Obiectivele Tamron in teste

Am marele noroc de a lucra cu cei pe care copil/ adolescent fiind ii vedeam pe scena, ii ascultam pe cat se poate din primele randuri. Pe langa munca de studio exista si o parte de teren: fotografia de concert unde teleobiectivul isi face mai mult decat simtita prezenta.
Am avut sansa de a avea in teste 2 obiective Tamron: AF SP 70 200 F/2.8 VC Di LD ( IF) Macro si fratiorul lui mai wide 24 70, SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD pt Canon SN/003649 la concertele desfasurate in Bucuresti de Buena Vista Social Club (la Sala Palatului) si Steve Vai (la Arenele Romane), doua medii de lucru total diferite.

Buena Vista Social Club la Sala Palatului

 Steve Vai la Arenele Romane


Daca primul eveniment (Buena Vista Social Club) a avut loc in mediu inchis (Sala Palatului), al doilea a dus testele mai departe decat ma asteptam. O ploaie absolut fantastica pornind undeva pe la jumatatea concertului, salvat fiind de Think Tank Hydro Phobia V2.0.
Parerea despre Tamron mi s-a schimbat radical din momentul in care am lucrat cu ele. 70 200 focalizeaza rapid, are un grip bun in mana fie mediu uscat sau umed, raspunde rapid la comenzi. Un mic impediment ar fi din punctul meu de vedere talpica prevazuta pe colierul de trepied, pe care as vedea-o mai lunga pentru o asezare mai buna in podul palmei in momentul in care lucrezi o perioada mai lunga fara mono/trepied.
Culorile sunt cat se poate de calde, reale, un bokeh frumos, fin, greutate echilibrata din punctul meu de vedere (fiind obisnuit deja cu teleobiective mult mai grele decat el) .
La 24 -70 povestea este absolut aceeasi, cu un mic incovenient in miscarea de zoom care se desfasoara cam greoi, in rest sharp, luminos toate calitatile sunt enumerate mai sus. Am folosit la aceste evenimente un Canon 5 D mk II si un Canon D40. Toate acestea fiind sustinute pe corpul meu de Think Tank – Digital Holster 20, Digital Holster 40, Skin 75, Skin 50, Pro Speed Belt, Pixel racing harness si Hydro Phobia.
Un articol de Alex Csiki
Art Photo Studio Bucharest

Echipament utilizat:
[products ids=1051571,1046813,1042725,105744,1044034,125003185,1044918,1044908,1044046,1044900]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • numai bun de luat la concertele din toiul verii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.