NIKKOR 18-300 mm f/3,5-5,6G ED VR si AF-S NIKKOR 24–85mm f/3.5–4.5G ED VR

 

Nikon, anunta lansarea a doua obiective zoom, unul in format DX, AF-S DX NIKKOR 18-300 mm f/3,5-5,6G ED VR, si altul in format FX, AF-S NIKKOR 24–85mm f/3.5–4.5G ED VR, precum si atingerea unei cifre totale de 70 de milioane de obiective NIKKOR produse de-a lungul timpului.

AF-S DX NIKKOR 18-300 mm f/3,5-5,6G ED VR este un obiectiv polivalent, extrem de versatil, ce acopera o lungime focala incredibila, de la 18 la 300mm, si ofera solutii pentru aproape orice situatie de fotografiere. Acesta este perfect pentru vacante sau pentru momentele in care trusa foto trebuie sa fie cat mai compacta, inlocuind cu usurinta o serie extinsa de obiective.

Calitatea optica a acestui obiectiv este asigurata de sticla cu dispersie scazuta (ED) si de cele trei elemente asferice care minimizeaza aberatiile. Pentru fotografii clare, chiar si la focale lungi, AF-S DX NIKKOR 18-300 mm f/3,5-5,6G ED VR este dotat cu sistemul de reducere a vibratiilor VR II, iar focalizarea rapida si precisa este oferita prin intermediul motorului SWM. Butonul de blocare a zoom-ului este practic in momentul in care obiectivul nu este utilizat, iar montura de metal cu garnitura de cauciuc ofera protectie impotriva prafului si umiditatii.

AF-S NIKKOR 24–85mm f/3.5–4.5G ED VR este un obiectiv in format FX, ce combina o distanta focala practica si o constructie rezistenta intr-un pachet accesibil. Acesta a fost proiectat pentru oferi o solutie compacta si usoara in comparatie cu alte obiective FX cu plaja focala asemanatoare. Dar ca si acestea, AF-S NIKKOR 24–85mm f/3.5–4.5G ED VR poate fi utilizat intr-o multitudine de situatii, de la fotografia de peisaj la portret si fotoreportaj.

Obiectivul ofera o reproducere fidela a culorii datorita tratarii sticlei cu un strat Nikon Super Integrated Coating, iar sticla cu dispersie scazuta (ED) si cele trei elemente asferice din componenta blocului optic ajuta la obtinerea unei claritati si a unui contrast impresionante, chiar si la diafragma maxima. Sistemul VR II de reducere a vibratiilor ofera imagini clare chiar si la timpi mai lungi de expunere.

Odata cu lansarea celor doua obiective, Nikon anunta ca pana in luna iunie 2012 a atins o productie totala de 70 de milioane de obiective NIKKOR. Productia a crescut cu 5 milioane fata de luna octombrie 2011. De asemenea, Nikon a atins cifra de 30 de milioane de obiective AF-S ce au in componenta motor SWM de focalizare automata.

Obiectivele AF-S DX NIKKOR 18-300 mm f/3,5-5,6G ED VR si AF-S NIKKOR 24–85mm f/3.5–4.5G ED VR vor fi disponibile in Romania incepand cu luna iulie.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.