Olympus lanseaza 2 noi camere PEN, 4 obiective Micro Four Thirds si seria Stylus

PEN atinge rapid calitatea OM-D. Tehnologia OM-D aduce camerele PEN Lite & mini în fruntea categoriei 

În doar câteva luni Olympus a integrat în seria de camere PEN impresionantul senzor Live MOS disponibil pe modelul Micro Four Thirds premiat, OM-D.

Rezultatul se concretizează în noile camere PEN Lite (sau E-PL5) şi PEN mini (E-PM2), care combină cea mai bună calitate a imaginii din această clasă cu designul remarcabil care a transformat seria PEN într-o necesitate pentru entuziaştii produselor reprezentative şi pentru design. Noul sensor face echipă bună cu o altă componentă a camerei OM-D – procesorul de imagine TruePic VI – pentru a propulsa FAST AF, care transformă focalizarea automată a noului duet PEN într-una comparabilă cu cea fulgerătoare a camerei OM-D E-M5. Ca şi celelalte modele PEN, ambele modele nou lansate sunt foarte uşor de folosit – utilizatorii se vor îndrăgosti de ecranul rabatabil cu control tactil al camerei PEN Lite. Ambele camere au încorporat un stabilizator de imagine care asigură claritatea înregistrărilor cu orice obiectiv, 12 Filtre Art uşor de aplicat şi o legătură directă wireless cu reţelele de socializare pentru distribuirea imaginilor cu un telefon smartphone. Atât modelul PEN Lite cât şi PEN mini vor fi disponibile din luna octombrie în kit cu un obiectiv de precizie, silenţios – M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 IIR.

Cea mai scurtă cale până la cele mai bune camera din aceasta clasă

Noile PEN Lite şi PEN mini completează seria modelelor deosebite din galeria PEN. Designul şic este 100% PEN, iar tehnologia din interior este 100% high-end OM-D. Senzorul mare Live MOS şi procesorul de imagine TruePic VI fac mult mai mult decât să furnizeze puterea pentru FAST AF. Acestea generează fotografii excepţionale de 16.1-megapixeli şi filme extraordinare Full HD, chiar şi în condiţii de iluminare scăzută. De fapt, sensibilitatea urcă până la ISO25600. Atunci când înregistrezi un film Full HD, Olympus îţi oferă tehnologia potrivită pentru a putea reacţiona rapid şi pentru a obţine imaginea ideală. Te poţi apropia de subiect cu până la 4x în timp ce înregistrezi, fără a pierde nimic din înalta definiţie 1080 HD. 

 

Cea mai simplă cale de a-ţi posta creativitatea

Ecranul LCD tactil, rabatabil, de 3 inci din dotarea camerei PEN Lite oferă utilizatorului flexibilitatea de a-şi exprima creativitatea într-o multime de situaţii. Desigur, acesta te ajută la filmarea şi fotografierea din poziţii extreme – de sus sau de jos, iar, dacă îl întorci, este ideal pentru autoportrete. Un alt avantaj major este compatibilitatea cu FlashAir™ împreună cu aplicaţia gratuită care îţi permite să încarci imaginile în reţeaua favorită de socializare prin intermediul unei interfeţe comune a telefonului smartphone. Poţi fi creativ cu cele 12 Filtre Art şi efecte Art care pot fi aplicate atât fotografiilor cât şi filmelor, având posibilitatea de a testa în timp real efectele pe ecranul LCD înainte de declanşare. Aceasta funcţionează în acelaşi fel precum Ghidul Interactiv Olympus care îţi permite să testezi efectul schimbării setărilor principale ca diafragma şi expunerea. Mai mult, în modul Filmare HD poţi combina două Filtre Art, folosind Art Fade.

 

Cea mai simplă cale pentru a te bucura de filmele PEN mini

Noua cameră şic PEN mini (E-PM2) are mai puţine butoane fata de modelul anterior, iar acestea simplifică redarea şi ştergerea imaginilor. Cu excepţia monitorului rabatabil, încorporează aproape toate caracteristicile modelului PEN Lite – inclusiv un temporizator practic care îţi permite să înregistrezi până la zece fotografii la anumite intervale de timp – o funcţie foarte utilă atunci când vrei să te fotografiezi împreună cu prietenii.

