Noul Sony NEX-5R – imagini mai performante, o cameră mai uşoară

Sony NEX-5R introduce funcţia “Fast Hybrid AF” și conectivitatea Wi-Fi

• Calitate de DSLR a imaginilor şi clipuri video Full HD cu noul senzor de imagine APS-C de 16,1 megapixeli efectivi
• Noul autofocus rapid de tip hibrid pentru autofocalizare precisă şi rapidă în orice situaţie; autofocus similar DSLR-urilor pentru fotografierea cu până la 10 cadre pe secundă
• Ecran LCD cu înclinare de până la 180° într-un body ultra-compact
• Ecran tactil intuitiv cu funcţie “Touch Shutter” (declanşator prin atingere) şi operare intuitivă prin control dial şi buton Fn (funcţie)
• Distribuire facilă a imaginilor prin Wi-Fi

 

 Sony lansează noua cameră foto compactă NEX-5R, ce îmbină foarte bine performanţa, stilul şi portabilitatea. Combinând calitatea imaginii datorită senzoruluimare cu libertatea de a schimba obiectivul, camera mirrorless hibridă oferă toate beneficiile unui aparat DSLR la o greutate mult mai scăzută. Mai avansată decât o cameră compactă, este perfectă ca o a doua opţiune pentru entuziaştii care nu vor să renunţe la calitatea imaginii sau funcţiile de control atunci când vor să renunțe la greutatea unui DSLR.

 

 

 Cu o rezoluţie de 16,1 megapixeli efectivi, senzorul de imagine de mărimea unuia pentru DSLR asigură fotografii bogate în detalii şi clipuri video Full HD clare. Procesorul de imagine BIONZ permite realizarea unor imagini cu zgomot de imagine redus, chiar şi în condiţii de iluminare scăzută la o sensibilitate ISO de până la 25.600.

 

O premieră pentru camerele cu obiective interschimbabile de la Sony o reprezintă combinarea autofocus-ului hibrid rapid cu funcţiile de detecţie a distanţei şi contrastului pentru a răspunde cerinţelor oricăror condiţii de fotografiere. “Phase-detection” detectează rapid distanţa la care se află subiectul, iar “contrast-detection” se activează pentru a obţine o focalizare extrem de precisă. În modul “Speed Priority Continuous”, NEX-5R comută automat pe autofocus cu “phase-detection”. Focalizarea similară cu cea a DSLR-urilor se observă în momentul în care utilizatorul foloseşte aparatul pentru subiecţi în mişcare, fotografiind cu până la 10 cadre pe secundă.

 

Autofocus-ul hibrid rapid estedisponibil pe următoarele obiective: E 18-55mm F3.5-5.6 OSS; E 55-210mm F4-6.3 OSS; E 18-200mm F3.5-6.3 OSS; E 24mm F1.8ZA Sonnar T*. Actualizarea Firmware-ului va extinde disponibilitatea aceastei funcţii şi pe alte obiective.

 

 

O altă caracteristică a noii camere NEX-5R este LCD-ul cu touch intuitiv, cu ajutorul căruia încadrarea, ajustarea, fotografierea şi vizualizarea imaginilor este foarte facilă. la acestea se adaugă funcţiile „control dial” şi butonul „Fn”, pentru fotografii obişnuiţi cu flexibilitatea unei camere DSLR. Noua funcţie de declanşare prin atingere face fotografierea şi mai uşoară pentru a surprinde momentul perfect.

 

Touchscreen-ul clar şi luminos se poate roti la 180 de grade pentru realizarea facilă a autoportretelor. Utilizatorii vor aprecia şi funcţia de calibrare aflată pe ecranul digital care îi va ajuta la fotografia de peisaj.

 

Înregistrarea Full HD este îmbunătăţită cu noua funcţie “Auto Slow Shutter” care oferă mai multă luminozitate clipurilor realizate în condiţii de iluminare scăzută. Camera detectează automat încăperile întunecate şi condiţiile de filmare pe timp de noapte şi scade automat viteza de declanşare pentru a oferi imagini mai luminoase.

NEX-5R este prima cameră digitală α cu obiective interschimbabile de la Sony cu conectivitate Wi-Fi pentru distribuirea, stocarea şi vizualizarea imaginilor.

Ca alternativă, imaginile pot fi transferate direct pe PC-ul conectat, caz în care procesul de back-up este mult simplificat, fără a mai fi necesară utilizarea unui card sau a cablurilor de conectare. Fotografiile stocate pe NEX-5R pot fi, de asemenea, vizualizate direct pe televizoarele cu DLNA, fără a mai fi nevoie de cablu HDMI sau prin WAP sau router pentru trimiterea pozelor de pe cameră direct pe televizoarele cu Wi-Fi Direct.

Noile accesorii includ husa de tip slim LCS-SL10 care este ideală pentru păstrarea obiectivelor şi a altor accesorii şi folia de protecţie PCK-LM13 pentru ecranul LCD. Pentru a vizualiza întreaga gamă de obiective şi accesorii, vizitaţi: www.sony.ro.

Noua cameră NEX-5R de la Sony este disponibilă în Europa de la mijlocul lunii octombrie 2012.

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.