Te asteptam la o degustare de arome si miresme

Nu conteaza ca esti cunoscator sau doar pasionat. Te asteptam miercuri, 12 decembrie 2012, intre orele 18.00 – 20.30, in Cafeneaua F64 din Bd Unirii 45, pentru o degustare de vinuri.

Entertainer-ul serii va fi Cosmin Tudoran care va va delecta cu soiuri de vinuri care mai de care mai aromate: Prosecco, Sole chardonnay, Solo quinta, Cdv syrah, Cdv FN, Masi campofiorin.

Sortimentele prezente de la Proseco vor fi:

Blend – Foss marai Roos Brut – Excelent ca aperitiv, ideal cu preparate usoare din carne rosie sau preparate pe baza de peste nerapitor, chiar si cu sosuri sau garnituri mai aromate.

Valdobbiadene – Prosecco Superioare – Foss Marai Strada di Guia, 109, D.O.C.G – Extra Dry – Acest vin insoteste în mod particular mâncarurile delicate, preparatele din peste si carnea alba cu sosuri sau garnituri fine si necondimentate. Este un companion ideal pentru orice moment al zilei, dar si în momente de relax. 

Valdobbiadene – Prosecco Superioare – Foss Marai Guia, D.O.C.G – Brut – Recomandat la preparate cu peste sau fructe de mare, pui de balta, se preteaza foarte bine cu preparate din carnea alba (potarniche, porumbel). Foarte delicat si de succes împreuna cu deserturi putin dulci, dar si cu ingrediente pretentioase sau cu torturi de ciocolata si fructe exotice.

Sole Chardonnay este un vin intens, onctuos, cu arome de lemn care se suprapun natural şi echilibrat peste aromele untoase, tipice, cu un supliment de senzaţii citrice şi izuri vagi minerale. În ciuda aromelor mature, pline, cu greutate, atacul gustativ este extrem de proaspăt, cu o aciditate răcoritoare şi un impuls de boabe mici şi dulci de strugure tânăr. Atrăgător, impresionant, cu un discurs bine închegat şi expresiv. Naturaleţea de care dă dovadă în a baleia între prospeţime şi maturitate îl face potrivit pentru orice ocazie.

Solo Quinta este un vin destinat cunoscătorilor, care reuşeşte performanţa de a reuni coerent, fără disonanţe sau dezacorduri, patru soiuri albe şi un soi roşu, vinificat în alb. Olfactiv, este atât de omogen şi rotund încât pare să fie rodul unui strugure nou, încă nedescoperit. Pentru cei răbdători însă, care pornesc în explorarea unui pahar cu atenţie şi fără grabă, vinul se dezvăluie pas cu pas. Gustativ, nu doar confirmă aromele, ci le amplifică, oferindu-le un înveliş cărnos, solid, aproape gras. O lucrare de referinţă, potrivită şi pentru cele mai pretenţioase papile. Un postgust unic, extrem de lung şi de complex, greu de asemănat cu orice alt vin.

Asa ca daca esti in pana de idei pentru vinul pe care-l vei servi la masa de Craciun, te invitam sa te inspiri. 

Alți fotografi au mai citit și:

6 Comments

  • Cred ca o sa trec si eu pe acolo. Pana la cat tine?

  • Frumoasa initiati-va. O sa vin si eu…

  • Ariel, te poti documente aici despre semnificatia termenului Prosecco superiore. http://www.prosecco.it/en/

  • nu am mai fost la o degustare de vinuri pana acum, se plateste ceva? intrare?

    • Intrarea este libera.

  • consumator destul de serios de Valdobbiadene, pot spune că din experiența mea, că nu există un Prosecco Superioare. Cu sigurată s-a strecurat o greșeală sau 2 în text.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.