PEN Lite este disponibilă în culorile negru, argintiu şi alb, iar PEN mini se poate achiziţiona în variantele negru, argintiu, alb şi roşu.

Te poţi bucura, de asemenea, de mai multă protecţie şi flexibilitate cu obiectivul super-compact 15mm 1:8.0 Body Cap. Atunci când obiectivul obişnuit este detaşat, obiectivul Body Cap te ajută să fii spontan şi oferă protecţie împotriva prafului. Dacă ai nevoie de protecţie subacvatică pentru scufundări şi snorkelling, PEN Lite este compatibilă cu carcasa opţională PT-EP10 care rezistă până la o adâncime de 45 metri. Carcasa va fi disponibilă de la sfârşitul lunii noiembrie 2012. 

 

Caracteristici principale :

Calitatea imaginii

  • Senzor nou Live MOS de 16.1 Megapixeli pentru rezoluţie înaltă şi rezultate excelente în condiţii de iluminare scăzută
  • Procesor puternic de imagine TruePic VI pentru timp mai scurt de recuperare şi calitate excelentă a imaginii (sensibilitate ISO25600 la fotografiere)
  • Stabilizarea imaginii ultra-eficientă pe două axe, integrată în corpul camerei, pentru claritate maximă la fotografiere şi filmare cu orice obiectiv.
  • Obiectiv M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm (28-84mm*) 1:3.5-5.6 IIR rapid şi silenţios (pentru fotografii şi filme).
  • Filmare 1080 Full HD stereo în format mov.

 

Utilizare facilă

  • Sistem de autofocalizare FAST AF şi focalizare continuă 3D pentru o capacitate îmbunătăţită de urmărire a obiectelor.
  • Ecran LCD rabatabil de 3.0” cu 460,000 puncte, cu control tactil şi răspuns rapid (E-PM2: ecran LCD fix de 3.0” cu rezoluţia 460,000 puncte).
  • Ghid Interactiv la Filmare Full HD, fotografiere şi modurile P/S/M/A.
  • Setări “My set” ce pot fi alocate oricărui simbol al butonului rotativ (doar la PEN Lite E-PL5).
  • Selectarea modului folosind ecranul tactil în locul butonului rotativ (doar la PEN mini E-PM2)

 

Creativitate

  • 12 Filtre Art creative pentru Filmare HD şi fotografiere, inclusiv noul Water Colour, care pot fi combinate cu Efecte Filtre Art inclusiv noul Monochrome
  • Funcţia Art Fade disponibilă în modul Filmare HD – pentru trecerea de la un Filtru Art la un altul într-o manieră artistică
  • Funcţia Bracketing Filtre Art pentru înregistrarea mai multor versiuni ale aceluiaşi subiect folosind Filtre Art diferite – cu o singură fotografie
  • Bracketing HDR pentru înregistrarea unui subiect cu cinci expuneri diferite
  • Funcţia Live Bulb/Live Time, actualizează imaginea Live View afişată pe monitor la intervale presetate în cazul expunerilor de lungă durată.

 

Design

  • Design atractiv, compact, cu finisaj integral metalic
  • Grip interschimbabil pentru E-PL5, grip fix elegant pentru E-PM2

 

Alte caracteristici

  • Compatibile cu 26 obiective Micro Four Thirds, 27 obiective Four Thirds şi mai mult de 500 alte obiective (cu adaptor)
  • Compatibile cu obiectivul Body Cap 15mm 1:8.0 cu barieră integrată pentru protecţie împotriva prafului
  • Fotografiere secvenţială de mare viteză cu 8cps
  • Compatibile cu card SDXC™ şi Eye-Fi™
  • Compatibile cu FlashAir™ pentru conectare fără fir a camerei cu un telefon smartphone, pentru comunicare perfectă în reţelele de socializare
  • Descărcare gratuită a softului pentru iOS şi Android, pentru editarea şi distribuirea imaginilor în reţele de socializare prin intermediul unui telefon smartphone sau a unui computer.
  • Carcasă subacvatică opţională PT-EP10 pentru scufundare până la o adâncime de până la 45m (doar pentru E-PL5)

* echivalent 35mm.

