Review Canon Selphy CP900

Un articol de Alin Popescu.

Iata ca a venit timpul pentru inca o noutate, un prim review video realizat cu imprimanta foto compacta Canon Selphy CP900 ce ofera calitate, rapiditate si confidentialitate fara a depinde de un centru foto.

Ca de obicei, echipamentul de test ne-a fost pus la dispozitie de catre magazinul F64. Am primit astfel imprimanta Selphy CP900, plus un set de hartie 10×15 de 108 coli.

 

Specificatii tehnice

Ecran color LCD – 2.7 “
Tehnologie imprimare – Dye-sublimation thermal transfer
Viteza printare color – 47 sec
Calitate printare – 300 x 300 dpi
Dimensiune mediu tiparire – Postcard Size: 148 x 100mm, Credit Card Size: 86 x 54mm
Optiuni editare: Auto Image Correction, Auto Red-Eye Correction automatically, Portrait Image Optimize, Smooth Skin, ID Photo Print
Conectare – USB type B
Wi-Fi: Wireless LAN (IEEE 802.11 b/g/n)
Alimentare – 220v sau adaptor si acumulator portabil (optionale)
Carduri suportate: SD, miniSD, SDHC, SDXC, miniSDHC, MMC, MMCplus, MMCmobile, HC MMCplus
Carduri suportate cu adaptor: microSD, microSDHC, MMCmicro
Dimensiuni: 178 x 127 x 68mm (fara accesorii)
Greutate: 816g (fara cartus si tava hartie)

Review Video

Selphy CP900 vs CP800

Pentru ca detineam modelul anterior Selphy CP800, am putut realiza si un mic versus pentru a vedea daca sunt diferente la viteza de imprimare. Ca idee, diferentele sunt de fapt altele, mai precis Selphy CP900 are WiFi iar CP800 nu, la modelul anterior suportul pentru tipurile de carduri era mult mai mare, avand 3 fante pentru SD/MMC, MS/MS Duo precum si pentru Compact Flash, pe cand la Selphy CP900 exista doar o singura fanta ce suporta carduri SD si MMC. De asemenea, ecranul LCD este imbunatatit la noul model si mai mare (2.7″ fata de 2.5″ la CP800).

Marele dezavantaj insa fata de modelul anterior este ca la Selphy CP900 suportul pentru portabilitate a fost drastic redus: desi vine cu functie wireless care ar trebui sa sporeasca portabilitatea si sa scada necesarul de cabluri sau adaptoare, Canon a decis ca la acest model sa nu mai ofere suport pentru bateria optionala NB-CP2L, aceasta putand fi folosita doar utilizand un adaptor separat CG-P200.

Trecem direct la concluzii pentru ca review-ul complet se afla in clipul de mai sus.

_ATN9157

Concluzii

Cu un pret de numai 499 lei poti avea propriul laborator foto la tine acasa. Calitatea imaginilor este excelenta iar lacul de protectie aplicat ofera o rezistenta sporita, mult mai mare decat in cazul fotografiilor clasice. Pe langa aceasta, beneficiezi de confidentialitatea imaginilor imprimate, asa ca daca aveti pe acasa imagini pe care le-ati dorit tiparite dar le-ati vrut ferite de ochii indiscreti ai personalului unui laborator foto, acum aveti ocazia de a le printa linistiti.

Parintii nostri isi doresc foarte multe fotografii cu nepoteii lor si le vor tiparite pe hartie (“sa simt eu poza in mana!”) asa ca aceasta imprimanta ar fi cadoul ideal pentru ei, mai ales ca este extrem de intuitiva si usor de folosit. Poate ca pentru ei WiFi-ul este prea mult, dar faptul ca pot scoate cardul din aparat, sa il bage in imprimanta, sa aleaga pe ecranul acesteia fotografiile dorite si cu o simpla apasare de buton sa aiba in cateva minute o selectie frumoase de fotografii, este un mare lucru. Modelul CP800 inca se vinde la F64 si este mai ieftin cu 100 de ron, costand doar 399 lei.

Functia WiFi de pe  Selphy CP900 a fost atractia serii la o petrecere organizata spontan la mine acasa (in perioada cat am avut imprimanta in test). Prietenii veniti, s-au intrecut care de care sa apuce primul sa dea print de pe dispozitivul mobil din dotare la cele mai haioase fotografii ce “zaceau” uitate in telefon. Desi in test am intampinat probleme cu conectarea Ad-Hoc (adica direct intre telefon si imprimanta), in acea seara nu am avut nici o problema deoarece imprimanta era conectata WiFi la reteaua din casa, retea la care se conectasera automat si telefoanele mobile ale invitatilor. Mi-ar fi placut sa existe si suport AirPrint pentru iPhone sau iPad, deoarece asta usura si mai mult printarea, fara a fi nevoit in prealabil sa instalezi aplicatia oferita de Canon.

_ATN9161

Desi pare un model dedicat amatorilor, calitatea fotografiilor ce ies din aceasta micuta imprimanta este uimitoare. Cunosc si fotografi de eveniment care o folosesc pentru a le oferi pe loc fotografii participantilor, un fel de marturii foto de la nunta/botez etc. Ba chiar am vazut si pe plaja un intreprinzator cu “colorata-acum-e-gata” (modificand sloganul arhicunoscut de toti) tinand un CP800 cu bateria montata de gat si umbland cu diferite animalute gonflabile pentru a realiza poze la minut.

Utilizarile sunt nenumarate, idei sa aveti!

Echipament utilizat:
[products ids=1050553,104706,104530]

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Cum instalez programul de site pe ipad?

  • ATENTIE !!!!! ACUMULATORUL L AM LUAT SI EU CREZAND CA POT PRINTA FARA O SURSA DE CURENT 220….. DAR NU MERGE DOAR CU ACEL ACUMULATOR TREBUIE CUMPARAT SI ADAPTORUL CARE MAI COSTA APEOX 400 RON… MA MIR CA NU S A LUAT MASURA DUPA DISCUTIA AVUTA CU ECHIPA F64… CEL PUTIN DUPA DISCUTIE AU SPUS CA VOR SPECIFICA LUCRUL ACESTA….. IN REST IMPRIMANTA BEST!!!!! DACA SI HARTIA TAMANEA LA PRETUL DE 100 RON APROX… NU 150… 🙁 ERA SI ESTE IDEALA…. BRAVO CANON!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.