Martor la zambete

Fiecare dintre noi s-a considerat candva in viata asta fotograf, amator sau profesionist. Toti am avut de-a face cu cel putin un laborator de developat filme si nu cred ca este persoana care citeste acest articol si care nu a pus mana pe un aparat de fotografiat, fie el pe film sau digital. Dar vom lasa acum lumea megapixelilor si a camerei obscure deoparte si vom vorbi despre partea mai vesela si relaxanta a fotografiei, si anume fotoreportajul. 

Cu ajutorul fotografiei am devenit pentru o zi observator. Nu acel observator de la care aflam cand va fi urmatorul cutremur sau ce crime s-au intamplat in ziua asta, ci acela care a fost martor la un colt de zambete.

S-a intamplat intr-o sambata. Cateva persoane au initiat pe Facebook un eveniment ce  sustinea strangerea de lucruri/jucarii/mancare pentru a fi duse la un complex din Valea Plopului unde locuiesc zeci de copii si persoane nevoiase. Bineinteles ca am dorit sa particip si eu si cativa colegi din F64. Noi am venit cu lucruri materiale, ei ne-au primit cu zambete, caldura, dorinta de joaca, si nu in ultimul rand, cu o surprinzatoare pofta de ras.

Cand am ajuns cu al doilea transport de lucruri, era deja pranzul si grupurile se formasera. Aveam posibilitatea de a viziona un meci de fotbal foarte galagios si dinamic, puteam participa la un club al desenului si coloratului sau puteam ajuta la impartirea lucrurilor. Am facut din toate cate putin si am acumulat din toate foarte mult.  

Este uimitor sa fii primit cu bratele deschise de niste copii straini, curati si zambitori, cu nevoia constanta de a te atinge si de a interactiona cu tine prin mijloacele cunoscute lor. Mici sau mari, isi purtau de grija unul altuia, daruiau celor din jur din putinul lor si uite asa la varsta lor, prichindeii mi-au dat o lectie de viata: aceea ca nu conteaza cat de mult am, ci cat de mult zambesc.

Ei nu au developat filme si poate ca unii dintre ei nu au fotografiat vreodata. Cu toate astea ei se bucura si acorda atentie tuturor lucrurilor ce le ies in cale datorita sensibilitatii lor. 

Echipament foto: Nikon D700 / Nikon 14-24mm f/2.8G / Nikon 24-70mm f/2.8G

Text/Fotografii: Benciu Gabriel

     

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Bravo autorului! Si bine scris si bine ilustrat!

  • frumoasă iniţiativă, felicitări … mă bucur să mai citesc şi despre lucruri frumoase … şi zâmbete

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.