The MadPackers of Europe – o expeditie caritabila

Multi dintre noi au din când în când un dor de ducă, o nevoie teribilă să exploreze lumea. Și totusi, mereu apare altceva: bani nu sunt, programul e aglomerat, si excursia aia prin multe tări străine pe care o visezi de mic rămâne acolo, pentru viitor.
Doi tineri ieseni, Bogdan Bors și Iulian Mavriş, si-au luat inimă în dinti, au amânat primul an de studii de la universitătile britanice unde au fost acceptati, si au zis că „e timpul”. Cei doi îsi propun mai mult decât o călătorie normală în jurul Europei, ci o expeditie caritabilă riscantă: o strângere de fonduri inedită combinată cu o adevărată provocare.
Sub denumirea de „The MadPackers of Europe”, Bogdan și Iulian vor să parcurgă 10.000 de kilometri prin Europa (jumătatea distanței dintre cei doi poli), plecând de acasă cu doar 100 de euro în buzunar (prețul unui bilet de tren de la Londra la Paris) și cu ghiozdanele în spate!


Se vor aventura în acest proiect nebunesc pentru a strânge fonduri pentru programul „Fiecare copil contează”, rulat de Salvați Copiii România. Prin acest proiect sunt derulate actiuni menite sa combata cauzele previzibile ale mortalitatii infantile in Romania, considerand ca suntem tara cu cea mai ridicata rata a deceselor la copiii cu varsta de pana in 5 ani, din intreaga Uniune Europeana.
Întreaga călătorie va putea fi vizionată de oricine prin intermediul unui site cu videouri, poze și un jurnal de călătorie, care va prezenta toate experiențele prin care vor trece cei doi: autostopul, împărțirea aceluiași acoperiș cu persoane noi în fiecare noapte, vizitarea orașelor de pe traseu și alte „păţănii”! Tot pe site si pe pagina de Facebook veti vedea si multe poze, facute cu echipamentul foto, furnizat de F64.
harta taiata3
Pe acest site, oricine din întreagă lume va putea să contribuie cu orice sumă înspre a sprijini proiectul „Fiecare copil contează”, în timp ce va descoperi o Europă dincolo de stereotipuri, prin oamenii simpli pe care Bogdan și Iulian îi vor cunoaște și prin locurile deosebite pe care le vor vizita.
Bogdan și Iulian au parasit tara pe 23 Aprilie, cu doar 100 de euro în buzunar, pentru a isi începe ambitioasa călătorie de peste 10.000 de kilometri prin 10 tări europene din orasul Napoli din Italia.

Siteul pe care vei putea urmari aventurile lor a fost lansat cu putin timp înaintea călătoriei. Pe langa site ii poti urmari si pe pagina lor de Facebook.
Video de prezentare

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.