Canon anunta EOS 6D, G15, SX50, Selphy CP900 si altele

Canon lansează cel mai mic şi cel mai uşor DSLR al său, noul EOS 6D

Canon anunţă lansarea celui mai nou DSLR pentru fotografii cu adevărat entuziaşti – EOS 6D. Cu dimensiuni şi greutate similare cu cele ale lui EOS 60D, EOS 6D este cel mai uşor DSLR din lume care dispune de un senzor CMOS full-frame, caracteristică ce îl face ideal pentru călătorii, portrete sau peisaje. Modelul este perfect pentru cei ce doresc mai mult control asupra profunzimii de câmp sau care doresc să maximizeze impactul unei fotografii făcute cu unul dintre obiectivele superangulare din gama EF.

EOS 6D combină un senzor de imagine full-frame puternic şi o performanţă superioară în condiţii de luminozitate scăzută, într-un design compact, robust şi uşor. Pentru prima dată, un model EOS include conectivitate Wi-Fi şi GPS, care le permite fotografilor să captureze imagini spectaculoase în mişcare, să folosească informaţiile de localizare şi să le transfere wireless către un calculator, smartphone sau direct în cloud.

Imagini impresionante în orice condiţii

Beneficiind de cei 25 de ani de inovaţie EOS, noul EOS 6D dispune de un senzor CMOS full-frame de 20,2 megapixeli nou-proiectat, care permite fotografilor să realizeze imprimări la dimensiuni de poster sau să decupeze imaginile fără a face nici un compromis calitativ. Gamă ISO nativă 100-25.600 (extensibilă între 50-102.400) ajută la capturarea mai uşoară ca oricând a unor imagini naturale, clare, chiar şi într-un spațiu întunecat.

Noul sistem de autofocalizare cu 11 puncte oferă cea mai bună performanţă în lumină slabă a unui sistem de autofocus Canon de până acum. Cu focalizare pana la EV-3, echivalentul luminii lunii, subiectul rămâne focalizat chiar şi în cele mai grele condiţii de iluminare, ceea ce permite libertatea de a fotografia peisajelor sau portretelor, pe timp de noapte, cu zgomot de imagine minim.

Creativitatea, la maximum

Includerea unui senzor full-frame oferă mai mult control asupra profunzimii de câmp în portrete, permiţând fotografilor să scoată în evidenţă mult mai uşor subiectul, cu o distorsiune a fundalului elegantă. Cu EOS 6D, poate fi explorat întregul potenţial al obiectivelor EF grandangulare, alături de fiecare detaliu al unui peisaj, capturat cu o lentilă cu distanţă focală de la 8mm la 800mm. Procesorul puternic DIGIC5+ oferă o serie de moduri automate şi funcţii creative, completând astfel controlul manual complet, pentru a oferi flexibilitate totală unui număr cât mai mare de utilizatori.

EOS 6D are suficiente funcţii avansate pentru a-i ajuta pe fotografi să captureze peisaje şi portrete la o calitate impresionantă. Modul HDR permite atât fotografierea luminilor puternice, cât şi a celor mai slabe, în condiţii de iluminare delicate, în timp ce funcţia Multiple Exposures permite combinarea a până la nouă expuneri diferite într-o singură imagine direct din aparat, pentru un efect final mai dramatic. Modul silenţios oferă o opţiune mai subtilă în cazul fotografierii unor portrete rapide sau al unui moment special cum ar fi o nuntă, iar nivela electronică cu o singură axă, afişată pe vizor sau pe ecranul LCD, asigură o compoziţie echilibrată.

Construit pentru a partaja

Primul aparat din gama EOS dotat cu Wi-Fi, EOS 6D, permite fotografilor să partajeze imaginile imediat ce s-a terminat şedinţa foto. Acestea pot fi transferate wireless către un mediu de stocare extern, încărcate pe Facebook sau YouTube, sau imprimate direct pe un echipament Canon cu conectivitate Wi-Fi. Alternativ, imaginile şi clipurile video pot fi vizualizate pe televizoare HD cu funcţie DLNA, la o calitate deosebită, demnă de un astfel de TV.  Prin conectarea wireless la un smartphone, camera poate fi controlată de la distanţă, pot fi modificate setările sau focusul, poate fi folosit declanşatorul şi chiar vizualizată imaginea.

Cu funcţia GPS integrată, imaginile stochează coordonatele geografice ale locului în care e făcută fotografia chiar în momentul declanşării. Cei ce călătoresc pot, de asemenea, să creeze un jurnal complet folosind funcţia de înregistrare a rutei, pe care îl pot salva prin intermediul programului inclus Map Utility.

Design robust şi intuitiv

Măsurând doar 144,5 x 110,5 x 71,2 mm şi cu o greutate de 770 de grame, EOS 6D este cel mai compact DSLR full-frame produs vreodată de Canon. EOS 6D are protecţie împotriva prafului şi a picăturilor, un corp cu componente de magneziu pentru robusteţe şi o configuraţie a butoanelor intuitivă, pentru control uşor. Fotografii pot, de asemenea, să vadă cadrele în detaliu şi în culori naturale pe ecranul îmbunătăţit Clear View LCD de dimensiuni mari, cu diagonală de 3 inci (7,7 cm), de înaltă rezoluţie, anti-reflexie, care perminte vizualizarea chiar şi în lumină solară puternică sau din unghiuri extreme.

