Nikon lanseaza Nikon 1 V2, 3 obiective si un blit compatibile Nikon 1 si un obiectiv zoom in format FX

Nikon 1 V2 – noul varf de gama Nikon 1

Nikon, a anuntat astazi, 24 octombrie, cinci noi produse din universul Nikon 1: unui nou varf de gama, Nikon 1 V2, care ofera cea mai mare viteza de procesare din lume si o multitudine de moduri inteligente de fotografiere, dar si dezvoltarea a 3 noi obiective 1 NIKKOR si a unui nou blit compatibil Nikon 1.

Nikon 1 V2 este primul aparat al unei noi generatii din gama sa, care mareste si mai mult viteza uluitoare de procesare care a consacrat aparatele Nikon 1. Aceasta este posibila datorita noului procesor de imagine EXPEED 3A ce poate prelucra imagini la o valoare incredibila de 850 de megapixeli pe secunda. Astfel, Nikon 1 V2 poate fotografia cu pana la 15 cadre pe secunda cu focalizare automata si pana la 60 de cadre pe secunda cu focalizare in punct fix.

Calitatea imaginii este garantata de senzorul CMOS in format CX de 14,2MP, ce ofera o sensibilitate la lumina cuprinsa intre ISO 160 si ISO 6400. Comenzile directe pentru modurile de fotografiere, inclusiv modul manual, precum si butoanele dedicate controlului balansului de alb si sensibilitatii ISO, recomanda Nikon 1 V2 ca aparat de back-up celor care sunt obisnuiti cu aparatele foto DSLR.

Ergonomia excelenta face ca aparatul foto Nikon 1 V2 să fie o combinatie perfecta intre forma si functionalitate, oferind un corp solid si robust. Imbunatatirile includ o parte frontala din aliaj din magneziu, pentru rezistenta la transport, si un obturator testat la 100.000 de cicluri. Vizorul electronic are o rezolutie de 1.440.000 de pixeli, forma aparatului permite manevrarea sigura, iar blitul incorporat ofera lumina suplimentara de care este nevoie in diverse situatii.

Pe langa modurile inteligente de fotografiere deja consacrate la aparatele Nikon 1: Instantaneu in Miscare si Selectare Inteligenta Fotografie, Nikon 1 V2 ofera un nou mod – Captura Moment Optim, care reda in timp real cu incetinitorul scena fotografiata, astfel incat sa poata fi surprins momentul cel mai interesant. De asemenea, aparatul filmeaza in format Full HD cu pana la 60fps si poate filma cu pana la 1200fps.

Pe langă aparatul foto Nikon 1 V2, a fost lansat si noul blit Speedlight SB-N7. Acest Speedlight, compatibil i-TTL, are un numar de ghid de 18 (la ISO 100), capul sau inclinandu-se pana la 120°. 

Nikon anunta dezvoltarea a trei noi obiective din gama 1 NIKKOR, care vor fi lansate pe parcursul anului 2013: un obiectiv zoom cu unghi foarte larg, de 6,7-13 mmf/3,5-5,6, un obiectiv compact cu zoom de 10x, cuprins intre 10-100mm, si un obiectiv rapid pentru portrete, cu diafragma de f/1,2.

Nikon 1 V2 va fi disponibil la partenerii Nikon din Romania incepand cu luna noiembrie. 

Nikon lanseaza AF-S NIKKOR 70–200mm f/4G ED VR

Nikon a anuntat tot astazi si lansarea unui nou obiectiv zoom in format FX cu o distanta focala de 70–200 mm si o diafragma f/4 constanta.

Fiind adecvat pentru evenimente, natura, dar si pentru sport, obiectivul AF-S NIKKOR 70–200mm f/4G ED VR este o alegere inteligenta atat pentru fotografii amatori, cat si pentru profesionisti, oferind un raport excelent intre calitate si pret.

Sistemul de reducere a vibratiei (VR) de ultima generatie integrat in acest obiectiv permite o compensare de pana la 5 trepte, adica ofera imagini clare la viteze de declansare cu 5 trepte mai lente fata de un obiectiv fara acest sistem. Cresterea stabilitatii sistemului VR reduce considerabil efectele tremuratului aparatului foto si asigura mai multe oportunitati pentru fotografierea in conditii de luminozitate redusa.

Proiectat pentru a asigura o rezolutie uimitoare, perfecta pentru noile aparate Nikon cu pana la 36MP, si un contrast optim in diferite situatii, ansamblul optic contine 20 de elemente dispuse in 14 grupuri, iar stratul nano cristal are rolul de a preveni aparitia aberatiilor optice si cromatice.

Echilibrat in ceea ce priveste dimensiunea, greutatea, pretul si calitatea imaginii, acest obiectiv dispune, de asemenea, de un inel conector de trepied – RT-1. Acest accesoriu optional isi aduce contributia la echilibrarea trepiedului si permite o trecere rapida si uniforma de la orientarea verticala la cea orizontala atunci cand fotografiati in format portret sau peisaj.

Obiectivul AF-S NIKKOR 70–200mm f/4G ED VR va fi disponibil la partenerii din Romania incepand cu luna noiembrie.

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Am crezut că este o eroare de scriere … dar chiar filmează la 1200fps la 320 x 120 🙂

    • Chiar este o eroare de scriere: sunt doar 120 fps.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *