Panasonic anunta DMC-GH3 si 35-100mm OIS / F2.8

DMC-GH3 – probabil cel mai bun Micro 4/3 realizat vreodata

Totul a inceput cu GH1, cand a avut loc o revolutie pe piata aparatelor de fotografiat mirrorless. A urmat apoi GH2 iar acum am ajuns la GH3. Linia extinsa de obiective precum si calitatea constructiei oferite de GH3 recomanda Micro 4/3 ca prima alegere pentru un sistem mirrorless. 

Noul senzor Live MOS obtine imagini de inalta rezolutie, cu ‘zgomot’ minim iar noul procesor Venus atinge o viteza mare si calitate superioara in prelucrarea semnalului digital. O alta caracteristica importanta a Lumix GH3 consta in materialul dur din care este functionat fiind suficient de rigid pentru a putea fi adoptat chiar si de profesionisti. Acesta permite folosirea aparatului in conditii extreme.

Desi este inca un compact in comparatie cu un SLR, ofera performante si functii echivalente. Capacitatea de inregistrare video, care este foarte apreciata la GH2, vine acum cu o varietate extinsa de optiuni pentru a satisface o gama larga de nevoi.

Lumix GH3 foloseste display-uri OLED atat in vizor cat si pe display. Panasonic a dezvoltat, de asemenea, accesorii optionale pentru a extinde posibilitatea de fotografiere cu DMC-GH3 cum ar fi un grip detasabil DMW-BGGH3 cu acumulator pentru fotografiere verticala. Blitzul extern TTL DMW-FL360L poate fi declansat wireless si integreaza LED-uri pentru inregistrarea video. Microfonul stereo Shotgun DMW-MS2 este de asemenea disponibil.

Panasonic ofera, de asemenea, o gama completa de obiective, care consolideaza LUMIX GH3. LUMIX G VARIO 12-X 35mm / F2.8 ASPH. / POWER O.I.S. (H-HS12035) este deja pe piata. In plus fata de aceasta, Panasonic va lansa un nou tele rapid F2.8 cu zoom LUMIX GX VARIO 35-100mm / F2.8 / POWER OIS (H-HS35100), pentru a-l prezenta cu LUMIX GH3. Aceste doua obiective au o rezistenta sporita impotriva stropilor si a prafului atunci cand sunt combinate cu LUMIX  GH3.

Caracteristici LUMIX GH3 

  1. Imagini de calitate cu ajutorul senzorului Live MOS
  2. Calitate exceptionala a materialelor video 
  3. Captarea imaginilor si in cazul miscarilor foarte agile
  4. Control total si design robust
  5. O varietate de interfete
  6. Conectivitate wireless prin Wi-Fi
  7. Creativitate inclusa pentru poze mai expresive
  8. O diversitate de optiuni pentru o extindere ulterioara

 

 S-a lansat obiectivul Panasonic X 35-100mm F2.8 

Panasonic a anuntat lansarea unui nou obiectiv tele interschimbabil cu zoom –  LUMIX GX VARIO 35-100mm OIS / F2.8 / POWER O.I.S (H-HS35100), bazat pe standardul Micro Four Thirds. Prin tehnologia optica cristalizata folosita de Panasonic, obiectivul ‘X’ dispune de o redare impresionanta a texturilor, a contrastelor, beneficiind de un un efect de ghost si flare minim. Lumix GX ofera o modalitate practica de utilizare prin zoomul versatil de la portrete la subiecte in miscare: sporturi, pasari si animale. Diafragma constanta poate fi folosita de asemenea si la inregistrarile video. 

Compus din 18 lentile in 13 grupuri, obiectivul realizeaza un contrast uniform de la centru spre colturi, avand o luminozitate egala pe toata distanta zoom-ului si o rezolutie inalta. O lentila UED (Ultra Extra-low Dispersion) si 2 lentile ED (Extra-low Dispersion) reduc considerabil aberatiile cromatice si distorsiunile. In ciuda performantelor sale optice foarte ridicate, LUMIX GX VARIO 35-100mm / F2.8 / POWER OIS se mandreste cu compactibilitate remarcabila si o greutate redusa cu cu aprox. 99,9 mm in lungime si cca. 360g in greutate, pentru o mobilitate ridicata.

Tehnologia Panasonic Nano Surface Coating este adoptata pentru a minimiza reflexia luminii pe toata lungimea de unda vizibila (380Nm-780nm), prin aplicarea pe suprafata lentilei a unui strat cu indice de refractie foarte scazut. Stabilizatorul de imagine POWER O.I.S. (Optical Image Stabilizer) care este nou integrat in LUMIX G X VARIO 35-100mm / F2.8 / POWER O.I.S. compenseaza eficient nu numai miscarile scurte si rapide, dar si cele de lunga durata, facandu-l sa surprinda fotografii clare chiar si in situatii de iluminare scazuta, cum ar fi pe timp de noapte sau incaperi intunecate.

Obiectivul include un sistem superior de focalizare, care permite o rezolutie excelenta si contrast mare indiferent ca e vorba de fotografii facute aproape sau la infinit. Lungimea lui totala nu se modifica nici cand se utilizeaza zoom-ul si nici la focalizare. Motorul in trepte face ca focalizarea sa fie lina si silentioasa pentru utilizarea in fotografiere si inregistrare video. 

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Ma indoiesc ca exista o camera CSC mai buna. Din ce am vazut pana acum este peste Sony Nex-7. Panasonic este pe drumul cel bun.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.