Un nou grip pentru baterie BG-E13 oferă mai mult timp de funcţionare pentru sesiunile prelungite şi, în acelaşi timp, uşurează fotografierea cu aparatul în poziţie atât orizontală, cât şi verticală. Folosit cu baterii LP-E6, gripul permite dublarea numărului de cadre. Acesta poate fi folosit şi cu baterii de tip AA pentru mai multă accesibilitate şi flexibilitate.

EOS 6D – caracteristici principale

  • Senzor full-frame de 20,2 megapixeli
  • Corp uşor şi robust, rezistent la intemperii
  • ISO maxim 25.600 (expandabil până la 102.400)
  • Autofocus cu 11 puncte, până la -3EV
  • Jurnal GPS
  • Transfer Wi-Fi şi telecomandă
  • Video Full-HD

 

Canon anunţă PowerShot G15 f/1.8 şi prima cameră compactă din lume cu zoom optic 50x – PowerShot SX50 HS

Canon anunţă lansarea camerelor PowerShot G15 şi PowerShot SX50 HS – două noi compacte inovative care demonstrează experinţa Canon în ceea ce privește designul obiectivelor de generaţie următoare. PowerShot G15 dispune de cea mai luminoasă lentilă al unui model din seria G lansat până acum, de un obiectiv f/1.8-2.8 şi zoom 5x, oferind astfel fotografilor o diafragmă cu deschidere extralargă pe toată gama focală. PowerShot SX50 HS este prima cameră compactă din lume cu zoom optic 50x, extrem de puternică, ce permite un control manual avansat şi posibilitatea de a fotografia în format RAW.

Proiectate pentru utilizatori avansaţi în căutare de produse premium, cu performanţe de top şi corpuri compacte, ambele modele PowerShot dispun de tehnologiile de imagine renumite ale Canon, oferind o calitate superioară a fotografiilor şi filmare Full HD. Totodată, ambele beneficiază de sistemul HS recunoscut pentru capacităţile sale: o performanţă impresionantă în condiţii de luminozitate scăzută şi incredibil de puţin zgomot de imagine, indiferent de condiţii. Stabilizatorul de imagine optic al Canon, cu funcţia Intelligent IS, asigură cea mai bună calitate a imaginii indiferent de nivelul zoom-ului, în timp ce controlul manual şi fotografierea în format RAW oferă control maxim asupra modului în care imaginile sunt capturate şi postprocesate.

Designul obiectivelor de generaţie următoare

PowerShot G15 şi PowerShot SX50 HS încorporează obiective de ultimă generaţie care deschid o întreagă serie de posibilităţi. PowerShot G15 dispune de o lentilă superluminoasă f/1.8-2.8, care a fost dezvoltată folosind un tip de sticlă cu indice mare de refracţie, cu un strat suplimentar dintr-un material unic, proiectat să ţină sub control anumite raze de lumină, la scală nanometrică. Zoom-ul optic 5x oferă o versatilitate desăvârşită, de la diafragma f/1.8 setată pe distanţă focală de 28mm, până la f/2.8 la distanţa focală maximă de 140mm. Astfel, fotografii au mai multă libertate atunci când fotografiază în condiţii de luminozitate scăzută, pot folosi viteze mari ale declanşatorului pentru fotografiile de mişcare sau pot crea o atmosferă aparte prin profunzimea de câmp, indiferent de ce distanţa focală este folosită.

Pentru cei ce doresc să fotografieze detalii de la distanţă, PowerShot SX50 HS dispune de cel mai puternic zoom optic al unei camere compacte Canon. Structura optică de vârf folosită este formată din 13 elemente: un grup optic de 10 lentile în care sunt incluse alte trei lentile UD, oferind performanţe extraordinare pe întreaga plajă focală a zoom-ului 50x. Un motor ultrasonic (USM) nou-proiectat, alături de tehnologia Voice Coil Motor (VCM), asigură un zoom silenţios şi rapid atunci când modifici distanţa focală de la 28mm până la maximum 1200mm, în timp ce funcţia digitală ZoomPlus extinde posibilitatea de a apropia până la 100x păstrând, în acelaşi timp, imaginea la o calitate superioară.

Funcţia Enhanced Zoom Framing Assist a camerei PowerShot SX50 HS include, acum, opţiunea Seek and Lock, care ajuta la localizarea subiecţilor şi păstrarea focusului pe aceștia. Utilizatorii pot folosi butonul dedicat Seek, localizat pe corpul obiectivului. Astfel, obiectivul se va retrage pentru a căuta subiectul. Odată localizat, utilizatorul poate îndepărta degetul de pe buton, iar obiectivul va face din nou zoom. În plus, butonul Lock poate fi folosit pentru a porni stabilizatorul de imagine optic, care va menţine subiectul în imagine până la declanşare.

