La plimbare cu 14mm de la Canon

Inainte sa plec in turneu cu BUG Mafia nu stiu ce mi-a venit si am vrut sa incerc noul obiectiv de 14mm de la Canon.

De fapt, m-am gandit ca poate o sa imi prinda bine pe drum, in masina. Nu am apucat sa-l folosesc asa ca am sunat la F64 si i-am rugat sa mi-l mai lase cateva zile, pana cand aveam programata o conferinta de presa organizata de Kruk International.

Un pic mai greut decat ma asteptam, obiectivul de 14mm m-a impresionat in primul rand prin nivelul relativ scazut de distorsionare pentru un superangular. Conceput pentru full frame s-a potrivit manusa cu una dintre cele doua 5D Mark II pe care le folosesc la documentare de obicei. 

Ideal in spatiile stramte, obiectivul de 14mm necesita o oarecare indemanare atunci cand il folosesti sa fotografiezi oameni. In permanenta trebuie sa faci un compromis intre cat de aproape de subiect te plasezi si care este nivelul maxim de distorsionare pe care ti-l asumi.

Indiferent de ce ar spune unii, obiectivul superangular da o nota de dramatism pe care o obtii mult mai greu cu un obiectiv de 35mm de exemplu. Din acest motiv, cred ca obiectivul de 14mm nu ar trebui sa lipseasca din trusa niciunui fotograf de stiri.

Un articol de Mugur Varzariu, Documentary Photographer

Echipament utilizat:
[products ids=105744,6904937]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.