Review – La filmare cu obiectivele LensBaby Scout cu fisheye

Obiectivele Lensbaby sunt vazute de catre mai toti fotografii ca niste ciudatenii ce nu prea isi au rostul pe aparat. Ele se indoaie, se apasa, se demonteaza, asa ca sar din tiparul clasic. Monteaza pe aparat obiectivul, focuseaza si trage! Dar Scout este primul Lensbaby ce se aseamana cu obiectivele clasice, iar blocul optic fisheye il face sa para si mai normal.

Si intrebarea vine: la ce este bun un fisheye pentru video? Pai, of course, la filmat baietii cum se dau cu placa prin skate park. Dar nu e musai. Am incercat sa evit cadrele clasice ce se filmeaza cu ochiul de peste, asa ca am aruncat camera intr-un carucior la supermarket, am filmat o intersectie aglomerata si un party intr-un club. Imaginatia voastra este limita!

Dar cred ca cel mai bine va las cu videoul de mai jos, ca sa vedeti cum se descurca Lensbaby Scout cu fisheye.

Material realizat de Acsel

Echipament utilizat:
[products ids=1039428]

Alți fotografi au mai citit și:

4 Comments

  • Am inceput "folia"cu Lensbaby.E destul de greu de manevrat si probabil voi avea nevoie de o perioada de invatzare si practica .Am incercat ceva asemanator in 1961 cu un aparat Kodak cu burduf.Defectiunea lui este ca obiectivul nu mai era fixat prea bina de sina de deschidere si atunci am facut involuntar primele fotografii de acest gen.Din pacate nu le mai gasesc,si de altfel din lipsa de placi fotografice nu am realizat decat cateva bucati.As vrea sa schimb opinii cu alti incepatori sau mai avansati in acest nou gen.Poate gasim si niste concursuri???

  • Ma mir ca imi accepta, am dat un singur cuvant, "test" anterior, e prima oara cand mi se accepta comenturile pe blogul F64, sper sa stergeti "test" dinainte si sa postati ce scriu acum… Am scris o gramada la alte comenturi (la alte articole si cand vedeam ca nu mi le primeste sitele eram frustrat ca am pierdut timp degeaba…
    Comentariul mi se pare obiectiv, nici nu prea aveai ce spune, obiectivul asta chiar iti limiteaza posibilitatile, te incetineste, nu este un obiectiv de toata ziua… Dar, pentru cine doreste are intr-adevar posibilitatea de a crea secvente scurte dramatice, pe care sa le intercalezi fara excese in filme proprii… Mi se mai pare util la filmatul din masina sau echivalent…

  • Salut!
    Pe bune, piulite pentru reglarea diafragmei? Aoleu. O fi existand si suruburi?
    Alta chestie: se vorbeste si se arata demontarea. Numai ca demontarea blocului optic se face cu capacul de plastic. Ceea ce se demonteaza in filmulet este "jumatatea" blocului optic pentru a putea schimba discul de diafragma.
    Ar mai fi cateva de spus, dar ma opresc aici.
    Apreciez initiativa.

  • e tare funny acest om 🙂 bravo lui pentru entuziasm …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.