Panasonic LUMIX G5 si alte lansari

 

Bucureşti, 18 iulie 2012 – Panasonic a lansat azi LUMIX G5, o cameră foto mirrorless cu adevărat revoluţionară. Oferind o calitate extraordinară a imaginii, livrată de tehnologie de ultimă generaţie, control deplin şi o gamă variată de moduri de fotografiere furnizate de sistemul LUMIX G, LUMIX G5 va ajuta orice utilizator să realizeze fotografii la un alt nivel.

Stabilirea unui nou standard în sistemul de calitate a imaginii

LUMIX G5 demonstrează adevăratul potenţial al calităţii imaginii camerelor Mirrorless. Noul senzor Live MOS Micro Four Thirds de 16 megapixeli va asigura imagini mai clare şi mai lipsite de zgomot ca oricând, în timp ce puterea incredibilă de procesare Venus Engine VII FHD maximizează potenţialul imaginilor şi înregistrărilor realizate. Cu un echilibru perfect între senzor şi procesorul de imagine, LUMIX G5 oferă un interval ISO de la 160 la 12.800, generând o calitate suprinzătoare a imaginii chiar şi în situaţii cu lumină scăzută.

Integrând un sistem AF de mare viteză “Light Speed AF”, cu LUMIX G5 nu se va mai rata niciodată momentul perfect. Are disponibilă o gamă variată de moduri AF, inclusiv AF pentru zone multiple, detectarea feţei şi AF Tracking, ceea ce înseamnă că LUMIX G5 se poate concentra pe un obiect şi apoi poate menţine focalizarea chiar şi dacă acesta se mişcă. Totodată, capacitatea LUMIX G5 de fotografia în rafale rapide, la şase cadre pe secundă (FPS) la rezoluţie maximă sau până la 20 FPS la rezoluţie redusă, permite capturarea mai multor cadre de o claritate impresionantă cu subiecte care se mişcă rapid.

Calitatea LUMIX G5 nu se limitează doar la fotografiile statice. Îmbunătăţirile senzorului şi ale procesorului de imagine Venus Engine permit camerei să înregistreze în format Full HD 1080/50p, cu sunet stereo, rezultând filmări de calitate profesională. LUMIX G5 oferă opţiuni variate de compresie şi de compatibilitate generând formate AVCHD progresiv şi MP4. Mulţumită timpilor îndelungaţi de înregistrare, comenzilor accesibile, sistemului avansat AF şi lentilelor LUMIX G proiectate special pentru filmat, G5 este alegerea perfectă pentru realizarea de filme cu uşurinţă.

Pune utilizatorul în control deplin al fotografiei creative

LUMIX G5 oferă funcţii de procesare digitală de înaltă precizie într-o carcasă cu design compact, clasic şi uşor de manevrat. Modurile intuitive automate de fotografiat, setul de funcţii avansate şi interfaţa de utilizare inovatoare permit posesorului să-şi maximizeze potenţialul creativ.

Având la alegere între sistemul Electronic Viewfinder (EVF) cu senzor special care detectează momentul în care vizualizați pe ocular şi ecranul LCD de 3 inch şi rezoluţie înaltă pentru a suprinde imaginile, utilizatorul poate imortaliza momentele în orice situaţie. Totodată, fotografierea revoluţionară prin modul de declanșare la atingerea ecranului – incluzând posibilitatea de a focaliza pe toata suprafața cadrului printr-o singură atingere a ecranului LCD chiar şi atunci când se foloseşte EVF – permite crearea unor imagini uimitoare.

Noile caracteristici ale camerei, cum ar fi  Function Lever dau posibilitatea controlului intuitiv al lentilelor pentru zoom, măririi unei imagini în modul de redare şi navigării în meniul de utilizare.

Fii parte a microsistemului LUMIX G

Sebastian Drawert, Marketing Product Manager LUMIX la Panasonic Consumer Marketing Europe a declarat: “Din 2008, când am fost prima companie ce a lansat o cameră foto digitală mirrorless cu obiective interschimbabile în format Micro Four Thirds, ecosistemul LUMIX G a fost în fruntea acestei revoluţii a pieţei foto digitale. LUMIX G5 este un alt pas important înainte, poziţionând camerele digitale mirrorless ca şi variantă optimă pentru fotografierea de calitate superioară, intuitivă şi creativă cu obiective interschimbabile.”

Ca parte a sistemului LUMIX G, camera LUMIX G5 va oferi acces la cea mai variată gamă de lentile Micro Four Thirds şi accesorii din lume, pentru ca utilizatorul să se asigure că are tot echipamentul necesar pentru a surprinde orice moment. Aceasta include noul obiectiv Panasonic LUMIX G X VARIO 12-35 mm, care asigură luminozitate F2.8 în toată plaja de zoom.

