“300”

Un zâmbet pe 16 mm. Așa ne distram, noi cei din linia a doua, în timpuri pe care le-am băgat în tolba cu amintiri. Acum privim din iarba verde cum bucuria celor din prima linie se răsfrânge și asupra noastră. Spargem bariera timpului și-i imortalizăm pe micii campioni ai prezentului. Privim cu nostalgie. Retina ne reține bucurie și tristețe, dar ăsta e drumul firesc.  Și totul se face cu un tun de 300mm. Un tun frumos, pacifist, plin de realitate. Acum  și peste an, de fiecare dată când vom mai întoarce o filă din album, sau vom deschide un alt fișier. Că doar timpul e trecător și schimbător, la fel ca și tehnica.
“Cupa Hagi Danone” este cea mai mare competiție de fotbal din România pentru copiii cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani.
Ambasadorul competiției este cel mai mare fotbalist român, Gheorghe Hagi.
Competiția se află la cea de-a patra ediție și se desfășoară în opt orașe, șapte turnee zonale și turneul final la care se vor întâlni câștigătoarele celor șapte zone cu deținătoarea titlului de anul trecut, echipa Atletico Arad.
Cluj-Napoca 30-31.03.2013
“Zâmbetul copiilor”
Caravana Cupa Hagi Danone s-a pus în mișcare. Startul la Cluj-Napoca. Nici ploaia deasă n-a stat în calea copiilor pasionați de fotbal. Puștii din Ardeal știu să dribleze și stropii mari ce cad din nori. Doar fotbalul contează… și zâmbetul copiilor de 12 ani.


Galați 6-7.04.2013
“Pe Dunăre”
Fotbalul n-are granițe. Din inima Ardealului, copiii de la Cupa Hagi Danone s-au mutat pe Dunăre. La Galați urmează un nou episod de zâmbete și lacrimi. Dar mingea de fotbal se învârte la fel. Iar copilăria e la fel de frumoasă. Copiii asigură spectacolul pe teren, dar, la rândul lor, au nevoie de spectatori.

Pitești 13-14.04.2013
“Uriașul adormit”
Pitestiul a intrat pe harta Cupei Hagi Danone. Am ajuns în cel de-al 16-lea oraș. Argeșul plânge după gloria apusă, dar poate că a venit vremea ca urmașii lui Nicolae Dobrin să trezească uriașul adormit. Viitorul stă-n puștii prezentului.

Suceava 19-21.04.2013
“Câtă frunză, câtă iarbă…”
Moldova n-a fost a strămoșilor lui Ștefan cel Mare, nici a marelui domn și nici a supușilor săi, ci a urmașilor urmașilor lor, în veacul vecilor… Dar fotbalul este al nostru, este prezentul care tinde către viitor. Micii puști joacă în acest moment pentru gloria zilei de mâine. Câtă frunză, câtă iarbă…

Sibiu 27-28.04.2013
“Aude cineva acolo… sus?”
Capitala Culturală Europeană din 2007 este plină de animație, într-un sfârșit de aprilie 2013. Turiștii vin fuga mare în Sibiu. Pleacă, dar se întorc. E prea frumos să-l uiți. Doar fotbalul și-a pierdut farmecul la Sibiu. Marele burg săsesc  a rămas fără sportul rege la nivel de seniori. Căci banii s-au dus pe Cibin… în jos. Dar, din când în când, mai iese și soarele pe ulița sibiană a fotbalului. S-au încins în iarba verde copiii de la Cupa Hagi Danone. Au scos din praf o speranță pentru oraș. Și am văzut și auzit o mulțime de copii care au spus: ”Eu vreau să mă fac mare și să joc pentru orașul meu! O să mai avem echipă la Sibiu?”. O dorință și un urlet. Aude cineva acolo… sus? Dragă Sibiu, întinde-le mâna ta cea frumoasă și oferă-le speranța! Hai, copiii! Hai, Sibiul! Mulțumim Mureș, Brașov, Alba, Harghita și Covasna pentru fotbal!

Timisoara 11-12.05.2013
“ Noi  ce facem?”
Pe Bega găsești un alt oraș care nu poate exista fără fotbal.  Iar aici, tradiția contează.  Așa s-a întâmplat și cu brandul Ripensia. Ucis de comuniști, întors la viață anul trecut de pasionați.  Acum e jos, dar mâine? Iar azi am văzut copii frumoși la Electrica Timișoara, clubul care formează pentru Ripensia viitorului. Indiferent de numele echipei, că e Ripensia, că se vrea Poli, Timișoara are nevoie de fotbal și invers. Iar copiii fac lucruri minunate.  Noi ce facem?  Într-o lume obsedată de timp și accelerație, tot mai puțini își aduc aminte de cum era să fii copil, cu atât mai puțin să-i înțeleagă pe cei mici. Așa că stați aproape! Fotbalul are bucurie și tristețe. Cu pasiune, cu mic, cu mare, hai la fotbalul mic să-l faci mare!

Ploiesti 24-25.05.2013
“Roșu, galben și albastru”
Să ai 12 ani și să joci pe ”Ilie Oană”! Cei mai mulți se minunează. Dar n-ar fi corect să fie invers? Să-i lăsăm pe puști să alerge cu mingea în locuri încărcate de istorie. Asta da, la Ploiești s-a putut. Copiii de la Hagi Danone au driblat în templul Ploieștiului. Un pas mic, dar totuși un început. Un exemplu pentru toate orașele să deschidă porțile copiilor. Fotbalul s-a născut pentru fani.  Din pasiune.  Asta vezi și pe chipurile copiilor care alergă spre ziua de mâine, spre fotbalistul de mâine, spre speranța de mâine. A fost spectacol galben și albastru, dar, mai presus de toate, a fost bine pentru roșu, galben și albastru.

Un articol de Tiberiu Minzu
Echipament utilizat:
[products ids=1038983]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • E bine pentru că mai poți fotografia păpădii (la propriu și la figurat). Cred că este și mai bine atunci când o faci cu 300mm 🙂 . Însă cel mai important lucru este că datorită acestor copii și fotografiilor tale, trăim frânturi pierdute ale propriei noastre copilării și aceasta ne dă puterea de a crede în minuni. Pentru ei, totul este posibil ! De ce nu ar fi așa și pentru noi? Aștept să văd cum lucrezi cu un 400mm f/2.8 și poate… o mică comparație cu Sigma 500mm f/2.8 ! Toate bune!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.