Noi lansari Panasonic – Lumix LF1, G6 si G Vario 14-140mm

LUMIX G VARIO 14-140mm: noul obiectiv versatil Panasonic capabil să surprindă orice, de la peisaje la evenimente sportive 

Panasonic a anuntat lansarea obiectivului interschimbabil LUMIX G VARIO 14-140mm/F3.5-5.6 ASPH./POWER O.I.S, potrivit pentru a fotografia de la peisaje vaste la evenimente sportive în acţiune.

Noul obiectiv include un zoom optic de 10x, într-un corp metalic compact şi este conceput special pentru camerele mirrorless LUMIX G, şi pentru sistemele Micro Four Thirds. Obiectivul este compatibil şi cu sistemul de citire a datelor de pe senzor la un maxim de 240 fps pentru a profita din plin de avantajele camerelor care prezintă funcţia de high-speed AF, cum ar fi LUMIX DMC-GH3 şi noul LUMIX-G6.

LUMIX G VARIO 14-140mm (35mm distanţă focală echivalentă: 28-280mm) este optimizată pentru înregistrările video HD şi este perfect pentru a capta imagini clare, fără degradări în momentul fotografierii evenimentelor sportive şi al obiectelor aflate la distanţă.

Obiectivul incorporează stabilizatorul de imagine Panasonic POWER O.I.S., ce include un sistem de mişcare a elementelor , permiţând cadre stabile chiar şi la zoom maxim. Acesta compensează nu doar pentru mişcările rapide şi scurte, dar şi pentru cele lente şi ample, fotografierea fiind mai simplă chiar şi în situaţii de lumină slabă cum ar fi în timpul nopţii sau în interior.

LUMIX G VARIO 14-140mm este cel mai nou obiectiv produs de Panasonic pentru sistemul mirrorless Lumix G, sistem ce include cea mai mare gamă din lume de obiective si accesorii Micro Four Thirds.

DIS, Vienna 24 aprilie 2013 – Panasonic a lansat astăzi noua cameră DSLM (Digital Single Lens Mirrorless), LUMIX DMC-G6, ce oferă un senzor Live MOS de 16.05MPixeli, sisteme de reducere a zgomotului şi funcţia de ‘Low Light AF’ permiţând fotografilor să capteze imagini de calitate, indiferent de situaţie, chiar şi cu lumină slabă.

Creşterea standardelor în materie de calitatea imaginilor

Noul procesor de imagine Venus Engine împreună cu senzorul MOS de 16.05 Mpixeli al LUMIX DMC-G6 permite utilizatorilor să-şi demonstreze capacitatea în ceea ce priveşte calitatea imaginii la o cameră DSLM. Mai mult, camera are şi o gamă ISO îmbunătăţită de la 160 ISO pînă la 25.600 ISO (extins) permiţând fotografierea chiar şi în medii cu lumină redusă.

Panasonic anunţă succesorul lui LUMIX G5 cu noul procesor de imagine Venus Engine pentru o şi mai bună calitate a imaginii 

Image_G6_k_s_w_2

Cu LUMIX DMC-G6 nu veţi pierde momentul perfect datorită funcţiei de înaltă precizie AF, ‘Accurate AF’ şi ‘Low Light AF’ pentru cadrele în condiţii de lumină slabă. Este disponibilă o gamă largă de moduri AF, inclusiv Auto Focus pe zone multiple, detectarea feţei, urmărirea AF-ului (care permite LUMIX DMC-G6 să se focuseze pe un obiect şi să rămână focusat chiar şi dacă acesta este în mişcare). Adiţional, capacitatea LUMIX DMC-G6 de a fotografia în rafală de 7 cadre pe secundă (FPS) la rezoluţie maximă, permite captarea de cadre multiple ale obiectelor care se mişcă rapid cu o claritate desăvârşită.

Calitatea avansată a LUMIX DMC-G6 nu se limitează la fotografii. A fost adăugat modul video 24p, permiţând utilizatorilor să realizeze filmări care în momentul vizualizării să aibă aspectul peliculei de la cinematograf. Senzorul şi motorul de procesare Venus Engine permit camerei să înregistreze în format Full HD 1080/50p cu sunet stereo, producând filme calitative cu zgomot minim. Cu redare în AVCHD şi MP4, LUMIX DMC-G6 oferă opţiuni largi de compatibilitate. Datorită timpilor lungi de înregistrare, comenzilor de acces rapid, sistemulului AF avansat şi lentilelor optimizate pentru înregistrări video, LUMIX DMC-G6 este opţiunea perfectă pentru a capta filme.