 

Olympus a lansat 4 noi obiective Micro Four Thirds

Olympus a promis deţinătorilor de camere PEN şi OM-D o gamă completă de obiective interschimbabile şi accesorii, iar lansarea a patru noi obiective Micro Four Thirds vine să respecte promisiunea. Această generaţie nouă oferă inginerie optică la cel mai înalt standard pentru oricine apreciază imagini la calitate de top – de la pasionaţii de cadre macro, la posesorii de PEN ce doresc instantaneele obţinute rapid şi fotografii ambiţioşi care apreciază designul excepţional.

Noul obiectiv rezistent la praf şi stropire, M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm 1:2.8 (120mm*) Macro, este ideal pentru utilizarea în spaţii de exterior. Focalizarea extrem de silenţioasă şi magnificarea 1:1 de până la 19cm face ca acest obiectiv robust să fie perfect pentru prim-planuri din natură la rezoluţie mare, dar potenţialul său imagistic este impresionant, indiferent care este subiectul fotografiat. Efectul impresionant circular bokeh, comutatorul practic de Limitare Focus şi eliminarea efectului nedorit de reflexie a luminii îl fac extrem de atractiv pentru posesorii de camere high-end O-MD E-M5 sau, bineînteles, de PEN.

Obiectivul de calitate cu diafragmă mare, M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:1.8 (34mm*), se află încă în faza de proiectare. Acest obiectiv compact va încorpora un sistem de focalizare sofisticat destinat special fotografierii de top a instantaneelor. 

Cel de-al treilea obiectiv dintre cele patru este un obiectiv de colecţie. O versiune elegantă, în negru, ediţie limitată a obiectivului superangular deja existent, M.ZUIKO DIGITAL ED 12mm 1:2.0 (24mm*) “Street Photography”, ce include un parasolar şi un capac din metal.

Surpriza vine de la obiectivul super-accesibil şi ultra-subţire, Body Cap 15mm (30mm*) 1:8.0, proiectat pentru fotografierea în mişcare, foarte potrivit pentru modelele PEN.

Obiectivul de 17mm va fi disponibil spre comercializare la începutul anului 2013, în timp ce toate celelalte trei obiective vor fi disponibile din luna octombrie 2012.

 

Obiectivul M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm 1:2.8 Macro
Dacă ne referim strict la calitatea imaginii, acest obiectiv atrăgător oferă posesorilor de camere PEN şi în special celor de camere O-MD potenţialul înregistrării imaginilor la o calitate specifică modelelor de top Four Thirds, folosind un obiectiv macro ZUIKO DIGITAL ED 50mm 1:2.0 – dar cu un cost semnificativ mai mic. Având o carcasă rezistentă la praf şi stropire şi capacităţi macro excelente, mediul potrivit pentru acesta este natura. La 19cm şi o magnificare de 1:1, prim-planurile cu animale şi plante prind viaţă într-un mod spectaculos, la o rezoluţie mare şi contrast superior, de la o margine la alta. Iar, în lumina puternică, tratamentul său multi-strat ZERO (ZUIKO Extra-low Reflection Optical) diminuează efectele de imagine secundară şi reflexie a luminii în comparaţie cu alte tratamente convenţionale.

 

M.ZUIKO DIGITAL ED 17mm 1:1.8
Acesta este un obiectiv extrem de luminos, cu diafragma şi rezoluţia mare, absolut necesar pentru oricine doreşte să înregistreze imagini excepţionale într-un impuls de moment. M.ZUIKO DIGITAL ED 17mm 1:1.8 încorporează aceeaşi tehnologie optică avansată care s-a dovedit a fi un succes la alte obiective high-end Olympus, inclusiv versiunea argintie a lui M.ZUIKO DIGITAL ED 12mm 1:2.0 ‘Street Photography’ lansat la începutul acestui an. Efectul atractiv circular bokeh este un punct forte, fără nicio aberaţie geometrică sau cromatică ce ar putea compromite fotografia. Ambele obiective facilitează în mod special stabilirea adâncimii câmpului în fotografii cu fundal estompat intenţionat. Specialiştii în instantanee vor aprecia adâncimea câmpului încorporată şi indicatorii de distanţă care aratădistanţa la care obiectele sunt focalizate, iar astfel vei focaliza instantaneu fără a fi nevoit să priveşti ecranul camerei. Aceşti indicatori se dovedesc folositori în modul Manual, pe care îl activezi trăgând înapoi inelul de focalizare.

 

Ediţie specială M.ZUIKO DIGITAL ED 12mm 1:2.0

Colecţionarii vor aştepta cu nerăbdare lansarea acestui obiectiv în ediţie limitată care vine sub forma unui kit împreună cu parasolar şi capac – toate pe negru clasic. Având capacitate superangulară şi o diafragmă cu deschidere rapidă, obiectivul M.ZUIKO DIGITAL ED 12mm 1:2.0 funcţionează superb în condiţii de iluminare redusă şi în situaţia surprinderii instantaneelor unde un bliţ sau un trepied nu şi-ar găsi locul – şi este binenţeles ideal pentru înregistrarea peisajelor de calitate şi a altor cadre largi. Fiind un obiectiv sistem, Olympus beneficiază, de asemenea, de Stabilizarea Imaginii (IS) încorporată în orice cameră nouă Olympus. Cele mai multe dintre obiectivele superangulare competitoare nu dispun de tehnologia de stabilizare, ceea ce poate determina un utilizator să folosească aparatul foto cu anumite reţineri dacă aceasta nu dispunde de un IS propriu integrat.

 


15mm (30mm*) 1:8.0 Body Cap
Un obiectivultra-subţire şi flexibil, cu focus fix şi diafragmă fixă; acesta este ideal ca accesoriu pentru puternicul PEN Lite, dar şi pentru PEN mini. Camerele PEN sunt renumite pentru combinaţia dintre dimensiunile reduse ce le fac să fie portabile, uşurinţa în utilizare, calitatea imaginii de nivel SLR ce poate fi obţinută oriunde, iar Body Cap se înscrie în aceeaşi filosofie. Acest obiectiv adaugă doar 9mm în plus volumului camerei tale, astfel încât vei putea în continuare să o strecori în buzunarul jachetei cu toată încrederea că toate componentele sensibile vor fi ferite de praf, zgârieturi şi urme. Când o vei folosi din nou, vei putea surprinde subiectele de la un metru la infinit în doar câteva momente – fără a fi nevoit să focalizezi sau să ataşezi un obiectiv de alte dimensiuni. Pentru prim-planuri există un comutator care extinde domeniul focal până la doar 30cm de subiect.

Disponibilitate, accesorii şi preţuri

Cu excepţia obiectivului M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:18, toate celelalte obiective vor fi disponibile din luna octombrie 2012.

Obiectivul M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm 1:2.8 Macro este compatibil cu o multitudine de accesorii Olympus dedicate. Printre acestea se numără inelul bliţ RF-11 special pentru macro şi bliţul dublu TF-22 (în combinaţie cu inelul adaptor opţional FR-2). Obiectivul M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:18 este momentan în faza de proiectare, iar mai multe detalii vor fi furnizate în apropierea lansării.

* echivalent 35mm.

 

STYLUS – brand nou pt camerele compacte Olympus

Olympus Imaging Corporation (Preşedinte: Haruo Ogawa) are plăcerea de a anunţa introducerea noului brand STYLUS. Acesta grupează toate camerele digitale compacte Olympus sub un singur nume. Seria STYLUS îşi face debutul în toamna anului 2012.

 

Istoricul introducerii noului brand

Olympus şi-a extins seria de camere digitale compacte oferind fiecărui model un concept de design distinctiv pentru a răspunde diferitelor nevoi şi stiluri de viaţă a potenţialilor utilizatori, acesta având o fundaţie clădită din imagini de calitate ridicată asemănătoare celor oferite de camerele sistem cu obiective interschimbabile, un obiectiv cu performanţe superioare bazat pe cea mai avansată tehnologie optică şi o construcţie durabilă pentru a oferi siguranţă atunci când este folosită în exterior.

