Un alt fel de a vedea lumea

Postat de: F64 F64

Suntem ceea ce gandim si vedem lumea prin prisma gandurilor noastre. Modul in care comunicam si ne exprimam parerile despre lume trece tot prin aceasta prisma invizibila a gandurilor. Cuvintele la fel ca si imaginile foto sunt doar instrumente folosite in incercarea de a manifesta felul nostru de a fi. Fotografia ne permite insa o libertate mult mai mare decat limbajul scris/vorbit: anume cea de a fi directi, de a vorbi despre lume folosind chiar lumea insasi, fara a o conceptualiza.

Felul meu de a gandi si intelege un curs de foto este prin imbinarea tehnicii cu partea introspectiva a fotografiei: cultivarea intuitiei, dezvoltarea simtului de observatie si a creativitatii. La centrul National Photographic, exista un numar de cursuri de fotografie pentru adulti care vin in sprijinul dezvoltarii acestor abilitati tehnice si creative: Photography Basics, Photography Mid LevelPhotography Advanced, Seminarul Adobe Lightroom, Atelierele Visual Practice pentru adulti.

Photography Basics, modulul de incepatori, pune accentul pe partea de tehnica introductiva si pe dezvoltarea simtului observatiei. Se invata despre ABC-ul fotografiei: parametrii de baza (diafragma, timp de expunere si ISO); modurile aparatului, functiile de baza, reguli de compozitie, tehnici de fotografiere.

Modulul de nivel mediu, Photography Mid Level, merge mai departe cu notiunile tehnice dezvaluind mai multe detalii despre aparat si obiectivele foto. Se urmareste in continuare dezvoltarea observatiei imbinata cu intuitia si creativitatea, iar prin exercitii practice se alcatuieste imaginea de ansamblu care uneste piesele acestui ‘puzzle’ foto. Modulul final, Photography Advanced, cuprinde notiuni de procesare a imaginii digitale si propune noi exercitii empirice pentru asimilarea deplina a tuturor notiunilor invatate.

Cursul in totalitate este gandit pentru a fi un atelier practic, cu 70% din fiecare intalnire dedicate experimentelor si exercitiilor practice. Un modul are 5 intalniri, iar o intalnire are 3 ore cu 15 minute pauza. Cel mai important fapt este ca la fiecare intalnire participantii primesc un exercitiu foto pentru acasa, urmand ca la urmatoarea intalnire sa primeasca feedback pentru imaginile realizate. Astfel putem extinde dimensiunea cursului si in spatiul personal pentru a transforma fotografia intr-o parte activa din viata participantilor.

Atelierele Visual Practice pentru adulti sunt ocazia perfecta de a continua pasiunea pentru fotografie. Acestea sunt gandite ca intalniri fotografice cu tematici diferite. Fiecare intalnire lunara propune o noua nisa fotografica, un nou subiect despre care invatam cum sa il abordam din punct de vedere al limbajului fotografic. Atelierele sunt de asemenea o modalitate excelenta pentru a ne pune la incercare abilitatile fotografice, un mod de a cunoaste persoane noi care impartasesc dragostea noastra pentru fotografie cat si o modalitate interactiva de a ne spori cunostintele in domeniu.

In luna Martie se reiau grupele de Photography Basics, Photography Mid Level, Adobe Lightroom si Visual Practice Adulti. Sedintele acestora au loc fie in timpul saptamanii, seara, dupa programul de serviciu, fie in weekend. Pentru mai multe informatii ne puteti gasi la telefonul 0722.163.240 sau pe mail la info@crisardelean.ro .

Va asteptam cu drag la curs!

Un articol de Cris Ardelean, fotograf si trainer acreditat CNFPA. 
test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top