Panasonic LUMIX G5 va fi disponibil in curand la F64Studio.

 

Panasonic LUMIX FZ200 – depăşirea limitelor în termeni de viteză de fotografiere super-zoom

Modelul Pansonic LUMIX FZ200, cel mai nou model din gama de camere digitale compacte super-zoom este proiectat să reprezinte cea mai bună soluţie în termeni de viteză de fotografiere pentru a capta evenimente în imagini cu o calitate uimitoare. Cu performanţe exemplare în condiţii de luminozitate redusă, un obiectiv cu lentile LEICA DC, zoom optic 24x şi capacitate de înregistrare Full HD, momentele importante şi scenele dinamice pot fi surprinse cu uşurinţă şi precizie.

 

Mergeţi mai departe cu obiectivul avansat LEICA DC

Obiectivul LEICA DC cu 24x zoom de excepţie cu care este echipat LUMIX FZ200 poartă fotografierea la un nou nivel, dispunând de o diafragmă maximă F2.8 disponibilă pe întreaga plajă de zoom. Cu acestă capacitate generoasă de zoom şi tehnologia de stabilizare a imaginii POWER O.I.S. FZ200 va oferi cadre clare şi vii indiferent dacă se fotografiază subiecte statice sau activităţi sportive. Totodată, lentilele de 25mm au un unghi de vizibilitate de aproximativ două ori mai mare decât al unora standard de 35mm, oferind imagini îmbunătăţite atât în oraş, cât şi în natură.

Fotografierea în condiţii de lumină scăzută

Depăşind limitele în materie de fotografiere în zone cu luminozitate redusă, senzorul MOS de 12 megapixeli cu sensibilitate crescută din dotarea LUMIX FZ200 şi procesorul Venus Engine, maximizează atât sensibilitatea, cât şi viteza procesării imaginii. Cu posibilitatea de a captura imagini în condiţii de sensibilitate de până la ISO6400, FZ200 uşurează considerabil fotografierea pe timp de noapte.

Fotografie la viteză mare, oriunde ai fi

În plus faţă de zoom-ul generos şi de avantajele în materie de calitate a imaginii, viteza LUMIX FZ200 va asigura posesorul că nu va rata niciodată momentul ideal. Prin intermediul opţiunii de Auto Focus se pot surprinde momente dinamice cu precizie, în timp ce fotografierea în rafală la 12 FPS la rezoluţie maximă permite ca vedetele preferate din sport sau animalele din natură să fie fotografiate cu uşurinţă.

Control la îndemână

LUMIX FZ200 vine cu o gamă variată de funcţii care permit exploatarea la maxim a creativităţii şi controlului posibile pentru o cameră foto cu obiectiv fix. Acestea includ opţiunea Panorama Shot, perfectă pentru capturarea peisajelor şi a detaliilor arhitecturale ample. Totodată, camera oferă posibilitatea de fotografiere 3D şi opţiuni de editare avansate prin intermediul modului Panasonic Creative Control în timpul înregistrării şi a modului Creative Re-touch în timpul redării.

Fotografia cu lentile fixe la un alt nivel

Sebastian Drawert, Marketing Product Manager LUMIX, la Panasonic Consumer Marketing Europe a declarat: “Cu un zoom generos şi o diafragmă maximă de F2.8 pe toată plaja de zoom, performanţe de excepţie în condiţii de luminozitate redusă şi viteză mare de fotografiere, FZ200 este opţiunea perfectă pentru consumatorii care doresc să treacă la un nivel superior în materie de fotografiere cu aparate foto cu obiectiv fix. Fie că vorbim de un meci de fotbal pe timp de noapte sau de elemente din natură aflate la depărtare FZ200 va ajuta utilizatorul să suprindă scene dinamice şi frumoase cu o claritate mare.”

Panasonic LUMIX FZ200 va fi disponibil in curand la F64Studio.

 

LUMIX G VARIO 45-150mm: Noul obiectiv telefoto uşor cu zoom compact de la Panasonic

Panasonic a anunţat azi cel mai nou obiectiv telefoto interschimbabil cu zoom pentru camerele LUMIX G Mirrorless, proiectat special pentru a fi compatibil cu sistemul standard Micro Four Thirds. Compact şi uşor, LUMIX G VARIO 45-150 mm (echivalent format 35mm 90-300mm) este un obiectiv accesibil şi are un corp confecţionat din metal, optimizat pentru înregistrarea video HD, fiind ideal pentru realizarea de imagini clare atunci când se fotografiază evenimente sportive sau alte elemente aflate la depărtare.

Caracteristici de bază LUMIX G VARIO 45-150mm:

Construcţie obiectiv: 12 elemente în 9 grupuri (2 lentile asferice, 1 lentilă UHR)

Acoperire specială Nano Surface: Da

Montură: Micro Four Thirds mount

Stabilizator de imagine:  Da (MEGA O.I.S.)

