Fotogenica – eveniment de traditie al pasionatilor de fotografie

Imi place sa scriu despre fotografie si imi plac oamenii dedicati acestei pasiuni.

Fotogenica este un proiect pe care trebuie sa ti-l treci in agenda si sa ii urmaresti parcursul, sa fii acolo. Anul acesta ne intalnim cu totii la Medias, incepand cu 8 iunie. Pana pe data de 10 iunie vom sta in preajma fotografilor experimentati de la care avem atat de multe de invatat.

Fotogenica este o oportunitate pentru noi toti, cei care rotim inele de focalizare si incercam sa ne imprietenim cu focusul manual. Este locul in care fotografia isi dezvaluie misterele: diafragma, o domnisoara luminoasa cand afara’i mai intunecat sau mai inchisa cand soarele ii da tarcoale, un timp de expunere de 1/30 sau 30′, prieten bun cu trepiedul, acel Iso delicat, cu valorile lui mai mult sau mai putin sensibile.

In spatele Fotogenica s-a aflat in fiecare an un om cu adevarat pasionat si incapatanat deoarece a tinut cu tarie ca acest eveniment sa devina unul de traditie: este vorba despre Beatrice Popa.

“Ideea aceasta a aparut prin 2008. Din ce in ce mai multi pasionati erau dornici sa stea cat mai mult impreuna si sa povesteasca despre experientele proprii si dificultatile pe care le au cu clientii, sau sa primeasca sfaturi de la fotografii experimentati, implicati in diverse workshop-uri. Ca urmare, in anul 2009, fara multa experienta in organizarea de evenimente mari dar cu mult entuziasm si curaj am indraznit sa fac o astfel de propunere pasionatilor de fotografie din Romania. A fost dificil, am intampinat multe greutati dar pentru ca imi place sa duc la bun sfarsit proiectele in care ma implic, nu m-am lasat coplesita de probleme si evenimentul a fost un succes si apreciat de toti participantii.

Teama de criza economica m-a determinat sa suspend in anul 2010 acest eveniment insa am revenit in forta anul urmator. Astfel, in 2011, incurajata si sustinuta de unii dintre participantii de la prima editie, mi-am luat inima in dinti si am demarat pregatirile pentru noua actiune. A fost foarte frumos, la Poiana Brasov. Am inchiriat un hotel intreg, creandu-se astfel si un sentiment de intimitate si comunicare nepretentioasa“.

Anul acesta, alaturi de fotograful Dinu Lazar, un profesionist si un model de urmat in comunitatea fotografilor din Romania, participantii vor fi invitati sa experimenteze fotografia subacvatica.

Stii deja ca F64 este prezent acolo unde se intampla astfel de evenimente: vom aduce huse subacvatice si alte accesorii potrivite acestui tip de fotografie. Partenerii de la Nikon, Epson dar si cei de la Audi se vor afla la Fotogenica. O comunitate adevarata pentru a ne bucura cu totii de fotografie.

Afli totul despre inscriere si participare daca dai click pe aceasta fraza 🙂

Iata cateva nume din breasla fotografilor pe care le vei intalni la Fotogenica: Dinu Lazar, Catalin Chitucea, Daniel Baltat, Mihai Musceleanu, Catalin Paduraru.

 Fii si tu acolo! 8, 9 si 10 iunie la Medias. Iar pentru inscrieri: click  AICI. 

Surse:
http://digitalphotoimpact.com/workshop/
http://fotogenica.ro/about/impresii/

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Poate veniti la nunta la mine 😀

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.