Claritate maximă cu stabilizatorul de imagine optic

Soluţia pentru tremurul camerei, disponibilă pe ambele modele, este tehnologia optică de vârf a Canon pentru stabilizarea imaginii, ce elimină zonele estompate dintr-o fotografie sau mişcarea dintr-o înregistrare video. Stabilizatoarele de imagine optice 4-stop (PowerShot G15) şi 4.5-stop (PowerShot SX50 HS) asigură claritatea punctelor şi păstrarea detaliilor în condiţii de lumină slabă. În plus, funcţia Intelligent IS detectează automat condiţiile de fotografiere şi activează cel mai potrivit mod de stabilizare de imagine din cele şapte variante disponibile. PowerShot SX50 HS dispune, de asemenea, de noul şi avansatul mod Dynamic IS, care reduce tremurul tipic filmărilor efectuate din mers.

Imagine şi viteză la calitate premium

Ambele modele dispun de sistemul Canon HS – combinarea senzorului CMOS de 12,1 megapixeli, de înaltă sensibilitate, cu puternicul procesor de imagine DIGIC5. PowerShot G15 dispune de noul senzor CMOS de înaltă senzitivitate tip 1/1.7, care oferă şi mai mult potenţial de a capta lumina în comparație cu predecesorul său, rezultând astfel o flexibilitate excepţională în lumină slabă. Fotografierea la nivel mare ISO, de până la 12800, permite folosirea unei viteze mari a declanşatorului şi fotografierea în rafală mult mai rapidă în luminozitate scăzută. Puterea de procesare a DIGIC5 în fiecare dintre cele două modele este, de asemenea, optimizată pentru a lucra neîntrerupt cu senzorii de înaltă rezoluţie, păstrînd zgomotul de imagine la minimum în orice condiţii de iluminare.

Sistemul AF îmbunătăţit, prezent pe ambele modele, uşurează capturarea cadrelor focalizate clar. Viteza AF a PowerShot G15 oferă performanţe excepţionale – de 0,17 secunde la distanţă focală mică – reprezentînd 53% în plus faţă de PowerShot G12, ceea ce o face cea mai rapidă cameră compactă produsă vreodată de Canon.

Modul High-Speed Burst HQ, disponibil pe ambele modele, permite, de asemenea, fotografierea la rezoluţie maximă şi la înaltă calitate a subiecţilor în mişcare. PowerShot SX50 HS prinde acţiunea într-o fracţiune de secundă, la viteze de 13 cadre/secundă, ceea ce o facă perfectă pentru fotografierea de tip wildlife, în timp ce viteza de 10 cadre/secundă a lui PowerShot G15 este ideală pentru capturarea scenelor de mişcare.

Flexibilitate creativă cu controlul manual şi modurile auto

Oferind opţiuni de control manual similare cu cele de pe DSLR-urile Canon, ambele camere permit fotografilor să ajusteze setările diafragmei, viteza declanşatorului, white balance şi ISO, iar formatul RAW include acum şi suport multi-aspect, care lasă loc unei multitudini de posibilităţii de editare în postproducţie.

O gamă de funcţii automate asigură utilizatorii că vor capta cele mai bune imagini. Smart Auto utilizează o tehnologie avansată de detectare a peisajului şi selectează cele mai bune setări din cele 58 disponibile, în timp ce Face ID recunoaşte în mod inteligent feţele înregistrate, precum membrii familiei sau prietenii, şi ajustează setările astfel încât aceştia să pară cât mai fotogenici. Multi-Area White Balance ajustează automat tonurile de culoare din cadrele făcute în interior, la surse de lumină diferite, astfel încât aspectul să fie cât mai natural.

Proiectat pentru fotografi pasionaţi

PowerShot G15 se încadrează în tiparul designului seriei PowerShot G, oferind o manevrabilitate excelentă. Uşor, cu un corp robust din aluminiu, este cu aproape 17% mai mic decât PowerShot G12, completînd în mod ideal orice DSLR.

Proiectat pentru a fi folosit rapid, cu o singură mână, PowerShot G15 dispune de o serie de taste aranjate pe două rânduri, altele pe partea frontală, un buton dedicat Movie Record şi alte butoane pentru scurtături, pentru a uşura schimbarea setărilor între cadre. Ecranul clar, cu 920.000 de puncte, de 3 inci (7,5 cm), PureColor II G este ideal pentru compoziţie şi vizionare, are un unghi mare de viziualizare şi dispune de un strat suplimentar pe ecran pentru durabilitate şi vizibilitate. Un vizor optic oferă, de asemenea, o alternativă pentru compoziţie, şi o experienţă mai apropiată de cea tradiţională, de vizualizare directă.

PowerShot SX50 HS este proiectat să ofere acel sentiment familiar al unui DSLR, dar într-o formă compactă, cu un design unghiular şi un grip pentru o prindere mai sigură. Este ideal pentru fotografierea cu ultra-zoom. Extrem de compact pentru flexibilitatea gamei de zoom optic 50x, PowerShot SX50 HS oferă o serie de butoane pentru acces uşor şi navigare prin meniuri, dar şi butoane separate dedicate unor acţiuni individuale, precum Movie Record. Vizorul electronic, alături de ecranul vari-angle Pure Color II VA LCD de 2,8 inci (7,1 cm), permite utilizatorilor să încadreze imaginea în funcţie de stilul de lucru preferat şi să fotografieze din cât mai multe unghiuri.

Filme Full HD, instant

Perfecte pentru a înregistra video extrem de clar, PowerShot G15 şi PowerShot SX50 HS filmează Full HD (1080p) la 24fps. Zoom-ul optic al camerelor poate fi folosit în timpul înregistrării, în timp ce autofocusul, în timpul înregistrării, asigură că subiectul rămâne focalizat şi clar. De asemenea, ambele camere beneficiază de un sunet stereo de înaltă calitate.

Experimentează cu accesoriile Canon

Ambele modele PowerShot sunt compatibile cu o gamă largă de accesorii Canon, ceea ce permite utilizatorilor să-şi extindă trusa foto. O patină pentru blitz este ideală pentru experimente creative cu flash-urile din gama Canon Speedlite, în timp ce adaptoarele pentru filtre de obiective oferă posibilitatea de a folosi filtrele gamei EOS. Ambele modele sunt compatibile cu telecomanda RS-60E3, perfectă pentru controlul expunerii lungi sau a fotografierii pe timp de noapte, atunci când se doreşte reducerea tremurului camerei. De asemenea, o nouă carcasă rezistentă la apă, WP-DC48, este acum disponibilă pentru PowerShot G15, perfectă pentru utilizatorii care vor să fotografieze sub apă.

PowerShot G15 – caracteristici principale:

  • Obiectiv Canon luminos f/1.8-2.8, 28mm, zoom 5x
  • Senzor CMOS 12.1 MP; HS System cu DIGIC 5
  • 4-stop Intelligent IS
  • LCD 7.5 cm (3.0”); OVF
  • Front Dial, Full Manual, RAW
  • Filmare Full HD, HDMI-CEC
  • Auto focus rapid
  • Smart Auto şi Face ID
  • HDR mode
  • Accesorii

PowerShot SX50 HS – caracteristici principale:

  • Zoom 50x Ultra wide-angle
  • 4.5-stop optical Image Stabilizer. Intelligent IS
  • 12.1 MP HS System cu DIGIC 5
  • Full HD, HDMI
  • 7.1 cm (2.8″) vari-angle LCD, EVF
  • Moduri manuale, RAW
  • Enhanced Zoom Framing Assist
  • Smart Auto, Multi-area WB
  • High-speed Burst HQ

 

Fii conectat cu noile Canon PowerShot S110 şi SELPHY CP900

Canon anunţă două noi produse conexe – PowerShot S110 şi SELPHY CP900. PowerShot S110 este cel mai recent model al cunoscutei serii Canon PowerShot S, renumită pentru redefinirea pieţei de camere compacte de performanţă ce pot încăpea lejer în buzunar. Oferind control total fotografilor entuziaşti, de calitate ridicată, PowerShot S110 este o cameră mică, dar foarte puternică, cu funcţie Wi-Fi ce permite distribuirea fotografiilor digitale şi pe alte echipamente electronice. Noul ecran intuitiv uşurează extrem de mult focalizarea subiectului atât în fotografii, cât şi în videoclipurile Full HD, în timp ce funcţia GPS via mobil permite utilizatorilor să adauge informaţii de localizare fotografiilor, folosindu-se de capabilităţile GPS ale smartphone-urilor.

Imprimarea la calitate de laborator nu a fost niciodată mai uşoară până la SELPHY CP900. Această imprimantă portabilă permite oricui să imprime fotografiile wireless, direct de pe diferite echipamente precum camere digitale, smartphone-uri, tablete sau computere. Oferind un design atât elegant, cât şi compact, SELPHY CP900 permite utilizatorilor să imprime cadrele favorite fără efort, acasă sau în deplasare.

PowerShot S110: Performanţă ce încape în buzunar, pentru fotografii permanent conectaţi

PowerShot S110 beneficiază de sistemul HS îmbunătăţit, încorporează un senzor Canon CMOS de 12,1 megapixeli, de înaltă senzitivitate, şi un procesor DIGIC5, cu ISO până la 12800, pentru a livra o calitate superioară a imaginii, indiferent de condiţiile de iluminare la momentul declanşării. Sistemul HS permite utilizatorilor să captureze în mod natural ambianţa unei scene în care luminozitatea e redusă, precum apusul soarelui, în timp ce culorile rămân realiste, detaliile sunt bogate, iar estomparea e minimă.

Cu o flexibilitate foarte mare în fotografierea unei game ample de subiecţi, obiectivul ultra-wide cu zoom optic 5x de pe PowerShot S110 oferă rezultate clare, chiar şi în condiţii de iluminare scăzută, datorită obiectivului cu diafragmă mare, de maximum f/2.0. Lentila ultra-superangulară de 24mm e perfectă pentru a fotografia peisaje sau grupuri de prieteni, în timp ce zoom-ul 5x permite utilizatorilor să-şi încadreze prietenii cu uşurinţă şi să apropie imaginea suficient pentru portrete deosebite. La nevoie, funcţia ZoomPlus poate extinde zoom-ul până la 10x dincolo de distanţa focală a obiectivului, realizând imagini clare, de calitate, cu şi mai multe detalii vizibile faţă de un zoom digital convenţional.