Noile camere digitale compacte ce urmează a fi lansate în această toamnă vor beneficia de o serie unică de caracteristici derivate din realizările tehnologice pe care Olympus le-a înregistrat cu seria de camere PEN Micro Four Thirds şi cu modelul lider de gamă – camera OM-D. Prin lansarea pe plan mondial a tuturor acestor produse sub un brand unic – STYLUS – Olympus doreste să pună bazele unei viziuni consistente şi a unui concept comun pentru toate produsele care vor rezona cu utilizatorii. În acelaşi timp, fiecare cameră va fi proiectată respectând propriul concept unic, având ca scop satisfacerea dorinţelor unor utilizatori diferiţi, de la începători la avansaţi.

 

Conceptul Brandului

STYLUS subliniază determinarea Olympus de a crea produse care răspund nevoilor şi dorinţelor variate ale unor moduri de viaţă diferite. Ideea este de a oferi utilizatorilor o cale pentru “a-şi spune povestea”, combinând cinci elemente – tehnologie, design, stil, inteligenţă şi activitate – în moduri diferite pentru a îmbunătăţi experienţa fotografică a utilizatorilor. Prin intermediul STYLUS, Olympus intenţionează să înlesnească accesul pentru oricine la bucuria fotografiei creative, indiferent de vârstă, sex, experienţă, sau cunoştinţe. Cu o cameră STYLUS, fotografierea este în egală măsură facilă şi captivantă. Aceste camere nu doar surprind cu uşurinţă fiecare moment crucial din fiecare “poveste” individuală, dar oferă şi o gamă impresionantă de caracteristici exclusive pentru a îmbogăţi şi a face mai expresivă acea poveste. În prezent, camerele digitale sunt prezente pretutindeni deoarece oamenii îşi înregistrează aspectele importante din viaţă prin intermediul imaginilor. STYLUS poartă înregistrarea poveştii la un nou nivel, oferind un nou set de valori şi modalităţi noi de a te bucura de fotografia digitală.

 

Declaraţia de Brand – Make your story

Camerele digitale STYLUS definesc esenţa tehnologiei optice superioare. Portabilitatea şi utilizarea lor facilă şi intuitivă, aduc bucuria descoperirii şi exprimării în viaţa de zi cu zi, iar designul şi calitatea construcţiei sunt adevărate dovezi de individualitate. 

 

Esenţa Brandului

Tehnologie Obiectivele sunt cel mai bun exemplu al nivelului tehnologiei optice Olympus. Având la dispoziţie obiective foarte performante şi procesoare de imagine care asigură rezultate superioare, STYLUS este brandul care oferă fotografii excepţionale.

Design Design care subliniază personalitatea ta. Prin intermediul valorii care vine din acele detalii fine ale designului şi construcţiei de calitate, STYLUS este brandul care oferă o adevărată plăcere la utilizare.

Stil Fotografia este o formă de expresie, o reflectare a voinţei tale. Fiind un instrument pentru surprinderea cotidianului la o calitate superioară, STYLUS este brandul care îţi aduce bucuria exprimării personale.

Inteligenţă Inteligenţa care duce fotografierea la un nivel superior. Prin intermediul funcţiilor avansate care te ajută să-ţi înregistrezi viziunea, STYLUS este brand-ul care răspunde intenţiilor tale creative.

Activ Portabilitate şi utilizare intuitivă. Trebuie doar să ai camera cu tine şi vei descoperi extraordinarul din orice moment – STYLUS este brandul care te impulsionează către descoperire în fiecare zi.

Componenţa actuala a brandului STYLUS*

  • STYLUS XZ-2

  • STYLUS SP-820UZ

  • STYLUS VH-410

* începând din 17 Septembrie 2012 

 

Olympus STYLUS XZ-2 redefineşte categoria compactă Ultra-luminoasă, ultra-uşoară, de înaltă calitate

Un nou capitol pentru categoria de camere compacte high-end. Precum modelul premiat care îl precede, XZ-1, noul Olympus STYLUS XZ-2 aduce o calitate extraordinară a imaginii în categoria camerelor compacte, fiind dotată cu cel mai luminos obiectiv din clasa zoom. De această dată camera dispune şi de control personalizabil pentru a facilita obţinerea exacta, dar şi rapidă a cadrelor dorite de către fotografii ambiţioşi.

