Sony anunta doua noi obiective pe montura E

Fotografii şi realizatorii video au la dispoziţie două noi modele în gama obiectivelor interschimbabile Sony cu montură E, pentru camerele foto α cu montură E şi camerele video semi-profesionale.

– Noul obiectiv pancake de 20mm şi noul obiectiv potrivit pentru filmare power-zoom 18-200mm pentru camerele α şi camerele video cu montură E
– Gama de obiective Sony cu montura E se extinde la 13 modele, potrivite pentru orice situatie fotografică

Obiectivul grandangular de 20mm cu diafragmă de F2.8 şi montură E

Cu o distanţă focală de 20mm, acest obiectiv grandangular reprezintă un partener ultra-subţire şi portabil pentru camera cu montură E.

Obiectiv SONY 20 mmF28

Obiectivul are un câmp vizual echivalent cu 30mm din formatul Full Frame de 35mm şi diafragmă luminoasă F2.8, fiind creat pentru o varietate de scene fotografice – de la interioare la peisaje, scene de stradă şi instantanee ocazionale. Contrastul excelent şi rezoluţia sunt completate de claritatea sporită în colţurile cadrelor, pentru a satisface şi cel mai pretenţios fotograf.

Obiectiv Sony Power Zoom 18-200

Teleobiectivul “power zoom” E PZ18-200mm cu diafragmă F3.5-6.3 OSS

Teleobiectivul de înaltă calitate are o rază de mărire de 11x, fiind partenerul ideal pentru filmările cu camerele video Sony Full HD, cu montură E. Camera NEX-VG30EH este dotată în kit cu obiectivul power zoom E PZ 18-200mm cu diafragma F3.5-6.3 OSS.

Un mâner poziţionat confortabil este însoţit de un întrerupător aşezat pe corpul obiectivului, permiţând ca viteza de zoom să fie selectată în şase paşi – de la schimbări lente şi frumoase, în perspectivă, până la efecte dramatice de zoom izbititor. Un nou motor liniar intern, îmbunătăţit, face ca operarea zoom-ului şi a diafragmei să fie extrem de silenţioasă şi precisă. Zoom-ul poate fi controlat direct la modelele NEX-VG900, NEX-VG30 şi NEX-FS700*. (*Actualizarea firmware-ului este necesară pentru NEX-FS700.)

Obiectiv SONY Power zoom 18 200

Stabilizatorul optic încorporat SteadyShot elimină efectele de mişcare ale camerei, permiţând utilizarea în mână a aparatului chiar şi la viteze mici de fotografiere, fără a obţine imagini mişcate. Modul Active evidenţiază mai mult puterea de stabilizare în cazul folosirii puterii complete de zoom, de 11x – chiar şi în mişcare, oferind cadre video stabile, fără probleme.

Deşi optimizat pentru filmări, acest obiectiv este o alegere flexibilă şi pentru fotografierea cu camerele Sony α cu montură E şi obiective interschimbabile – de la peisaje până la cadre impresionante de detaliu din natură sau activităţi sportive.

Familia obiectivelor cu montură E se măreşte

În prezent, familia obiectivelor cu montură E numără 13 modele, plus două convertoare, acoperind practic orice gen de fotografie cu camerele Sony α sau camerele video cu montură E

Gama de obiective include teleobiective puternice, obiective grandangulare, obiective macro rapide şi de cea mai bună calitate, datorită sistemelor optice premium Sony şi Carl Zeiss. Atent concepute pentru a completa designul camerelor α cu montură E, fiecare dintre obiectivele de tip E oferă performanţă rafinată şi utilizare facilă.

Noile obiective interschimbabile cu montură E, PZ18-200mm F3.5-6.3 OSS şi E 20mm F2.8, pentru camerele Sony α şi camerele video Sony vor fi disponibile din luna  martie, respectiv aprilie 2013.

Obiectiv Sony Power Zoom 18-200

Specificatii tehnice:

 

E PZ18-200mm F3.5-6.3 OSS

E 20mm F2.8

Configuraţia obiectivelor

12 grupe, 17 elemente (5 suprafeţe asferice, 1element ED de sticlă)

6 grupe, 6 elemente

Distanţa focală (echivalent 35mm)

27-300mm

30mm

Mărime diafragma

7

7

Diafragma minimă

F22-F40

F16

Puterea maximă de mărire

0.35x (with APS-C sensor)

0.12x

Distanţa minimă de focalizare

0.3-0.5m

0.2m

Diametru filtru

67mm

49mm

Dimensiuni diametru x lungime (max.)

93.2 x 99mm

62.6 x 20.4mm

Greutate

649g

69g

Stabilizare imagine

Da (Optical SteadyShot)

Motor intern

Da

Da

AF pentru filmare

Da

Da

Focalizare manuală directă

Da

Da

Finisaj exterior

Aliaj aluminium

Aliaj aluminium

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.