S-a lansat FUJIFILM X-A1!

17 Septembrie 2013

FUJIFILM anunta astazi lansarea celei de-a patra camere foto cu obiective interschimbabile, noul aparat foto mirroless FUJIFILM X-A1. Cel mai nou membru al familiei FUJIFILM X se adreseaza unui public larg; va fi pozitionata ca un upgrade la camerele compacte si “tinteste” catre pasionatii care se afla in fata deciziei de a-si achizitiona primul sistem cu obiective interschimbabile.

Principalele caracteristici

  • X-A1 este usor si compact precum fratelui mai mare Fujifilm X-M1, dar acesta este dotat cu un senzor APS-C CMOS si un procesor EXR Processor II cu rezultate imediate in calitate imbunatatita a imaginilor.
  • Senzorul APS-C CMOS de 16MP reda o gama bogata de tonuri, un efect interesant de “bokeh”, interval dinamic mai mare si pana la 25600 ISO.
  • Nu iese din tiparul de design deja aplaudat al seriei X de la Fujifilm si pentru prima data, Fujifilm a imbogatit paleta de culori disponibile ale carcasei aparatelor.
  • Este construit pentru a putea fi utilizat cu o singura mana, cu posibilitatea selectarii rapide a functiilor pentru fotografierea de zi cu zi. Toate butoanele si rotitele camerei foto sunt pozitionate pe partea dreapta spate. Si, butonul “movie” permite comutarea rapida la inregistrare video, chiar in timpul fotografierii.
  • Cu un ecran LCD rabatabil de inalta definitie, flash incorporat si conectivitate Wi-Fi®* pentru a transfera imaginile catre un smartphone, FUJIFILM X-A1 are toate cele necesare pe care pasionatii le cauta in primul lor sistem foto compact.

mirrorless obiectiv mov

Sa privim mai de aproape
Senzor APS-C CMOS de dimensiuni mari pentru a captura culor vibrante si detalii incredibile

  • Senzorul este capabil de a reda imagini fara zgomot chiar in conditii de lumina putina noaptea si in interior, unde sensibilitatea crescuta este de obicei necesara. Senzorul reproduce tonurile pielii in mod natural si culorile vii ale cerului, de la albastru profund pana la tonurile unui apus de soare.
  • Fotograful poate seta sensibilitatea de la un obisnuit ISO200 pana la ISO6400 in trepte de 1/3 stopuri, si se poate bucura chiar de o plaja extinsa a sensibilitatii de la ISO100 pana la ISO12800 si chiar ISO25600 pentru a obtine imagini incredibil de clare si lipsite de zgomot chiar sub cer senin si in lumina slaba, noaptea.

Raspuns rapid prin procesorul Fujifilm EXR Processor II

Procesorul de imagine EXR Processor II ofera timp scurt de raspuns cu un timp de pornire de doar 0.5 secunde**, raspuns al obturatorului de 0.05 secunde si o rafala de 5.6 cadre/secunda (max. 30 cadre***), nu va dezamagi.

Proiectat sa te ajute sa schimbi setarile rapid si eficient

Toate butoanele si rotitele ajustabile sunt pozitionate pe spate, in partea dreapta, chiar pe panoul LCD pentru a putea fi controlat cu usurinta. Cand tii camera doar cu mana dreapta, butoanele iti vor permite accesul la rapid la functii si setarea lor intr-un mod foarte usor.

  • Camera este dotata cu doua rotite de ajustare, pentru a permite utilizatorului sa modifice diafragma, timpul de expunere si compensarea expunerii rapid doar cu degetul mare. Exista butoane separate pentru acces la functiile utilizate cel mai des cum ar fi balansul de alb, modul rafala macro, asa incat nu e nevoie sa accesezi meniul pentru a opera schimbari, permitand o operare rapida si intuitiva.
  • Rotita de mod iti permite sa selectezi setarea optima a scenei cu acces la un mod [Advanced SR Auto], care recunoaste in mod automat tipul scenei pentru mai multe siguranta, si o functie [Advanced Filter] pentru a adauga efecte artistice fotografiilor tale.

mirrorless obiectiv mov

Corpul compact si usor al lui Fujifilm X-A1

Aceasta este o camera suficient de mica pentru a fi purtata la gat, fara a te trage in jos prea mult.