Pentru a contracara zonele estompate şi tremurul, tehnologia extrem de eficientă Canon Intelligent IS reduce trepidaţiile camerei atât în fotografii, cât şi în videoclipuri. Intelligent IS identifică automat scena şi poate adapta stabilizatorul de imagine la şapte situaţii diferite, pentru o compresie optimă, astfel încât înregistrarea sau cadrele să rămână curate, chiar şi atunci când zoom-ul este extins la maximum sau viteza de declanşare este mică.

Fii conectat oriunde te-ai afla

Conectarea şi distribuirea imaginilor către o gamă largă de echipamente, precum smartphone-uri, tablete sau computere, este uşoară, prin funcţia Wi-Fi integrată în PowerShot S110. Fotografiile şi clipurile video pot fi trimise imediat pe reţelele sociale precum Facebook sau YouTube prin intermediul conexiunii la internet a tabletei sau a smartphone-ului, folosind aplicaţia Canon CameraWindow. Utilizatorii pot, de asemenea, să încarce imaginile favorite din cameră chiar şi atunci când sunt conectaţi la o reţea wireless, sau să le imprime prin PictBridge direct pe imprimantele compatibile Wi-Fi, precum noua SELPHY CP900.

Prin intermediul funcţiilor GPS ale unui smartphone sau ale unei tablete şi a aplicaţiei CameraWindow, PowerShot S110 păstrează un jurnal precis al locurilor şi al momentelor în care au fost făcute fotografiile. Oriunde ar fotografia, utilizatorii se pot folosi de avantajul aplicaţiei dedicate de pe smartphone pentru a înregistra informaţiile de localizare. La finele zilei, folosind Wi-Fi, camera sincronizează imaginile salvate pe cardul de memorie cu datele de localizare înregistrate de smartphone, astfel încât fiecare fotografie să aibă o etichetă cu date de localizare.

Creativitate şi design intuitiv

Chiar dacă au o formă ultracompactă, aparatele din seria PowerShot S sunt renumite pentru că oferă o gamă largă de posibilităţi de control manual, alături de flexibilitate şi acces uşor la multe setări ajutătoare. Inelul pentru controlul obiectivului poate fi setat pentru a controla diverse funcţii, precum modificarea diafragmei, viteza declanşatorului sau zoom-ul. Noul ecran intuitiv PureColor II G mare, de 3 inci (7,5 cm), completează butoanele analog şi oferă funcţionalitate sporită, precum atingerea unei zone pentru autofocus pe acea arie, sau folosirea a două degete pentru a mări sau micşora imaginea în timpul vizualizării.

PowerShot S110 oferă toate uneltele necesare atât pentru cadre deosebite, cât şi pentru creaţie fotografică avansată. Pentru simplitate, Smart Auto poate detecta automat până la 58 de scene diferite, pentru care ajustează setările, include Face ID pentru prioritizarea focusului în fiecare poză pe feţele prietenilor sau ale membrilor familiei. Pentru utilizatorii avansaţi, PowerShot S110 oferă control manual complet, filtru ND 3-stop şi posibilitatea de a capta în diferite tipuri RAW, pentru mai multă flexibilitate la post-procesare.

PowerShot S110 poate înregistra video Full HD (1080p) la 24fps, cu sunet stereo, la o singură apăsare a butonului dedicat. În timpul filmării, pot fi făcute fotografii de o calitate şi de o claritate superioară celei video, datorită funcţiei Fine Detail Movie Processing, ce foloseşte toată puterea senzorului în timpul înregistrării, permiţând camerei să analizeze şi să înregistreze detaliile scenei cu şi mai multă acurateţe. Portul HDMI oferă, de asemenea, posibilitatea de a viziona clipurile şi pozele direct pe un HDTV.

SELPHY CP90: Imprimarea wireless, simplificată

Cu funcţii Wi-Fi integrate, SELPHY CP900 oferă un mod excelent de imprimare wireless a imaginilor direct de pe echipamente portabile, fără a mai fi necesar un computer. De pe smartphone sau tabletă, utilizatorii pot imprima imediat la calitate de laborator folosind aplicaţia gratuită Canon Easy-PhotoPrint, în timp ce orice cameră digitală cu Wi-Fi compatibilă cu PictBridge, precum PowerShot S110, poate imprima prin intermediul reţelei wireless direct de pe ecranul aparatului. De asemenea, fotografiile pot fi imprimate de pe o gamă mai largă de echipamente, precum computere, carduri de memorie compatibile şi stick-uri USB.

Designul uşor, pentru portabilitate, al SELPHY CP900, interfaţa simplă şi aranjarea butoanelor face ca imprimarea acasă sau în vacanţe să fie mai uşoară ca niciodată. Pentru vizualizare şi pentru o operare mai bună, ecranul LCD color, înclinabil, de 2,7 inci (6,8 cm) reprezintă principalul mod de operare a SELPHY CP900, oferind suport în 13 limbi. Utilizatorii îşi pot expune creaţiile simplu şi repede, imprimând la dimensiuni şi pe şabloane diferite în mai puţin de un minut, pe o gamă largă de suporturi media SELPHY, inclusiv fotografii tip buletin şi noul format sticker pătrat (5 x 5 cm). Posesorii de PowerShot S110 şi SELPHY CP900 pot, de asemenea, să-şi creeze un cont CANON IMAGE GATEWAY, un serviciu online pentru stocarea şi distribuirea a până la 10GB de fotografii şi filme.

