Sony NEX-F3 si A37

 
 
Sony anunta lansarea a 2 noi camere cu obiective interschimbabile. Pe de o parte NEX F3, un mirrorless, ca o continuare fireasca a seriei NEX iar pe de alta parte un nou aparat din seria Sony Alpha, respectiv A37. 
 
 
 

SONY  NEX F3

  • Rezoluţie de 16,1 megapixeli reali cu senzorul APS-C
  • Ecran LCD rabatabil 180° pentru auto-portrete
  • Bliţul încorporat, util în condiţii de lumină scăzută
  • Modul Auto Portrait Framing pentru portrete de înaltă calitate, uşor de realizat
  • AVCHD (50i/25p) asigură înregistrări de înaltă calitate
  • Tehnologia Clear Image Zoom dublează distanţa focală efectivă menţinând în acelaşi timp numărul de pixeli
  • Rezultate uimitoare cu modul Auto Superior
  • Durata de viaţă a bateriei permite realizarea a 470 de imagini şi poate fi încărcată prin USB  

Sony lansează în România şi la nivel internaţional noua cameră cu obiective interschimbabile Sony NEX-F3, concepută pentru amatorii de fotografie care doresc să realizeze imagini la o calitate DSLR cu un aparat compact. Lansarea a avut loc în cadrul expoziţiei Sony World Photography Awards 2012, organizată în premieră în România și care va putea fi vizitată în perioada 18 – 30 mai la Carturești, Verona.

Aparatul foto NEX-F3, încape cu uşurinţă în buzunar, dispune de acelaşi design precum celelalte camere foto din gama α cu montură E. Mult mai mare decât senzorii disponibili pe camerele compacte, senzorul CMOS Exmor APS HD cu rezoluţie de 16,1 megapixeli reali captează mai multă lumină, surprinde imagini cu zgomot redus şi filmează Full HD precis şi detaliat (50i/25p). Precum tradiţionalele aparate DSLR, cu NEX-F3 este uşor să creezi efecte cu defocalizarea fundalului.

De asemenea, auto-portretele sunt uşor de realizat datorită ecranului care poate fi rotit la până la 180 grade. Camera trebuie ţinută la depărtare, iar ecranul LCD trebuie să fie întors la 180° pentru o imagine proprie clară. Apasă butonul shutter sau lasă opţiunea Smile Shutter să realizeze fotografia automat.

Opţiunile de fotografiere în condiţii de lumină slabă sau în interior sunt extinse cu ajutorul unui bliţ adiţional încorporat. Introdus prima dată pe apreciatul aparat foto NEX-7, bliţul pop-up permite realizarea portretelor şi a altor fotografii, fără să ai nevoie de un bliţ accesoriu.

NEX-F3 ajută fotografii amatori să realizeze portrete de calitate fără efort. Sistemul de focalizare automată identifică poziţia modelului, redimensionând scena astfel încât să creeze fotografii tip portret corect compuse şi de înaltă calitate.

Până în acest moment pentru a realiza o fotografie în plan apropiat era necesar un obiectiv foarte puternic. De acum, te vei putea bucura de instantanee clare cu ajutorul funcţiei de zoom Clear Image care dublează capacitatea de mărire a obiectivului.

Aparatul NEX-F3 elimină alegerea întâmplătoare din gama generoasă de modele la ofertă. Modul Auto Superior recunoaşte inteligent o gama largă de scene şi subiecte, ajunstând setările cu calificarea unui fotograf experimentat.

Alte îmbunătăţiri fac din NEX-F3 o alegere ideală pentru fotografii decişi să facă un pas în faţă de la camerele compacte. Impresia de cameră foto premium este sporită datorită mânerului de înaltă calitate pentru o manevrare uşoară şi confortabilă.

De asemenea, durata de viaţă a bateriei a fost mărită la 470 fotografii cu o singură încărcare – îmbunătăţit cu aproximativ 18% faţă de NEX-C3.

 

Teleobiectivul cu zoom SEL18200LE F3.5-6.3 E18-200mm

Un partener de călătorie ideal pentru NEX-F3, noul SEL18200 F3.5-6.3 OSS LE  cu distanţa focală cuprinsă între 18-200mm oferă o gamă de zoom puternică de 11x şi o rezoluţie superbă într-o carcasă uşor de transportat. Noul obiectiv cu montură E, mai mic şi cu 12% mai uşor decât SEL18200, dispune de stabilizare optică a imagini. Focalizarea manuală directă oferă un control precis asupra focalizării prin atingere pentru un control creativ fin asupra fotografiilor.