Distanţa focală: f=45-150mm (echivalent format 35mm 90-300mm)

Diafragma: 7 elemente / diafragmă cu deschidere circulară

Deschidere maximă diafragmă: F4.0

Deschidere minimă diafragmă: F22

Cea mai apropiată distanţă de focalizare: 0.9m

Factor de mărire: Aproximativ 0.17x / 0.35x (echivalent format 35 mm)

Unghi de vizualizare diagonală: 27° (wide) până la 8.2° (TELE)

Diametru filtru: 52mm

Diametru maxim: 62mm

Lungime totală: aproximativ 73mm (de la vârful lentile până la baza suportului de montare a lentilei)

Greutate: aproximativ 200g (excluzând capacele de protecţie ale lentilelor)

Accesorii standard: Capace de protecţie pentru lentile, Husă

   

Panasonic LUMIX LX7 – extinderea puterii de exprimare

Pansonic LUMIX LX7 este cea mai nouă şi cea mai avansată cameră foto digitală compactă premium a companiei. Aceasta pune creativitatea în mâinile utilizatorului prin tehnologii de ultimă oră şi comenzi manuale avansate. Echipată cu un obiectiv LEICA DC VARIO-SUMMILUX performant cu diafragmă maximă F1.4, sensibilitate crescută pentru fotografierea în condiţii de lumină scăzută şi funcţii versatile de fotografiere pentru a aduce un plus creativităţii, LUMIX LX7 este construit conform celor mai exigente cerinţe.

Ridicarea ştachetei în calitatea imaginii

Noul obiectiv LEICA DC VARIO-SUMMILUX F1.4-2.3, în combinaţie cu senzorul MOS cu sensibilitate mare şi 10.1 megapixeli şi procesorul Venus Engine VII FHD, furnizează o calitate a imaginii uimitoare chiar şi în situaţii cu luminozitate redusă. Cu o diafragmă de până la F1.4 se pot obţine detalii uimitoare de adâncime ale planului fotografiat, crescând nivelul de creativitate al fotografiei. Obiectivul luminos şi de calitate ridicată este, de asemenea, perfect pentru fotografii macro ale obiectelor detaliate cum sunt florile sau insectele, precum şi pentru scenele cu lumină redusă care necesită mai multă expunere, cum ar fi în interiorul pădurilor sau al clădirilor istorice.

Totodată, obiectivul de 24mm cu Nano Surface Coating ofera o gamă largă de opţiuni de compoziţie cu un nivel minim de distorsionare pe marginile fotografiilor de peisaje largi, astfel că se pot obţine imagini surprinzătoare, care redau fidel realitatea, cu o claritate impresionantă.

Sensibilitate şi claritate ridicate

Încorporând un senzor MOS cu sensibilitate ridicată şi 10.1 megapixeli şi o gamă ISO de la 80 la 12.800, LUMIX LX7 reprezintă un pas înainte în materie de calitate a imaginii la camerele compacte premium, permiţând obţinerea unor rezoluţii ridicate şi minimizarea zgomotului chiar şi când se fotografiază cu lumină scăzută. Aceste opţiuni oferă de asemenea performanţe semnificativ îmbunătăţite de înregistrare video la o rezoluţie de 1920×1080 50p Full HD în format AVCHD Progressive şi MP4.

Control creativ maxim

LUMIX LX7 a fost gândit să livreze utilizatorului cele mai înalte nivele de control al zonei de focalizare, luminozităţii şi culorii pentru a maximiza potenţialul creativ al fotografiei. Cu inelul special pentru modificarea diafragmei şi butonul de control de pe spatele camerei, posesorul se poate bucura de controlul total al difragmei prin controlul foarte precis al nivelului de lumină pentru a crea efecte fotografice interesante. În plus, filtrul intern de Neutral Density LUMIX LX7 permite controlul intuitiv al vitezei de declanşare, obţinându-se imagini frumoase ale cerului sau ale apei în mişcare.

Maximizarea creativităţii exprimate printr-o cameră cu obiectiv fix

Sebastian Drawert, Marketing Product Manager LUMIX la Panasonic Consumer Marketing Europe: “Seria LUMIX LX este renumită pentru ridicarea constantă a ştachetei pentru funcţionalităţile camerelor compacte premium. Prin LUMIX LX7 credem că am creat o cameră compactă superioară care pune în valoare creativitatea pentru entuziaşti. Obiectivul avansat şi luminos LEICA, împreună cu alte opţiuni avansate furnizează o calitate superioară a imaginii indiferent de situaţie. Totodată, nivelul extins de control asigurat utilizatorului când realizează fotografii, confirmă că este opţiunea perfectă pentru cei care doresc să maximizeze creativitatea exprimată printr-o cameră compactă.”

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.