PowerShot S110 – caracteristici principale:

  • Senzor CMOS 12,1 MP ; Sistem HS cu DIGIC5
  • Obiectiv cu zoom 5x, 24mm, f/2.0
  • 4-stop Intelligent IS
  • Wi-Fi şi GPS via mobil
  • Lens Control Ring, Full Manual & RAW
  • Ecran capacitiv de 3 inci (7,5 cm)
  • Filmare Full HD, HDMI-CEC
  • High-speed Burst HQ
  • Smart Auto
  • Opţional, carcasă rezistentă la apă, până la 40m adâncime

SELPHY CP900 – caracteristici principale:

  • Imprimantă portabilă, ultracompactă
  • Conectivitate Wi-Fi
  • Imprimări de calitate de laborator rapide şi rezistente
  • LCD înclinabil de 2,7 inci (6,8 cm)
  • Imprimare de pe stick-uri, direct de pe cameră sau de pe carduri
  • Diferite dimensiuni de imprimare
  • Auto Image Optimize
  • ID Photo Print
  • Baterie opţională
  • Software SELPHY Photo Print

 

Canon prezintă trei imprimante PIXMA, cu un design elegant

Canon anunță lansarea a trei imprimate PIXMA premium ce oferă calitate profesională de laborator foto pentru imprimare și promit caracteristici speciale în ceea ce privește design-ul – PIXMA iP7250, PIXMA MG5450 și PIXMA MG6350.

Primele echipamente ce se alătură gamei All-in-One-Photo sunt MG 5450 și MG6350, două imprimante PIXMA care oferă viteză maximă de imprimare, oportunitatea de a reduce costurile cu cartuşele de cerneala XL și conectivitate sporită pentru o imprimare mult mai uşoară în apropierea casei. De asemenea, Canon lansează PIXMA iP7250, o imprimantă pentru documente și fotografii care înlocuiește iP4950, ce beneficiază de viteze de imprimare şi mai mari și de conexiune wireless. Cu iP7250, este posibilă, totodată, şi imprimarea direct de pe tabletă sau de pe smartphone.

Design avansat

Când cele trei imprimante PIXMA au fost create, Canon s-a gândit şi la protejarea mediului înconjurător. Cu un design simplu, prevăzute cu două tăvi de hârtie frontale, noile imprimante pot fi ușor plasate în spații înguste, precum rafturile dintr-o cameră de dimensiuni mici. Cele două tăvi permit, de asemenea, alternarea imprimării documentelor și a fotografiilor, prin încărcarea simultană a două tipuri de hârtie de dimensiuni diferite.

Designul “Snap Edge“  al MG5450 și MG6350 aduce un suflu nou aspectului imprimantei și, în acelaşi timp, permite înlocuriea ușoară a cartuşelor de cerneală. Toate cele trei imprimante pot folosi cartușe cu cerneală XL, ce permit dublarea capacității de imprimare, în comparație cu măsura standard a cartușelor de cerneală, economisind astfel timp și bani prin reducerea frecvenței înlocuirilor.

Cele mai noi imprimante PIXMA au fost proiectate pentru a fi și mai ușor de folosit. Modelul MG6350, de exemplu, este prevăzut cu un touchscreen color de 8.8 cm care, împreună cu sistemul Canon Intelligent Touch System integrat în carcasa imprimantei, permite o manevrare ușoară și intuitivă, prin simpla atingere a unor butoane semnalizate luminos.

Noua imprimantă este, de asemenea, prevăzută cu Auto Power Off, o funcție de economisire a energiei, prin care imprimantele PIXMA se opresc automat după un timp îndelungat de neutilizare. Pentru ușurința folosirii, aceasta permite, de asemenea, deschiderea automată atunci când o operațiune de imprimare este trimisă către aparat, caracteristică utilă în special la imprimarea wireless.

Conectivitate simplă

Conectivitatea ușoară prin Wi-Fi este o funcție cheie a noii imprimante PIXMA, utilitate ce permite ca documentele să fie trimise (prin conexiune wireless) spre mai multe PC-uri, tablete sau smartphone-uri. Ambele modele MG5450 și MG6350 dispun de funcţia PIXMA Cloud Link, ce include Google Cloud Print, permiţând listarea documentelor Google sau a atașamentelor din Gmail (.jpeg sau .pdf)  direct de pe smartphone, tabletă sau laptop. Pentru o libertate și mai mare, PIXMA Cloud Link permite  accesarea directă a albumelor foto online, a şabloanelor de imprimare, a calendarelor etc.

Imprimarea direct de pe camerele digitale și video compatibile este, de asemenea, posibilă cu noile imprimante Canon PIXMA. Camerele cu standard PictBridge pot fi conectate la același router Wi-Fi la care e conectată imprimanta, făcînd posibilă imprimarea foto directă, fără a avea nevoie de vreun cablu.

Software creativ

Toate cele trei imprimante benficiază, ca standard, de cea mai nouă suită Canon My Image Gardens, care include accesul la noul CREATIVE PARK PREMIUM. Fotografiile pot fi imprimate şi folosind noua aplicație Facebook Print Your Days, concepută pentru a face mai simplă imprimarea direct pe Canon PIXMA a fotografiilor de pe Facebook, dar şi editarea şi îmbunătăţirea calităţii, fără a necesita un software separat.