Oferă o notă personală cu gama completă de accesorii de coordonare pentru NEX-F3. Geanta de transport LCS-EMH oferă acces rapid la aparatul de fotografiat şi la obiectivul ataşat; în timp ce geanta de transport LCS-EJC3 protejează camera foto şi obiectivele.

Specificaţii tehnice

Model

Cameră foto digitală compactă cu obiective interschimbabile

Compatibilitate obiectiv

Obiective Sony E-mount. Funcţional şi cu obiective cu Sony A-mount împreună cu un adaptor opţional (AF continuu de LA-EA2)

Senzor de imagine

Tip senzor imagine CMOS Exmor APS HD

Dimensiune  23,5 x 15,6 mm (dimensiune APS-C)

Rezoluţie de 16,1 megapixeli reali

Procesor

 BIONZ™

Sensibilitate ISO 

Echivalent ISO 200 – 16000

Înregistrare HD

Full HD AVCHD 1920 x 1080 50i*/25p; MP4 1440 x 1080 25 cadre pe sec.

*25 cadre pe secundă capacitatea senzorului de imagine

Vizor electronic

(Vizor Electronic opţional FDA-EV1S)

LCD

LCD Xtra Fine de 7,5 cm (3.0) cu rezoluţie de 921 mii puncte; Unghi de înclinaţie: 180 grade în sus. Unghi de înclinaţie în jos: 13 grade

Digital Zoom

Clear Image Zoom: approx. 2x (imagini statice)

Smart Zoom: approx. 1.4x/2x (imagini statice)

Digital Zoom: approx. 4x (imagini statice / filme)

SteadyShot™ ÎNCORPORAT

(Stabilizarea optică a imaginii este disponibilă cu obiectivele cu montură E)

Sistem de focalizare automată

Sistem Contrast AF; urmărire obiect AF

Picture Effect

11 opţiuni (15 variaţii): Posterizare (culoare, alb/negru), Pop Colour, efectul retro, parţial color (R,G,B,Y), monocrom cu contrast ridicat, efectul Toy Camera, Soft High-key, Soft Focus, pictură HDR, Rich-tone Monochrome, miniatură

Fotografiere în serie foarte rapidă

Până la 5.5 cadre pe secundă (modul Prioritate de timp de expunere)

Stamina (durată de viată baterie în condiţiile CIPA)

Aprox. 470 fotografii

Bliţ încorporat

GN6 (in metres at ISO 100)

Alte caracteristici

Auto Portrait Framing şi Auto-portret; Detectarea feţei şi tehnologia Smile Shutter; Superior AUTO; Imagine panoramică (2D/3D); Auto HDR; DRO; Hand-held Twilight mode; Stiluri creative; interfaţa Photo Creativity; conector USB

Memorie

 Stick de memorie PRO Duo / Stick de memorie PRO-HG Duo; card de memorie SD / SDHC / SDXC

Dimensiuni  (cu excepţia proeminenţelor)

 Lăţime     117,3 mm

 Înălţime    58,8 mm

 Adâncime  38,3 mm

Greutate

 Aprox. 255g (corpul)

 Aprox. 314g ( cu baterie şi stick de memorie PRO Duo)

Software livrat

PlayMemories Home

 

 

 

SONY  A37

  • Senzor Exmor™ APS HD CMOS de 16,1 megapixeli
  • Fotografiere rapidă cu 7 cadre pe secundă şi autofocus continuu în modul Tele-Zoom Continuous Advance Priority AE prin tehnologia cu oglindă semitransparentă
  • Sistem autofocus în 15 puncte cu trei senzori în cruce   
  • Vizor Tru-Finder™ de înaltă rezoluţie cu acoperire 100%
  • Compatibilitate AVCHD (50i/25p) pentru înregistrări video cu aspect cinematic
  • Funcţia “Auto Portrait Framing” pentru portrete profesionale
  • Ecran LCD ajustabil pentru utilizare comodă
  • Sensibilitate înaltă ISO 100 – 16000
  • Zoom-ul “Clear Image” dublează distanţa focală efectivă, menţinând cadrele bogate în detalii
  • Rezultate profesionale cu modul Auto Superior