  • Cantarind doar 330 grame*4 , FUJIFILM X-A1 este usor in comparatie cu multe camere cu obiective interschimbabile. Cu toate acestea, in acelasi timp, este dotata cu un senzor APS-C CMOS, ecran LCD rabatabil de inalta definitie, flash incorporat, conexiune Wi-Fi®* si patina de blit.
  • Facand parte din seria FUJIFILM X, FUJIFILM X-A1 se bucura de abilitatile lui FUJIFILM X-Pro1 si FUJIFILM X-E1 dar de aceasta data disponibil in culori precum negru, albastru sau rosu.

Ecran LCD rabatabil de 3″ cu 920,000 puncte de inalta definitie pentru cadre creative din mai multe perspective

Ecranul rabatabil de 3″ se rabateaza in sus sau in jos pentru a putea fotografia de la nivelul florilor si animalelor, precum si cadre “aeriene” a multimilor de oameni. 

mirrorless obiectiv mov

Tehnologia Super Intelligent Flash

Precizia blitului incorporat al lui FUJIFILM X-A1, cu un numar director 7*5, utilizeaza tehnologia Fujifilm Super Intelligent Flash pentru a controla cantitatea de lumina pe care o emite flashul, in functie de scena fotografiata. La portrete de interior cu lumina putina (sau pentru fotografii de prim-plan a acesoriilor/ mancarii), flashul controleaza cantitatea de lumina pentru a evita supraexpunerea. De asemenea ofera lumina perfecta de umplere cand fotografiezi oameni in conditii de iluminare din spate sau in lumina puternica a soarelui care arunca umbre dure pe fata, asigurand o scena perfect luminata. 

Transferul fara fir al imaginilor iti permite sa transferi imagini de inalta calitate catre dispozitive mobile sau computer

Transferul fara fir al imaginilor permite fotografului sa trimita fotografiile imediat catre un smartphone sau tableta. Te bucuri mai mult de fotografii prin incarcarea rapida a imaginilor preferate pe site-uri de socializare sau pur si simplu permitandu-ti sa le impartasesti prietenilor.

  • Camera are o functie de transfer fara fir a imaginilor care foloseste aplicatia dedicata “FUJIFILM Camera App“, disponibila pentru a fi downloadata gratuit, pentru a transfera instant si a salva fotografiile tale preferate catre un smartphone sau tableta. Imagini frumoase la alegere pot fi transferate cu butonul Wi-Fi®* pe site-uri de socializare sau aratate prietenilor.
  • Fotograful poate de asemenea sa vizualizeze sau sa importe imagini din smartphone sau tableta. Functia poate folosi informatii despre locatie, inregistrate de smartphone pentru ale adauga fotografiilor pe care le faci.
  • In plus, exista functia PC Autosave, prin Wi-Fi®*, un mod simplu de a salva fotografiile pe PC. Pur si simplu instaleaza aplicatia grauita “FUJIFILM PC AutoSave” pe PC si alege folderul in care vrei sa iti fie salvate fotografiile, apoi prin conectarea Wi-Fi®* a lui X-A1 la router,  ai o metoda simpla de a salva fotografiile pe PC. Simplu si rapid!

mirrorless obiectiv mov

Fii creativ in fotografie prin utilizarea celor mai interesante efecte speciale chiar din aparat

  • Cu opt filtre avansate, fotograful poate adauga efecte speciale inaintea inregistrarii imaginii:  Toy Camera, Miniature, Pop Color, High Key, Low Key, Dynamic Tone, Soft Focus and Partial Color (Red/Orange/Yellow/Greem/Blue/Purple). Camera are si un mod Multiple Exposure (expuneri multiple) care permite suprapunerea unei a doua expuneri peste prima pentru creativitate sporita.
  • In plus, modul Film Simulation (simulare film) contine cinci effecte diferite care simuleaza aspectul diverselor filme fotografice: PROVIA (standard) pentru reproducerea naturala a culorilor, Velvia (culori vii) pentru tonuri saturate, ASTIA (soft) pentru gradare treptata a tonurilor, Monocrom si Sepia.

Inregistrare video Full HD

FUJIFILM X-A1 inregistreaza filme Full HD (1920×1080) la 30 cadre pe secunda. Filtre creative suplimentare pot fi utilizate la inregistrarea video, precum Film Simulation (simulare de film) de exemplu: Monocrom), si efect de “bokeh” datorita senzorului APS-C CMOS folosind o diafragma deschisa. Si, butonul de inregistrare video permite trecerea rapida la inregistrare de film chiar in timpul inregistrarii filmelor.

