Culori și senzații surprinse în grabă la Istanbul

Un week-end la Istanbul iti pune la grea incercare atentia pentru detalii, pentru avalansa de culori si senzatii, iar aparatul va declansa la fiecare cateva secunde, manat de euforia fotografului. Asta am aflat-o pe propria piele in urma cu cateva saptamani, cand am luat la pas orasul dintre continente alaturi de o gasca pestrita si dornica de povesti spuse prin imagini: Adrian Ciubotaru, Alex Negrea, Bogdan Petre, Cosmin Tudoran, Radu Dumitru, Alex Mihaileanu, Andrei Zdetovetchi si doi fotografi maestri, Vlad Eftenie si Voicu Bojan.

Bazarul, o nebunie de nuante si arome, a fost primul contact cu Orientul occidentalizat. Aparatele noastre au sarit rapid din huse si au inceput sa țăcăne la foc automat:  tarabele incarcate, negustorii pufaind din narghilea, tesaturi din toata lumea, bijuterii si margele de tot soiul si mirodenii care deschid apetitul pentru mancaruri imbietoare. In fata unei asemenea avalanse de imagini pe care era musai sa le surprinzi, nu numai aparatele foto trebuiau sa faca fată, dar și cardurile de memorie. Din fericire pentru noi, am avut inspiratia sa contam pe cardurile SDHC Sandisk Ultra de 16 GB,  care asigura o viteza de transfer de pana la 30MB/s. In traducere libera, cei care au vrut sa fotografieze in rafala nu au avut nicio problema in capturarea imaginilor, chiar si la nivelul maxim al calitatii fotografiilor. Certificate UltraHighSpeed, cardurile zbarnie cel mai bine daca fac echipa cu aparate si cititoare compatibile UHS-I.  

Iar pentru ca unele detalii, precum panorama din Turnul Galata, aglomeratia de pe bulevardul Istklal sunt surprinse mult mai bine prin film, am pus la incercare si captura la standard Full HD iar cardurile nu s-au impotrivit deloc. De fapt, cum ar fi putut, fiind certificate in Clasa 10 de viteza?

Nu am pus  la incercare si rezistenta fizica a cardurilor, dar e bine de stiut ca acestea continua sa functioneze in conditii normale chiar si daca intra in contact cu apa sau sunt expuse temperaturilor extreme (cu o plaja mai mult decat generoasa, intre -25 si 85ºC), razelor X si socurilor.

Ce ar mai fi de spus? Vara e inca la inceput iar Istanbulul e aproape, puteti da oricand o fuga. Si daca luati cu voi gadget-urile potrivite, cu siguranta povestile vor fi fara sfarsit.

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

  • Am vizitat toata Europa, am fost la Hong Kong, dar orasul meu de suflet ramane Istanbul.

  • […] După umblat pe la Paşapoarte, făcut bagajul şi un drum cu avionul, după un weekend întreg în Istanbul, în care s-au umplut cardurile SD cu fotografii, trebuia un răspuns dat şi întrebării “Bine, […]

  • […] F64 – Culori și senzații surprinse în grabă la Istanbul Like this:LikeBe the first to like this. De artavizuala21 • Posted in expoziţii şi […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.