FOTO4all.ro la cea de-a doua editie!

A apărut nr. 18 al revistei online de fotografie FOTO4all.ro! Te invitam la citit. 🙂

Din cuprins:

Editorial: Fotografia și Viața, de Cristina Țintă

Interviu Péter Korniss

Péter Korniss este un foarte bine cunoscut  fotograf din Ungaria, născut în Cluj-Napoca, dar stabilit încă din copilărie în Ungaria.  Fascinat de cultura tradițională, revine din când în când în România pentru o parte din proiectele sale fotografice, în încercarea de a păstra și de a reda prin imagini anumite valori și moștenirea unor lumi pe cale de dispariție.

Interviu Cristina Venedict

Cristina Venedict este din Botoșani și a reușit să ajungă pe pereții din Londra, Dublin, Varșovia sau Vermont (SUA). Pentru ea, fotografia este memorabilă și mai presus de orice, este joaca ei preferată. În imaginile sale, granița dintre realitate și ficțiune este extreme de subțire, aproape inexistentă de multe ori. Vă invitam să o cunoașteți mai bine.

Project4all: Bence Makkai –“Tu cum te vezi pe tine? ”(“How do you see yourself?”)

Bence Makkai ne propune un proiect extrem de interesant, un proiect care ne face să ne întrebăm dacă ceea ce vedem în oglindă este real sau pură proiecție a unor gânduri, vise sau vorbe.

Journey to the Poles, cu Dragoș Brătășanu

Guy Tal on Photography: Don’t be an idiot

„ O viață este o viață, cu diferitele ei fațete și dimensiuni, și va însemna întotdeauna mult mai mult decât ar putea însuma acest cuvânt în sine. Și totuși, pe cât de complexă o viață, ea reprezintă doar o picătură din oceanul Universului. Unele picături sunt însă mai mari și stropesc mai tare.

Viață în imaginile voastre e natură, copii râzând, o barcă plutind spre nicăieri, un zâmbet, eforturi, o piață aglomerată după-amiaza, ploaie, un om ce ține în mână o imagine cu el și soția sa-o tinerețe care a trecut deja mult prea repede, un om dincolo de gard-oare va putea să treaca dincolo?, o vedere psihedelică după o noapte de prea mult băut, o cană de ciocolată caldă într-o dimineață de toamnă, o poveste cu zâne în pădure, păsări zburând spre înaltul văzduhului, marea însuflețită și vioaie, a sta pe iarba ce pare uneori mai verde, mari speranțe, un pas înainte, un joc de echipă, a împărtăși, a ne ajuta unii pe alții, a ne gândi la moștenirea din trecut, a ne gândi la viitor, mândrie, lăcomie, razboi, dragoste, liniște, familie, un mac singuratic în vânt, a dansa pe stradă, a urca în vârful lumii, a-i sărbători pe aceia care au părăsit această lume, un peisaj minimalist ce ne amintește că adesea mai puțin este mai mult, un balon de săpun ce ne încântă cu scurta lui existență, un carusel.

Toate aceste și încă mult mai multe.

Iar fotografia le curpinde pe toate, redescoperind frumusețea pentru noi, oglindind ordinea creației însăși.” ( fragment din Editorial) 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.