Compatibilitate cu obiectivele Fujifilm X

Compatibil cu toate obiectivele pe montura FUJIFILM X, FUJIFILM X-A1 este armonizat in mod special cu cele doua noi obiective FUJINON XC care au fost recent anuntate. Compacte si usoare, obietivele XC au fost proiectate sa fie potrivite pentru camerele entry si mid level de la Fuji si acopera o gama larga de distante focale.

Obiectivul FUJINON XC16-50mmF3.5-5.6 OIS (echivalent 24-76mm)*6

Obiectivul zoom XC16-50mmF3.5-5.6 OIS (24mm-76mm equivalent)*6 acopera distanta focala de la 24mm la 76mm*6. Este ideal pentru o multitudine de scene care includ fotografia de interior, peisaje si instantanee.

  • Construit cu 12 elemente de sticla in 10 grupuri printre care 3 elemente asferice 1 element ED, 7 petale cu margini rotunjite ale diafragmei care permite  17 stopuri in pasi de 1/3 pentru un control precis.
  • Utilizarea elementelor usoare ale obiectivului si un motor pas cu pas de mare precizie permit camerei sa focalizeze rapid. Impreuna cu stabilizarea optica a imaginii, obiectivul foto FUJINON XC16-50mmF3.5-5.6 OIS iti permit sa te bucuri de toate oportunitatile fotografice.
  • Proiectat sa completeze perfect camera din punct de vedere al design-ului si culorilor, obiectivul va fi disponibil in doua culori: Negru si Argintiu.

Obiectivul FUJINON XC50-230mmF4.5-6.7 OIS (echivalent 76-350mm)*6

Continuand unde se termina plaja focala a lui FUJINON XC16-50F3.5-5.6 OIS, plaja mare de zoom a obiectivului FUJINON XC50-230mmF4.5-6.7 OIS, porneste la 76mm si merge pana la 350mm(*6) cu performante uimitoare constant. Obiectivul cu zoom puternic de 50-230mm permite fotografierea subiectelor de la distanta, fara rabat la claritate.

  • Obiectivul cu cele 10 grupuri / 13 elemente de sticla include 1 lentila asferica s 1 element ED. Performanta optica superioara este asigurata prin stabilizarea optica de imagine minimizand in mod eficient lipsa claritatii la fotografierea la focale lungi sau in lumina slaba.
  • Un obiectiv usor si rapid impreuna cu un motor pas cu pas eficient asigura o focalizare rapida fara zgomot cauzat de mecanismul de focalizare.
  • Obiectivul va fi disponibil in doua culor: Negru si Argintiu.

 

Accesorii pentru aparatul foto FUJIFILM X-A1

  • Carcasa de piele: Proiectata special pentru FUJFILM X-A1, carcasa ofera protectie pentru aparat dar si ergonomie si calitatea unei carcase de piele
  • Cureaua de mana: Proiectata ergonomic pentru a o tine perfect in mana.

Specificatii cheie ale lui FUJIFILM X-A1:

  • Senzor APS-C CMOS de 16.3 megapixeli
  • Procesor EXR Processor II de mare viteza
  • Timp de pornire de doar 0.5 secunde**, timp intre declansari de doar 0.05 secunde si o rafala maxima de 5.6 cadre/secunda(max. 30 cadre***)
  • Corp ultra compact si usor
  • Ecran LCD rabatabil de 3″ (920K-puncte de inalta definitie)
  • Flash incorporat cu tehnologia Super Intelligent Flash de la Fujifilm
  • ISO200-6400 in pasi de 1/3 (si sensibilitate extinsa de la ISO100 la ISO 12800 si 25600)
  • Inregistrare video Full HD la 30fps
  • 49 puncte AF
  • Filtre Artistice: 8 filtre avansate plus 5 moduri de simulare de film
  • Procesare RAW in camera
  • Buton Q pentru vizualizarea in lista a meniurilor celor mai folosite si o configurare usoara
  • Patina de blit
  • Transfer fara fir catre smartphone si tableta prin aplicatia FUJIFILM Camera App
  • PC Autosave Wi-Fi®* conectivitate cu PC (pentru salvare usoara a imaginilor)
  • Disponibil in 3 culori: Negru, Albastru si Rosu
  • Compatibilitate cu toate obiectivele FUJIFILM X

Galerie foto

[products ids= 125007744,125007745]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.