Oferă fotografilor o perspectivă îmbunătăţită şi o operare rapidă

LUMIX DMC-G6 beneficiază de un vizor OLED care nu este doar mai luminos decât cel tradiţional LCD, dar şi mai rapid în afişarea imaginilor, oferind o vizibilitate mai bună în exterior la lumină puternică şi crescând viaţa bateriei datorită consumului mic de energie. Momentele pot fi captate în funcţie de situaţie, având posibilitatea de a alege între Vizorul Electronic (EVF) cu senzor de detecţie a ochiului şi monitorul de 3.0-inch pentru a realiza cadrele şi videoclipurile. Fotografierea revoluţionară prin atingere – incluzând focus prin atingere pe toată zona ecranului, prin care focus-ul poate fi setat pe subiect sau pe peisaj prin simpla atingere a monitorului chiar şi folosind EVF – oferă control pentru a compune şi pentru a crea imagini desăvârşite.

Conectivitate fără cablu prin Wi-Fi şi NFC

În premieră pentru gama LUMIX G modelele LUMIX DMC-GF6 şi LUMIX DMC-G6 prezintă funcţii integrate de conectivitate Wi-Fi şi NFC oferind o experienţă de fotografiere mai flexibilă şi distribuţie mai uşoară de imagini din partea unei camere cu obiective interschimbabile. După configurarea iniţială, tableta şi smartphone-urile pot fi conectate printr-o simplă atingere fără a mai fi nevoie de reintroducerea detaliilor de autorizare de fiecare dată.

Panasonic LUMIX DMC-LF1: un nou nivel de creativitate pentru o cameră compactă 

Panasonic LUMIX DMC-LF1 este noua cameră din gama compactă, perfectă pentru cei care caută cel mai bun produs din punctul de vedere al imaginii, al editării şi al designului. Camera oferă versatilitate de neegalat, cu un unghi  impresionant de larg de fotografiere şi un zoom optic potrivit pentru o mulţime de situaţii de fotografiere. Aparatul incorporează de asemenea un senzor MOS de 12.1 megapixeli şi sensibilitate ridicată ISO pentru performanţe desăvârşite în medii cu lumină slabă, precum şi alte funcţii. LUMIX DMC-LF1 oferă control complet asupra fotografiei, iar prin Wi-Fi şi conectivitatea NFC oferă posibilitatea de a distribui instant imagini şi videoclipuri.

 

Mai multe detalii despre funcţiile cheie

  • Design de înaltă calitate: LUMIX DMC-LF1 este o cameră subţire, compactă, ce oferă o combinaţie de neegalat între mobilitatea şi performanţele oferite.
  • Lentile LEICA luminoase, de înaltă calitate: lentilele DC VARIO-SUMMICRON 28mm Wide-Angle cu diafragmă F2.0, oferă un unghi larg de fotografiere şi zoom optic de 7.1x
  • Performanţe avansate în condiţii de lumină slabă: cu un sensor MOS de 12.1 megapixeli, procesor grafic Venus Engine şi un interval ISO de 80-12.800, LUMIX DMC-LF1 minimizează zgomotul şi redă margini clare în cele mai dificile medii
  • Înregistrare video Full HD: Lumix DMC-LF1 încorporează funcţia de înregistrare video Full HD 1920×1080 50i (în format AVCHD şi MP4)
  • Maximizează controlul creativ: inelul de control alLUMIX DMC-LF1 oferă acces deplin la setările camerei facilitând obţinerea unor efecte fotografice desăvârşite. În mod similar, funcţiile Creative Control şi Retouch transformă cadrele obişnuite în fotografii şi videoclipuri extraordinare.
  • Fotografiere versatilă: viewfinder-ul electronic al LUMIX DMC-F1 şi LCD-ul de 3” permit fotografierea care se potriveşte stilului dumneavoastră
  • Conectivitate şi distribuţie uşoară: noi niveluri de conectivitate permit fotografierea la distanţă, o setare simplă a Wi-Fi-ului şi furnizează cea mai simplă modalitate de a distribui fotografiile
  • Funcţii adiţionale: LUMIX DMC-LF1 include de asemenea funcţii precum fotografierea cu viteză ridicată (10fps), pornire rapidă şi auto focus pentru a vă asigură că nu veţi pierde nici un cadru, iar funcţiile de stabilizare optică Power O.I.S. şi nivela electronică ajută la evitarea imaginilor mişcate şi la captarea fotografiei dorite 

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • LUMIX DMC-LF1 mi se pare foarte interesanta fata de alte compacte care au aparut anul asta. Ii lipseste touchscreen, in rest le are pe toate. Si obiectiv luminos si senzor mare si 10 fps si inel de control si vizor electronic + display cu rezolutie mare si nivela electronica. Slaba e doar bateria.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.