În plus, pune la dispoziţie un nou ecran rabatabil sensibil la atingere, un puternic procesor de imagine TruePic VI, înregistrare video Full HD şi compatibilitate FlashAir™ pentru transmiterea directă a imaginilor către reţelele de socializare.

XZ-2 este o cameră compactă, puternică, îndelung aşteptată de profesionişti, dar şi de fotografii amatori entuziaşti – hibridul care combină excelenţa optică cu controlul manual al unei camere D-SLR şi imbatabila greutate redusă specifică camerelor compacte.

 

Numărul unu după caracteristici

XZ-2 este camera lider de gamă pentru noua serie de camere compacte Olympus STYLUS. La prima impresie este uimitor cum o cameră cu astfel de dimensiuni poate genera aceste imagini superbe. O privire atentă la inscripţia obiectivului i.ZUIKO DIGITAL dezvăluie secretul : XZ-2 dispune de un obiectiv zoom super-luminos cu 1.8 f-stop la un unghi wide de 28mm*. Remarcabil este faptul că obiectivul lui XZ-2 reţine o mare parte din luminozitate odată cu magnificarea, înregistrând un imbatabil 1:2.5 la zoom maxim de 4x. Rezultatul este un fundal estompat expresiv şi efecte sofisticate bokeh, plus flexibilitatea de a folosi timp scurt de expunere, fără neclaritate în condiţii de iluminare redusă. Perspectiva cadrelor oferită utilizatorilor de XZ-2 este excelentă. De la imagini macro la doar 1cm, la vaste peisaje – totul este posibil datorită combinaţiei dintre obiectivul cu diafragmă mare, senzorul retroiluminat, sensibilitatea ridicată CMOS 1/1.7” şi procesorul TruePic VI – acelaşi procesor utilizat şi pentru camera sistem Olympus O-MD. Rezultatul final se evidenţiază prin culori naturale, o multitudine de detalii şi zgomot de imagine redus – pentru fotografii de cea mai bună calitate. XZ-2 înregistrează fără efort până la ISO 12800. Chiar şi în condiţii dificile, în zonele luminate şi întunecate ale imaginii, gradaţia este bună.

 

Dimensiunile unei compacte, controlul unei D-SLR

Utilitatea este un alt factor care scoate în evidenţă camera STYLUS XZ-2. Olympus a încorporat un inel de control hibrid care face procesul de fotografiere mai rapid şi mai intuitiv. Acesta îţi oferă accesul rapid la setările camerei pe care le consideri cele mai importante. Astfel vei putea decide cel mai bine cum să procedezi în situaţii diferite de fotografiere. Pentru a nu pierde subiectul din vedere, poţi folosi inelul pentru zoom şi focus în modul analogic sau poţi ajusta fin parametrii cheie programabili în modul digital. Un comutator poziţionat lângă inel îţi permite să treci din modul analogic în modul digital, utilizând cel de-al doilea deget. Modul digital permite ajustarea diafragmei şi expunerii, modificarea programului şi compensarea bliţului şi expunerii. Şi, dacă toate acestea nu sunt suficiente caracteristici în stilul DSLR, ai, de asemenea, opţiunea de a desemna funcţiile digitale favorite unui alt buton poziţionat pe spatele camerei. Un alt bonus pentru fotografii experimentaţi este focalizarea cu răspuns rapid pe care o activezi cu o simplă atingere pe ecranul LCD hypercrystal, de 3 inci, cu 920,000 puncte. Acest ecran intuitiv este rabatabil pentru a înlesni obţinerea cadrelor de foarte jos sau de sus, de deasupra capului.