Sony lansează, în cadrul expoziţiei Sony World Photography Awards 2012, organizată în premieră în România, noua cameră Sony a37 cu ecran LCD ajustabil și o viteză de 7 cadre pe secundă. Explorează lumea captivantă a fotografiilor profesionale şi lentilelor interschimbabile cu noile camere Sony SLT-a37 cu oglindă semitrasparentă. Uşor de utilizat, cu o greutate redusă şi un preţ atractiv, α37 oferă o varietate de opţiuni artistice pentru cei care doresc să îşi dezvolte creativitatea.

Tehnologia cu oglindă semitransparentă, dezvoltată de Sony, face posibilă combinaţia dintre fotografierea rapidă, autofocusul continuu şi vizualizarea în timp real, chiar şi pentru înregistrările video Full HD (50i/25p). Sistemul de focalizare AF în 15 puncte cu trei senzori în cruce asigură focalizarea cu precizie asupra feţei sau subiectului aflat în mişcare. Astfel, vei putea surprinde toate momentele speciale, de la activităţi sportive pline de dinamism la portrete de familie precis încadrate. Modul Tele-zoom Continuous Advance Priority AE apropie subiectul detectat de senzor cu o serie de imagini clare, detaliate, fotografiate cu până la 7 cadre pe secundă, chiar şi atunci când subiectul se deplasează rapid.

Încadrarea şi focalizarea vor deveni o plăcere cu noul vizor electronic Tru-Finder™, superior multor vizoare optice. Cu o rezoluţie de 1440 de puncte şi un câmp de vizualizare 100%, vizorul electronic oferă aceeaşi performanţă ca şi camera SLT-A57, recent lansată de Sony. Tru-Finder™ beneficiază şi de un mod special adresat celor care poartă ochelari, pentru o vizualizare cât mai confortabilă.

Reglarea expunerii, alături de alte setări creative pot fi vizualizate în timp real fie pe Tru-Finder™, fie pe ecranul LCD Clear Photo ajustabil, de 6,7 cm (2,7″).

α37 le permite utilizatorilor începători să realizeze portrete profesionale, asemenea unui fotograf cu experienţă. Modul Auto Portrait Framing identifică poziţia subiectului şi ajustează cu precizie imaginea, pentru a obţine portrete superbe, la rezoluţie înaltă, utilizând regula treimilor din compoziţie. În plus, datorită tehnologiei By Pixel Super Resolution, imaginile tăiate sau portretele cu zoom păstrează aceeaşi rezoluţie înaltă, cu un nivel ridicat de detaliu.

Amatorii fotografiilor cu zoom nu mai trebuie să aibă mereu la îndemână un obiectiv profesional. Zoom-ul 2x Clear Image face posibile cadrele apropiate de calitate profesională, prin dublarea zoom-ului efectiv al obiectivelor. Tehnologia By Pixel Super Resolution, dezvoltată de Sony, asigură menţinerea unui nivel ridicat al detaliului, tonului şi texturii. Este cea mai bună opţiune atât pentru călătorii, cât şi pentru fotografierea de zi cu zi, având posibilitatea de a utiliza distanţa focală maximă fără accesorii suplimentare.

Senzorul Exmor™ APS HD CMOS de 16,1 megapixeli asigură obţinerea unor înregistrări video Full HD bogate în detalii şi cu zgomot redus. Este echipat cu cel mai nou procesor BIONZ, care permite extinderea opţiunilor de fotografiere cu sensibiltate ISO de la 100 la 16.000. Numărul opţiunilor de utilizare în condiţii de lumină redusă este mai mare, fără a mai fi necesară utilizarea blitz-ului. Stabilizatorul optic SteadyShot INSIDE, disponibil pe toate camerele α SLT, reduce mişcarea camerei în timpul înregistrării video de până la 4 ori, rezultând imagini clare, prin utilizarea obiectivelor cu montură A.

α37 te ajută să alegi cele mai potrivite setări pentru orice situaţie de fotografiere. Modul inteligent Superior Auto recunoaşte o varietate de scene prestabilite, ajustând expunerea şi alte setări necesare, pentru a obţine rezultatele dorite fără pic de efort.