PIXMA iP7250

Imprimanta super-performantă PIXMA iP7250 este primul echipament Canon de tip ”single function” cu funcţii Wi-Fi. iP7250 dispune de un sistem cu cu cinci cerneluri care imprimă în format A4 ISO ESAT la viteze de până la 15ipm alb-negru și 10 ipm color. Printre funcţiile suplimentare se numără imprimarea directă de pe tabletă și smartphone-uri, casetele cu tăvi duble, Direct Disc Print, Auto Power On/Off și Auto Duplex Print, care, prin imprimarea pe ambele fețe, reduce consumul de hârtie cu până la 50%.

PIXMA MG5450

Noua PIXMA MG5450 este o imprimantă foto All-In-One avansată, cu ecran TFT de 7,5 cm și sistem cu cinci cerneluri. MG5450 dispune, de asemenea, de conectivitate Wi-Fi, PIXMA Cloud Link cu Google Cloud Print și listare de pe tabletă şi smartphone, ideală pentru pentru profesioniştii tineri. Printre caracteristicile suplimentare ale MG5450 se numără designul inteligent şi minimalist, casetele cu capete duble și Auto Duplex Print. MG5450 listează documente de format A4 ISO ESAT la calitate superioară şi la viteze de 15ipm alb-negru și 10ipm color. Opțiunea de a folosi cerneală XL este, de asemenea, disponibilă.

PIXMA MG6350

PIXMA MG6350 este o imprimantă foto All-In-One premium, perfectă pentru fotografii entuziaști care caută imprimare de înaltă calitate. Aceasta dispune de un sistem cu 6 cerneluri, inclusiv cerneală gri pentru fotografii alb-negru spectaculoase, la care se adaugă sistemul Canon Intelligent Touch, cu ecran tactil TFT de 8.8 cm. MG6350 se poate conecta prin Wi-Fi, la care se adaugă o varietate de opţiuni de conectare astfel încât imprimanta să nu depindă de PC. Alte caracteristici suplimentare ale MG6350 includ Auto Duplex Print, port Ethernet, imprimare DirectDisc și opțiunea de a folosi noile cartușe XL. Imprimanta produce documente și imagini de înaltă calitate, la viteze ISO ESAT de 15ipm pentru imprimare alb-negru și 10ipm pentru color. Noua MG6350 va fi disponibilă și în culoarea albă, o achiziție inteligentă pentru orice casă.

Disponibilitate

PIXMA iP7250, PIXMA MG5450 şi PIXMA MG6350 sunt disponibile în întreaga Europă, Orientul Mijlociu și Africa din noiembrie 2012.

PIXMA IP7250 – caracteristici principale :

  • Performanță ridicată cu 5 cartuşe de culoare pentru imprimare foto cu wireless
  • Imprimare rapidă la calitate de laborator
  • Design minimalist cu tăvi de hârtie integrate
  • Compatibilitate tabletă și smartphone
  • Software My Image Garden
  • Imprimare Direct Disc & Auto Duplex
  • Imprimare suplimentară cu cerneluri XL opționale

 

PIXMA MG5450 – Caracteristici :

  • Performanță cu 5 cartuşe de cerneală Photo All-in-One
  • Imprimare online prin PIXMA Cloud Link
  • Design elegant, minimalist
  • Compatibilitate tabletă și smartphone
  • Imprimare de calitate, rapidă
  • Software My Image Garden
  • Imprimare Direct Disc & Auto Duplex
  • Imprimare suplimentară cu cerneluri XL opționale

 

PIXMA MG6350 – caracteristici principale:

  • Premium Photo-All-in-ONE cu 6 cartuşe de cerneală
  • Imprimare internet cu PIXMA Cloud LINK
  • Ecran capacitiv intuitiv de 8.8 cm
  • Design elegant, minimalist în alb și negru
  • Compatibilitate tabletă și smartphone
  • Imprimare de calitate, rapidă
  • Software My Image Garden
  • Imprimare Direct Disc & Auto Duplex

 

Canon actualizează gama PIXMA Pro cu două imprimante foto A3+ de calitate profesională

Canon anunţă lansarea a două noi imprimante foto premium A3+, ideale pentru fotografii semi-profesionişti sau pentru amatorii pasionaţi, interesaţi să aibă acasă sau la studio posibilitatea de a imprima  imediat fotografii la calitate profesională. Noile PIXMA PRO-100 şi PIXMA PRO-10 dispun de un design stilizat, inspirat de EOS, conectivitate Wi-Fi şi cerneluri separate.

PIXMA PRO-100 înlocuieşte modelul PIXMA Pro9000 MkII. Utilizatorii se pot bucura de sistemul cu opt cerneluri pe bază de pigmenţi pentru culori extraordinare, dar şi calitate alb-negru, chiar și acasă. Calitatea remarcabilă a fotografiilor e vizibilă imediat, imprimarea realizându-se la viteze de aproximativ 90 de secunde per fotografie color (cu chenar) de format A3+, pe o gamă largă de suporturi.