 

Creativitate încorporată, accesorii disponibile

XZ-2 îţi oferă libertatea de a-ţi explora creativitatea şi de a posta în reţeaua de socializare favorită. Poţi aplica filmelor Full HD şi fotografiilor până la 11 Filtre Art, iar rezultatele le poţi transfera wireless cu ajutorul cardurilor FlashAir™ SD™ utilizând interfaţa smartphone-urilor. Pentru a adapta XZ-2 nevoilor tale specifice, consultă gama variată de accesorii practice şi creative, printre care se numără un bliţ extern asortat, vizorul electronic, husă pentru corp cameră şi carcasă subacvatică. Există, de asemenea, un capac pentru obiectiv LC-63A, negru, elegant, care se deschide şi se închide automat de câte ori activezi camera.

 XZ-2 va fi disponibilă la sfârşitul lunii octombrie 2012.

 

Funcţii remarcabile:

 Calitatea imaginii

  • Obiectiv zoom 4x superangular 1:1.8-2.5 i.ZUIKO DIGITAL super-luminos (28-112mm*) pentru imagini cu o rezoluţie superbă

  • Tehnologia iHS pentru înregistrarea exactă a cadrului pe care îl doreşti în culori vii şi cu zgomot redus de imagine, indiferent de condiţiile de fotografiere

  • Senzor BSI CMOS 1/1.7” retroiluminat, de 12.3 Megapixeli pentru filme, fotografii şi postere de înaltă rezoluţie şi calitate

  • Procesor de imagine TruePic VI pentru un timp mai scurt de recuperare şi declanşare şi imagini de calitate excelentă

  • Mod Iluminare Redusă pentru cadre mai clare, cu o atmosferă plăcută în condiţii de iluminare redusă

  • Filmare Full HD 1080p cu sunet pentru înregistrarea filmelor la cea mai bună calitate disponibilă momentan pentru camerele compacte

  • Stabilizator Multiplu de Imagine pentru Filmare, pentru claritatea filmelor Full HD înregistrate din mişcare

  • Ajustarea Luminii de Fundal HDR pentru o expunere perfectă chiar şi atunci când cadrele sunt retroiluminate

 

Utilitate

  • Ecran LCD hypercrystal de 3.0”(920,000 puncte), sensibil la atingere şi rabatabil, cu răspuns rapid

  • Autofocalizare Tactilă pentru o focalizare automată asupra subiectului pe care îl atingi

  • Control Manual pentru ajustări profesionale realizate facil şi rapid

Inel de control hibrid pentru controlul rapid, intuitiv al parametrilor cheie desemnaţi de tine în modul digital Ghid Interactiv şi i-Auto pentru o utilizare facilă – chiar şi de către persoanele la nivel începăt

 

Creativitate şi flexibilitate

  • 11 Filtre Art şi variaţiile lor pentru adăugarea efectelor creative fotografiilor şi filmelor HD: Cross Process, Diorama, Dramatic Tone, Gentle Sepia, Grainy Film, Key Line, Light Tone, Pale & Light Colour, Pin Hole, Pop Art şi Soft Focus

  • Funcţia de bracketing Filtre Art pentru generarea mai multor versiuni ale aceluiaşi cadru, în vederea prezentării mai multor moduri de imagine şi efecte Filtre Art

  • Port Accesorii pentru compatibilitatea cu o gamă de accesorii în continuă extindere, printre care se numără bliţ extern, vizor electronic şi microfon stereo extern

Stocare şi distribuire

  • Compatibilitate cu cardurile de memorie SDHC™ şi SDXC™, inclusiv suport pentru UHS-I

  • Compatibilitate cu Cardul Eye-Fi pentru încărcarea automată wireless a imaginilor într-o pagină web sau în PC

  • Compatibilitate cu FlashAir™ pentru transferul imaginilor protejate cu parolă către smartphone-uri şi reţele de socializare selectate

  • Soft gratuit pentru iOS şi Android pentru editarea şi distribuirea imaginilor în reţelele de socializare prin telefoane smartphone şi/sau computer

     

Altele

  • Valori ISO mari de până la 12800 pentru imagini excelente în condiţii de iluminare scăzută

  • Rate Multi-Aspect pentru formatul ideal (16:9, 3:2, 4:3 sau 1:1)

  • Grip detaşabil pentru personalizarea aspectului camerei cu grip-uri în alte trei variante de culoare (roşu, bej şi violet)

* echivalent 35mm.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.