F64 la Photokina – episodul 1

Ieri, 18 septembrie, a inceput cel mai mare eveniment de fotografie – Photokina – la Koln, in Germania, unde sunt asteptati peste 1.200 de producatori, din peste 40 de tari ale lumii, si peste 200.000 vizitatori. Estimarile depasesc cu cateva procente numarul vizitatorilor fata de editia precedenta, ce a avut loc in anul 2010.
Cu aceasta ocazie producatorii isi expun cele mai noi produse, pe care pasionatii de fotografie le pot vedea si testa. La fel ca in fiecare an, la targ participa cei mai mari producatori de echipament foto: Canon, CEWE Color, Epson, Sony Sigma, Leica, Nikon, Panasonic, Olympus, Fujifilm, Lowepro, Pentax Ricoh Imaging, Zeiss. Acestia au inceput deja sa prezinte ultimele noutati in domeniu.
Prima zi a fost una marcata de numeroase lansari: Canon EOS 6D, Canon PowerShot G15, Canon PowerShot S110, Fujifilm X-E1, Fujifilm XF1, Nikon Coolpix S800c, Nikon Coolpix P7700, Nikon D600, Olympus PEN E-PL5, Olympus PEN E-PM2, Panasonic Lumix DMC-GH3, Sony Alpha NEX-5R, Sony Cyber-shot DSC-RX1, Sony SLT-A99, Sony Alpha NEX-6.
Pe langa evenimentele ce au loc in spatiul expozitional al targului, in Koln s-au pregatit foarte multe alte actiuni: expozitii, ateliere foto, conferinte etc. Dupa cum va povesteam zilele trecute, F64 Studio este prezent la Photokina si transmite prin intermediul reporterului special Vali Barbulescu.

Pasionatii pot urmari evenimentul live pe blogul F64Studio sau pot vizita pagina noastra de Facebook, pana duminica, 23 Septembrie, cand se va incheia. Mai jos primele noutati pe care Vali ni le-a transmis de la eveniment. Ramaneti pe blogul F64 pentru informatii „fierbinti“ de la Photokina!
Canon 6D – lansat in prima zi de Photokina
Printre numaroasele lansari ce au avut loc astazi la Photokina, a fost lansat si 6D de catre producatorul japonez Canon. 6D este cel mai compact si mai usor DSLR (770 de gr.) cu senzor full-frame. Senzorul CMOS aduce 20.2 Megapixeli si a fost proiectat special pentru acest aparat foto.
Similar cu modelul 60D, Canon 6D pastreaza in linii mari acelasi mod de operare si acelasi design al body-ului. In plus, pentru prima data in gama Canon, 6D include un modul GPS si Wi-Fi integrat in body. Aceste functii sunt de folos in momentul in care se doreste ca imaginile sa fie puse direct pe laptop si de acolo pe web.
Corpul aparatului este din magneziu si ofera protectie la praf si picaturile de apa. Conform zvonurilor, acesta se va afla la raft dupa 15 octombrie, moment pe care il asteptam cu totii pentru a va putea oferi mai multe detalii despre proaspatul lansat Canon EOS 6D.

Alți fotografi au mai citit și:

5 Comments

  • Măi băieți! De ce nu faceți voi o emisiune TV sau online cu și despre fotografie, fotografi, aparate, lentile …etc. Mai ales dacă avem în vedere cât de mulți au/dețin un aparat foto și încă nu știu cum trebuie folosit corect, sau cum să facă fotografii mai frumoase … etc. Implicați-vă și voi în societatea asta cumva și veți avea numai de câștigat (reclama, vânzări ..etc.)

  • Miroase a relclama Canon :))) ca nhaaa, doar Barbulescu este utilizator de Canon. In loc sa aratati imagini de la standuri, teste, noi tehnologii, ne prezentati ceva ce stiam deja si anume marele 6D, care o sa aiva un pret de 12000 de lei.

  • Ceva vesti despre Nikon D400

  • Foarte mișto treptele Nikon. 🙂

  • Slab! Foarte slab! Adica voi ati cheltuit niste bani ca sa mergeti la Koln sa stati de vorba cu Rafi !
    Mai bine decit sa cheltuiti bani pentru astfel de activitati mai bine faceti niste promotii pentru clienti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.