 

PIXMA PRO-10 înlocuieşte PIXMA PRO9500 MkII şi dispune de un sistem cu 10 cerneluri pe bază de pigmenţi şi Chroma Optimizer, ceea ce o face ideală pentru fotografii semi-profesionişti sau pentru amatorii pasionaţi, interesaţi să lucreze cu o gamă largă de suporturi. Pro-10 imprimă în aproximativ 3 minute şi 35 de secunde imagini de format A3+ (cu chenar), atât color, cât şi alb-negru.

 

 

Calitate profesională pentru expoziţii, chiar și acasă

Cu cernelurile individuale Canon pentru gama PIXMA PRO, acum este posibilă imprimarea unor fotografii de înaltă calitate chiar de acasă. Sistemul PIXMA PRO-100 cu 8 cerneluri pe bază de pigmenţi, care beneficiază de trei nuanţe monocrome (negru, gri şi gri deschis) îmbunătăţeşte calitatea fotografiilor alb-negru şi creşte viteza de imprimare pentru acest tip de imagini. Mai mult, sistemul Canon ChromaLife100+ extinde modul de reproducere a culorilor şi măreşte durata de viaţă a fotografiei la calitate de studio foto.

Sistemul cu 10 cerneluri pe bază de pigmenţi din PIXMA PRO-10 a fost îmbunătăţit de la lansarea Pro9500 MkII pentru a include cele mai recente cerneluri Canon LUCIA şi un nou set de culori. PRO-10 include acum cerneala Chroma Optimizer folosită în gama multipremiată PIXMA PRO-1. Aplicată pe fotografii, această cerneală accentuează gama de culori, intensifică densitatea de negru şi oferă o strălucire uniformă fotografiilor, fiind acum posibilă plasarea într-o expoziţie sau chiar comercializarea acestora.

Atât PIXMA PRO-100, cât şi PIXMA PRO-10, pot folosi suporturi media cu formate până la A3+ și dispun de o fantă de alimentare manuală în partea din spate, cu un design curbat gradual, ceea ce face mai simplă şi mai rapidă folosirea unor coli Fine Art Media de până la 14 inci lăţime. Noile modele sunt compatibile, de asemenea, cu o gamă extinsă de profile ICC, pentru a uşura imprimarea pe hârtia potrivită fiecărei nevoi artistice. În plus, Canon a extins gama de hârtie fotografică pentru a include şi noul Photo Paper Pro Luster (LU-101), ideală pentru fotografii profesionale de studio, cu o textură fină şi un aspect consistent atunci când e luminată direct.

Imprimarea profesională, mult mai uşoară

Noile programe Canon ajută la îmbunătăţirea imaginilor prin opţiunile de editare. Noul Print Studio Pro înlocuieşte Easy-Photo Print Pro, ceea ce face ca imprimarea fotografiilor să decurgă uşor și direct din programe precum Canon Digital Photo Professional, Adobe Photoshop, Adobe Photoshop Lightroom şi Adobe Photoshop Elements. O interfaţă nouă, simplă, aduce noi aplicaţii de editare foto şi noi funcţii, precum un layout îmbunătăţit şi opţiuni personalizate pentru text, adică mai multă flexibilitate în stabilirea aspectului final.

Noul Canon PRO Mode (printer driver colour profile) asigură că, pe hârtie, culorile vor arăta identic cu cele de pe ecran. Mai mult, pot fi instalate şi folosite profile ICC pentru diverse tipuri de suporturi media.

Conectivitate simplă

Atât PIXMA PRO-100, cât şi PIXMA PRO-10 beneficiază de o gamă de opţiuni de conectare. Imprimantele dispun de conexiuni Ethernet şi Wi-Fi şi pot fi folosite de pe mai multe calculatoare, chiar şi wireless. Pentru o verificare rapidă a compoziţiei, o fotografie poate fi imprimată chiar şi de pe o tabletă sau de pe un smartphone compatibil.

Disponibilitate

PIXMA PRO-100 şi PIXMA PRO-10 vor fi disponibile în Euopa, Orientul Mijlociu şi Africa din noimebrie 2012.

PIXMA PRO-100 – caracteristici principale

  • Fotografii remarcabile chiar de format A3+, acasă
  • Culori vii prin intermediul sistemului cu opt cerneluri pe bază de pigmenţi
  • Imprimări monocrone de calitate cu ajutorul celor 3 cerneluri mono
  • Imprimare rapidă: fotografie color A3+ în 1min 30sec (cu chenar)
  • Software Print Studio Pro pentru un flux de lucru eficient
  • Gamă largă de profile ICC
  • Conectivitate Wi-Fi şi Ethernet
  • Compatibilitate cu tablete şi smartphone-uri
  • Direct Disc Print

 

PIXMA PRO-10 – caracteristici principale

  • Imprimantă foto A3+ pentru calitate de expoziţie
  • Sistem cu 10 cerneluri
  • Imprimări alb-negru de calitate cu ajutorul celor 3 cerneluri mono
  • Imprimări mono şi color profesionale
  • Chroma Optimizer
  • Durată de viaţă a imaginii imbatabilă
  • Software Print Studio Pro pentru un flux de lucru eficient
  • Gamă largă de profile ICC
  • Conectivitate îmbunătăţite prin Wi-Fi şi Ethernet
  • Compatibilitate cu tablete şi Smartphone-uri
  • Direct Disc Print

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.