pentru a focaliza şi elibera declanșatorul de la distanță, prin intermediul WiFi (în modurile P, A, S, M), direct de pe ecranul tactil al telefonului. STYLUS 1 va fi disponibil pe negru clasic de la sfârșitul lunii noiembrie 2013.
 

[products ids=125008756]  

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Si mie imi afce cu ochiul, Alex, dar parca totusi mi-as cumpara un D-SLR de banii acestia!

  • Aparatul acesta chiar imi face cu ochiul. Ma batea gandul sa investesc intr-un tele bunicel, dar acest aparat are cam tot ce vreau de la un aparat: controale manuale, mod RAW, iso mare, zoom generos,posibilitatea de a controla aparatul prin wifi direct de pe telefon, fara a mai cara o telecomanda, portabilitate foarte mare. Singurul lucru care nu-mi place e bokeh-ul care nu e prea stralucit, dar pentru fotografia de peisaj si eventual strada, cred ca este o unealta extraordinara, ramane de vazut 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.