 

Teleobiectiv cu zoom SAL18135 de 18-135 mm F3.5-5.6 montură A

Teleobiectivul cu zoom SAL18135 este o alegere inspirată pentru noua cameră Sony α37. Zoom-ul generos 8x oferit de obiectivul compact, uşor de transporat, transformă teleobiectivul în accesoriul ideal pentru călătorii, fotografia de stradă sau cea de zi cu zi. Designul SAM asigură autofocusul rapid şi combate zgomotul, în timp ce Focusul Manual permite reglarea fină şi exactă a acestuia pentru obţinerea rezultatelor dorite.

Bucură-te de performanţa camerei tale explorând gama completă de genţi, accesorii practice şi elegante pentru modelul α37. Folia de protecţie a ecranului PCK-LM11 este concepută special pentru ecranul LCD al camerei. Ideal pentru pasionaţii de fotografie, kitul de accesorii ACC-FW1A conţine bateriile NP-FW50, alături de husa compactă LCS-AMB, perfectă pentru călătorii, care protejează camera şi permite, în acelaşi timp, accesul rapid. 

Tip

Cameră foto digitală cu obiective detaşabile şi tehnologia cu oglindă semitransparentă

Compatibilitate obiective

Obiective Sony A-mount. Funcţional şi cu obiective Minolta şi Konica Minolta AF

Senzor de imagine

APS-C type (23.5 x15.6 mm) Exmor™ APS HD CMOS sensor de 16.1 megapixeli

Procesor

Procesor de imagine BIONZ™

Sensibilitate ISO

ISO 100 – 16000 (imagini)

Înregistrare video HD

Full HD AVCHD 1920 x 1080 50i*/25p; MP4 1440 x 1080 25fps
*25cps capacitatea senzorului de imagine

Vizor electronic

Vizor electronic TruFinder™ cu rezoluţie de 1440 de puncte (maxim) şi camp de vizualizare 100%

LCD

6,7 cm (2.7″) LCD Clear Photo cu rezoluţie de 230 mii de puncte; înclinaţie: în sus şi în jos

Zoom Digital

Clear Image Zoom: aprox. 2x (imagini)
Smart Zoom: aprox. 1.4x/2x (imagini)
Digital Zoom: aprox. 4x (imagini / înregistrări video)

SteadyShot™ INSIDE

DA

Sistem Autofocus

Sistem TTL în 15 puncte cu 3 senzori în cruce; AF Object Tracking

Picture Effect

11 moduri (15 efecte): (Colour, B/W), Pop Colour, Retro Photo, Partial Colour (R,G,B,Y), High Contrast Monochrome, Toy Camera, Soft High-key, Soft Focus, HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature

Fotografiere avansată continuă

Maxim 7 imagini pe secundă (modul “Tele-zoom Continuous Advance Priority AE”)
Maxim 5,5 cadre pe secundă (rezoluţie maximă)

Autonomia bateriei

Aprox. 450 cadre (cu Tru-Finder) / aprox. 500 cadre (ecran LCD) (CIPA standard)

Flash încorporat

GN10 (în metri la ISO 100)

Alte caracteristici

Auto Portrait Framing şi Self-Portrait; Face Detection şi Smile Shutter; Superior AUTO; Sweep Panorama (2D/3D); Auto HDR; DRO; Modul Hand-held Twilight; Opţiunile Creative

Memorie

Stick de memorie PRO Duo / Stick de memorie PRO-HG Duo; card memorie SD / SDHC / SDXC

Dimensiuni

Aprox. 124.4 mm × 92 mm × 84.7 mm (fără proeminenţe)

Greutate

Aprox. 448g (doar body)
Aprox. 506g (cu baterie şi Stick de Memorie PRO Duo)

Softuri disponibile

PlayMemories Home; Image Data Convertor

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

  • […] in cadrul expozitie Sony am avut ocazia sa admiram si sa testam noile modele proaspat anuntate, NEX F3 si A37.  #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; […]

  • Oare cat va mai trece pana cand cei de la Sony isi vor da seama ca ar fi indicat sa lanseze si obiective noi, nu numai corpuri de aparate foto? Chestiune valabila mai ales pentru montura mirrorless.

  • Cand le puteti testa sa le vedem si calitatea imaginilor?La prima vedere par interesante.Mai ramane de vazut si pretul!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.